samson33 je napisal/-a:Prvo kot prvo diesla je izumu nemc, pa se to še sedaj pozna. Golf je glede vzdržljivosti in porabe (tud olja) ena A. Poglej cene starejših dieslov pa se postavi tri lete naprej za kolk boš prodal Fiata ali Alfo ???

golfa sem jest mel pa so mi ga vkradli pa kljub temu ga ne bi hvalil preveč ker so to res bolj traktorski avti, francoski in italjanski avti se precej raje zavrtijo kot nemški, ob tem da im francoski avto precej nižjo realno porabo kot nemc.
z golfom jest nisem nikoli dosegel navedene porabe (vedno je bila višja), z peugeotom ali renaultom pa sem jo celo presegel.
to da skačem iz razreda v razred je sicer res, ampak te avti so mi nekako nazunaj všečni, golfa bi imel samo zaradi znamke in notranjosti, ki je dovršena bolj kot pri drugih. drugače pa glede cene starga avta se mi zdi butasto ozirat, ker če kupujem 4 leta star avto in ga bom čez tri leta prodal bo avto že tako star da bodo praktično vsi zastonj
važn mi je da me bo vzdrževanje prišlo čim manj, prav tako poraba, hočem pa da dobim od avta konkretno kar se tiče lege in pospeškov, seveda bom avto čipal in omenjeni dizli nanesejo tam 150km in 310-320 Nm kar je zame zadovoljivo.
AJA PA ČE SE DA MI DEJTE PRAKTIČNE NASVETE (kdor je omenjene avte že vozu!), sem to že prosu, nič mi ne pomaga jest bi 1. golf, 2. alfa, 3. stilo, vsak ma svoje želje mene predvsem zanima kašni so kej motorji in kvarljivost le teh. kot sem napisal nočem z avtom stroška. (aja pa da navste spet neopravičeno nemce hvalil)