Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So apr 16, 2005 9:47 pm

Slika
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 17, 2005 4:25 am

Fullback je napisal/-a:
pilgrim je napisal/-a:
Fullback je napisal/-a:drgač pa espace, pa espace grand...
čim ceneje, pravi,

cena je relativna stvar, ampak tole vseen ni drago...

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=281170

sicer pa ni povedal niti okvirov v ceni, letniku kilometrih...

espace 2,0, 1999 za slaba 2M? to bi bilo ja, samo men se zdi vseeno tistih 210 000 km dost, da se ne bi bal, da ...
lp pilgrim

mato MTB
Nov uporabnik

Napisal/-a mato MTB Ne apr 17, 2005 7:37 am

Ker ste se tako na široko razpisali in mi ponudili precej uporabnih informacij (hvala vsem), bom pa še sam malo bolj definiral zadevo.
Vsekakor želim nov avto.
V osnovi potrebujem le 5 sedežev (ati, mami in trijenadebudneži), v tej konfiguraciji tudi pošten (beri velik) prtljažnik.
Ker pa je tudi babi skoraj enakopraven član družine, rabimo včasih še šesti sedež. V tem primeru odpade potreba po zelo velikem prtljažniku. Sicer pa ga še vedno ostane pol na voljo, če postavim samo en zadnji sedež. Za rezervo je tu še truga na strehi.
Varnost se mi zdi pri izbiri najpomembnejša, zato se sam rahlo nagibam k Scenicu. Slaba stran je le 2 leti garancije in morda nadpovprečna ezanesljivost.
Cena naj bi bila bližje 4 kot 5 MSIT.
Ne diesel, ja klima, čimmanj nepotrebne dodatne opreme, čimmanj fancy zadev kot so metalik barva, ogledala v barvah in podobno.
Vsekakor avto, ki bo sposoben ob rednem vzdrževanju delati 12 let po 35000km. Potem pa lahko gre zaradi mene na odpad.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Ne apr 17, 2005 8:24 am

Za ta denar dobiš ganz novega Picassota, ki pa na žalost nima zadnje vrste (zaenkrat - nova generacia bo imelu tudi podaljšano izvedbo).

Svetoval bi ti mogoče kako leto starega enega izmed trojčkov Sharan/Galaxy/Alhambra, ker za 4 - 5 mio ne boš dobil dobrega, zanseljivega enoprostorca z zadno vrsto. Novi se začnejo mislm da pri okoli 5,5 - 6 mio. Pa če boš delal toliko kilometrov bi se ti splačal premisl o dizlu, ker enoprostorci ne kurjo glih mal. Sharan 1.9 TDI (110 konjski mislm da) recimo kur 12 litrov pr 150 km/h, polno naložen s trugo na strehi, tko da si ne predstavljam kolk šele bencinar - pod 13,14 dvomm.

Renault je pač loterija, zato bi se ga izogibal - nisem reku da je slab, mamo velik renaultov v žlahti (espace, modus, clio, laguna, megan, twingo), in se z servisi kr dobr poznajo. Lahko mač pač ogromno srečo (clio, twingo 7 let BP) al pa smolo (megan ugasnu na avtovesti). Velik je odvisn od prejšnjega lastnika.

Pa mislim da majo VW letnik 2004 2 leti garancije, tako da če kupiš leto starega še vedno eno leto mirno spiš.

LP pa da bi se dobro odloču.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 17, 2005 7:15 pm

tri leta (2002-2005) sem vozil scenica (dizla). Imam dva otroka, na morje jemlje žena vraga in pol. Zadaj na kljuki smo trogali pecikle. Avto je bil ful prostoren, vsa tri leta zanesljiv, varen :!: saj je imel že takrat 6 mehurjev..., varčen :!: . Svirale so ga malenkosti, kar pa sem kot dooolgoletni lastnik renojev - vajen (amortizer prtljažnih vrat je crknil), kaj večjega pa ni bilo - avto vozi.
Sicer se ti cene gibljejo tam okoli 4,5 M, ampak izkoristi kakšno akcijo, pa boš prej pri 4 kot 5M.

Še to: glede cene, če misliš 12 let voziti po 35k km, zadaj imeti trinadebudneže, se ti splača malo globje seči v žep, za npr. ESP, ostalo je, kar se tiče varnosti, že tako in tako v osnovnem modelu.
Reno - za ostale ne vem - ima možnost, da si sam določiš skoraj vse na avtu, tako da se lahko izogneš nepotrebni šminki, navlaki...
skratka, da ne bluzim v nedogled, jaz sem svojo famili v seniku izredno dobro prevažal tri leta.
lp pilgrim

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr apr 20, 2005 3:09 pm

Jaz bi pa imela Nissana Sereno, ampak pri nas jih novih ne prodajajo, oziroma jo moraš najbrž ekstra naročiti. Na cenikih je pa nimajo. Dolga je točno toliko kot sunny karavan (ki ni velik karavan), ima pa drsna vrata, možnost 3. vrste, predvidevam, da tudi poraba ni astronomska.
Kolegica ima trajeta in se zaenkrat pritožuje samo zaradi vrat, ki so klasična, in se zato na navadnih parkirplacih otroci ne morejo normalno zbasati iz avta (kaj šele potem kak odrasel) in zaradi porabe.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če apr 21, 2005 9:38 am

Naknadno sem se spomnila še, da ti zasilni sedeži niso ravno ideališ za odrasle, pa tudi za otroke najbrž ne, ko so malo večji. Če torej kupuješ za res dolgo časa in so otroci že malo večji, ti takšen avto najbrž ne pride v poštev. Bi pa moral seveda konkretno poskusiti. Pa upoštevaj tudi kakšno daljšo vožnjo!

mato MTB
Nov uporabnik

Napisal/-a mato MTB Če apr 21, 2005 7:15 pm

Tretji ima še čas do novembra, da bo star nič.
Preizkusil pa sem tretjo vrsto v Toyoti Corolli Verso, še jaz bi se tam za silo peljal pa sem čez 180 in 90. Torej za mlajše od 12 ne bo problema (upam).

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe apr 22, 2005 8:16 am

Pri čemer moraš najbrž upoštevati, da se tudi tisti v drugi vrsti ne pelje ravno luksuzno.... (najbrž). Corolla verso se mi zdi rahlo utopična za udobno vožnjo sedmih primerkov. Pa še prtljaga... Voziček... itd.. V strešni kufer spraviš omejeno količino. Jaz bi res razmišljala v večji smeri.
Jaz imam dva otroka, tašče načeloma ne jemljem seboj (če bi jo, bi ji pa dala nagobčnik in v prtljažnik, mislim, da bi policaje zlahka prepričala, da je pit bull),:lol: pa nam je v karavanu včasih res tesno. Da o odpravi na morje sploh ne govorim....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov