Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe apr 22, 2005 7:51 am

Loopz, ja ravno o tem razmišljam, teh 100k bi že lahko zaslužil v tem času k delam oglede in pišem oglase...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Pe apr 22, 2005 8:31 am

Loopz je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:
Cliosport je napisal/-a:Ma te avtohiše nategujejo sam sebe. Bil sm enkrat pr podajalcu in je reku da mi ga odkupi po Eurotaxu... Valda je to najslabše kar ti lahka ponudi. Sem mu reku da pridem cež 5 minut nazaj. Šel sem na njihov park plac in pogledal podoben avto in šel nazaj not in mu reku; kaj un avto ma tud ceno po Eurotaxu al kaj? PA je sam zardel :oops: .
Valda morjo od nečesa žvet, ne pa da zaslužjo enmu avtu 10-20 posto. Tuki bi mogu bit za preprodajalce tak zakon, kot pri nepremičninah. 2 posto marže in pika :twisted:

Tuki zelo velja rek, da bogati nimajo nikoli dovolj. V malgaju bi nas prikrajšal za 500k, krulc v moravčah nam je pa prodal puntota za 100k več, kot ga je kupu. S tem, da je mel cca 30k stroškov z popravilom. :bonk Za postrelt... :/:o:/

Al bi ga on mogu kupit za npr 1miljon in ga sel prodajat za 1000.005k al kaj, jao ej nekej pa morjo zasluzt. In ce je to tko dober biznis, zakaj potem vsi ne odpiramo avtomarkete

jaz, npr. sem mojega clia nedavno prodal avtohiši za 1.520.000 sit, čez par dni pa sem zasledil, da ga prodajajo za 1.590.000, s tem da so morali zamenjati hin ležaj, zrihtati poseden sedež, ga dati na kemično čiščenje zaradi grdega madeža na sedežu in še narediti servis (zadnji pri 50k km, avto je imel ob prodaji 70k km)...tako da mislim, da nekih blaznih denarjev tu ni, pravzaprav sem se vprašal ali se jim sploh splača...

sicer pa sem avto raje prodal avtohiši, mi vsaj ne bo čez 1 mesec prišel kdo težit, da mu je crknila žarnica...morda bi prek avtoneta dobil zanj pokojih 100k več, ampak moj čas in napor, ki bi ga vložil v to, je pa tudi nekaj vreden...

Lej govorim o maržah ki so večje kot 10 posto. Kot sem zapisal v postu.
V tvojem primeru je 5 posto. Pri mojem so mel maržo 18 posto. Da ne govorim za kolk so mi ga ponujal. Pa je bil tipi topi. Servisiran redno, vsi računi od rednih servisov, nikol udarjen, tak da sem skor jokal ko sem ga prodajal. Skratka sam za tankat in nič drugega...
Zato pravim da jim ni nič hudega in lepo zaslužijo. Sam ne pa govort da životarijo... Prov nč jim ne manjka in lepo služijo.. Seveda to velja za tiste ki majo zgoraj omenjene marže, da se razumemo.Amen.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe apr 22, 2005 8:53 am

najbrž je vse odvisno od tega, kakšno ceno ti ponudijo...meni se je zdela poštena, sploh glede na to, da je bil avto pri njih kupljen, redno servisiran, pa tudi popravljan, skratka vedeli so kaj se je z avtom dogajalo...

če se mi zdi cena poštena, mi je v bistvu prav malo mar za koliko ga shendlajo naprej...če ga zdilajo za 20% več, kot so ga dobili, svaka čast, saj konec koncev, to jim je posel in kruh...

seveda pa je najbolj važno, da obstaja obojestransko zadovoljstvo...

@ice: to je vedno vprašanje...zdi se mi pa, da je problem pri tvojem avtu to, da je bencinar, brez klime, pa še clio za povrh vsega - ki jih je kot listja in trave...morda bi s prodajo pred oglasa potegnil ven ekstra 100k, definitivno pa se ga boš najbolj elegantno odkrižal pri kaki avtohiši...
GTI
ITR
E30
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov