Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plazydor
Nov uporabnik

hranjenje motorja

Napisal/-a plazydor Po apr 25, 2005 11:54 am

Prijatelj je od zadaj popolnoma razbil avto in zdej mi je za nekaj "pirov" prodal zelo ohranjen motor.

Zdaj pa vprašanje. Kako shranit motor, ker imam isti avto z istim motorjem. Ta motor bi mel za dele.

Ta motor je CHRYSLER Neon 2.0 LE SOHC
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 25, 2005 1:08 pm

mal verglas, da zauga zrak not, pa naspricas piksno wd40 skos fergazer oz ainspric .

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Po apr 25, 2005 6:47 pm

Kakšnega butca bi že lahko nasral z WD40, vendar jaz sem resno vprašal.

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Po apr 25, 2005 6:48 pm

za čolne vem da se nekaj posebej kupi.. ko čez zimo stojijo.. :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po apr 25, 2005 6:51 pm

ubistvu če ga boš mel na suhem ter nevlažnem prostoru,pol pust tko kot je,samo pokrij ga z cunjo pa bo...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Po apr 25, 2005 7:14 pm

Hvala za odgovore. Sicer nisem pristaš vgrajevanja rabljenih delo, vendar prilika se je pojavila in tudi na pooblaščenem servisu zelo arogantni in po mojem mnenju nesposobno. Zato sem primoran iskati kopije ali pa vgrajevati rabljene stvari.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 7:28 pm

šmeks je napisal/-a:ubistvu če ga boš mel na suhem ter nevlažnem prostoru,pol pust tko kot je,samo pokrij ga z cunjo pa bo...

Tako je. Poisci cim bolj suh prostor, to je osnova. Sicer pa ga samo na vsake pol leta obrni (ce ne gre na roke, ga daj na kljuc). WD tudi ne skodi, ampak priporocam samo ce bo motor v kaksni vlazni kleti ali pa ce ga ne bos obracal, sicer ni potrebe. Spravis ga pa najbolj ucinkovito v motor tako, da odvijes svecke in ga naspricas direktno v valje. V 4 valje lahko mirno naspricas pol tamale flaske WD 40 (v vse skupaj polovico, mislim, ne v vsakega posebej). In ce bos vbrizgal WD, potem motor se zavrti na roke za par obratov, da se stene valjev enakomerno namazejo.

P.S.: Za amerikanca rezervnega motorja najbrz ne bos rabil nikoli... :mrgreen:

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Po apr 25, 2005 7:32 pm

Ali pač...fotr bi ga rabu :roll: (stratus 2.0)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 25, 2005 9:05 pm

plazydor je napisal/-a:Kakšnega butca bi že lahko nasral z WD40, vendar jaz sem resno vprašal.

ok sori nebom vec nc reku.

pa drgac se temu v stroki rece konzervacija motorja. uporab se pa prou wd40. kaj sprasujes sploh ce noces odgovora.

resno not dej mesanco sladkorja pa šodra, to ga bo ohranl do takrat k bojo spet piramide pa ko se bo atlantida spet zdignla iz morja. moron

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 10:10 pm

D.J. je napisal/-a:Ali pač...fotr bi ga rabu :roll: (stratus 2.0)

Ja, saj se mi je kar zdelo, da bo kdo kaj takega napisal :P Ti avtomobili so pac sramota za amerisko avtomobilsko industrijo, v bistvu je tema prakticno vse, kar je manjse od V6 in prihaja cez luzo :? A mu je zaribal? Kaj se je zgodilo? :(

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 10:10 pm

Voith je napisal/-a:resno not dej mesanco sladkorja pa šodra, to ga bo ohranl do takrat k bojo spet piramide pa ko se bo atlantida spet zdignla iz morja. moron

:lol:

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po apr 25, 2005 10:29 pm

Lahko tud namesto WDja skozi luknje za svečke naliješ v vsak cilinder malo olja, mal obrneš zadevo, še enkrat mal naliješ pa je to to.

Tud če bi olje nalil zgoraj skozi sesalni kolektor nebi blo nič narobe, seveda moraš pa motor malo presukat, da se vse namaže z oljem.

Potem pa recimo na pol leta mal obrneš motor (obrneš jermenico od glavne gredi recimo za pol obrata), da ti ne bo prijel v obročkih, pa je to to.

Aja, pa če imaš še možnost, bi bilo fino naliti malo antifriza vsaj v vodno pumpo in malo zavrteti, da se podmaže, če ne ti bo po vsej verjetnosti spustil semering na pumpi takrat, ko boš ta motor spet hotel uporabiti.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor To apr 26, 2005 5:35 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
D.J. je napisal/-a:Ali pač...fotr bi ga rabu :roll: (stratus 2.0)

Ja, saj se mi je kar zdelo, da bo kdo kaj takega napisal :P Ti avtomobili so pac sramota za amerisko avtomobilsko industrijo, v bistvu je tema prakticno vse, kar je manjse od V6 in prihaja cez luzo :? A mu je zaribal? Kaj se je zgodilo? :(

Jaz sem zelo zadovoljen z Neonom. Dobro gre, mali pije in še dele dobim skoraj povsod.

Sicer pa se Voith-u opravičujem, ker sm mislil, da se z wd-jem šali. Valje sem malo našprical in ga dal v škatlo in zraven vrečke, ki vežejo vlago na sabo.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To apr 26, 2005 6:09 pm

plazydor je napisal/-a:Jaz sem zelo zadovoljen z Neonom. Dobro gre, mali pije in še dele dobim skoraj povsod.

Ja, saj ne smemo vseh amerikancev metat v isti kos (malo nerodno sem napisal, priznam). Tudi moj prijatelj ima Neona in je z njim zaenkrat zelo zadovoljen. Me pa zanima, iz kje sploh izvira ta motor. Kdo ve :?:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 26, 2005 6:51 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Lahko tud namesto WDja skozi luknje za svečke naliješ v vsak cilinder malo olja, mal obrneš zadevo, še enkrat mal naliješ pa je to to.

Tud če bi olje nalil zgoraj skozi sesalni kolektor nebi blo nič narobe, seveda moraš pa motor malo presukat, da se vse namaže z oljem.

Potem pa recimo na pol leta mal obrneš motor (obrneš jermenico od glavne gredi recimo za pol obrata), da ti ne bo prijel v obročkih, pa je to to.

Aja, pa če imaš še možnost, bi bilo fino naliti malo antifriza vsaj v vodno pumpo in malo zavrteti, da se podmaže, če ne ti bo po vsej verjetnosti spustil semering na pumpi takrat, ko boš ta motor spet hotel uporabiti.

Se strinjam.
Wd je bolj tekoci in prej stece dol, oz izhlapi al kakorkoli.
olje se pa prime na stene.
Ce z njim namazes blok motorja bo po par dnevih ze skoraj suhi

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 26, 2005 9:57 pm

monster_d je napisal/-a:Se strinjam.
Wd je bolj tekoci in prej stece dol, oz izhlapi al kakorkoli.
olje se pa prime na stene.
Ce z njim namazes blok motorja bo po par dnevih ze skoraj suhi

lih kontra je. olje stece dol in pol ni vec nc, wd40 se pa posusi v par 10 min. sam pusti na povrsini sloj ki preprecuje korozijo. lih to je car wdja :)

drgac pa plazydor sori k sm mal agresivno odreagiru sam me je razpizdl. :pivo

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 27, 2005 11:30 pm

na otip je skor suh ja...
Ceprav je res wd za to narjen da spodriva vodo, sam uprasanje kolk dolgo.
Boljse se mi zdi olje, kaj pa vem.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če apr 28, 2005 3:55 pm

ne s*** ga z WD 40... čez en mesec boš imel večjo štalo kot če bi pustil originalno olje.

Za konzervacijo se dobijo posebna olja!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov