Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne maj 01, 2005 3:21 pm

pilgrim je napisal/-a:ali ne bi - s čisto ekoloških razlogov - avtomobila raje prali v avtopralnicah :?:

v avtopralnicah čist uničiš lak na avtu. pa še en drek operejo.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne maj 01, 2005 4:14 pm

no ja iz mojih izkušenj večina pralnic zelo dobro opere, doma je potrebno le obrisati pri vratih in z lakom tudi ni bilo problemov pri nobenem avtu pri hiši. Ko se začno videti tiste male "pajčevine" na avtu se lepo spolira in je kot nov.
Če imam pa cajt pa doma perem z tistim sonaxom,ki je že bil slikci prej.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne maj 01, 2005 5:15 pm

v avtopralnicah čist uničiš lak na avtu. pa še en drek operejo.

glede avtopralnic:
naj bi - tako v tujini! - avtopralnice vodo reciklirale, torej večkrat uporabljale in čistile, ter spuščale od sebe le neoporečne odplake (tako na danskem delajo - kako je pri nas ne vem, upam pa, da podobno) - voda doma pa sigurno ne gre skozi čistilne naprave...

glede poškodb laka v avtopralnicah:
vse življenje že perem avte v avtopralnicah, pa me še nič ni zmotl glede laka, pa sem kar občutljiv zaradi svojga pleha; res pa je, da ga 100% ne operejo - pa to že sam dodatno podrgnem, preden speljem s pumpe _ al pa mam srečo pa je študent na pumpi, ko mu dam pred pranjem 100 al pa 200 SIT tok hepi, da mi avto še malo ročno zglanca ;)

glede pranja doma:
malo mi grejo na ku*ac sosedi, ki vsako nedeljo prilezejo ven, dajo na ful govejo muziko in pol v nedogled pucajo svoje avte, ko da so iz hrastovca na dopustu :twisted: :-P :roll: :cry: :-P :o :lol: :twisted: :P :evil: (mešani občutki)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne maj 01, 2005 8:01 pm

Jest avto doma perem, najprej z wapom, potem pa s tistim rumenim sonax šamponom in gobo, potem ga splaknem spet z wapom in na koncu zbrišem do suhega z mehkimi krpami da se sveti kot nov, seveda prebrišem vse okoli vrat, tesnila, očistim notranjost, kar je umazano od čevljev, posesam sedeže če je kakšna smetka, če pa je slučajno kaj umazano po sedežih pa z vodnim sesalcem.
Vode pri pranju gre z uporabo wapa precej manj. Da opedenam avto, da ga lepo operem in posesam znotraj gre eno uro in pol, pa se moram kar dobro obrnit in marljivo delat da sem fertik v tem času. Za dva avta skoraj dvojni čas.
Ampak še vedno raje eno uro in pol delam, kot pa dam jurja za avtopralnico, saj je kvaliteta doma bistveno višja.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne maj 01, 2005 8:05 pm

Šampon z dodatkom voska. Od omw-ja ;)
menjekul :lol:

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 01, 2005 8:09 pm

lahk se pa počaka na dež pa se greš malo vozit pa je avto spet čist :lol: ..drugače pa ga js tud nikol ne perem v avtomatskih avtopralnicah..samo ročno

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne maj 01, 2005 8:47 pm

Tudi v tazadnji LeClercovi akciji je en wap za 12,980 - 650 bon, i think. Je pa 120 barov.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 01, 2005 9:39 pm

Ja sam tej pocen štrajfiksi so za en drek. Poznam par folka k so jim riblni. Tistim ki pa niso riblni pa dajajo tak pritisk, da ga ma navadna pištola na šlaufu precej večjega.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne maj 01, 2005 10:08 pm

Torej, kaj priporočaš(te), da se nabavi? Čakat v vrsti pri pralnici ali it za čakanje za 20min na "kofe" je traparija...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 01, 2005 10:26 pm

Jst sm nabavu enga italjanskega. Ne vem kera firma. Vem pa da ni Lavor.
Ma 130 barov pritiska, 350 litrov na uro pretoka, pumpa dela samo takrat ko špricaš in ne šopa konstantno, pritisk se lahko zmanjša - sej za splahovanje ne rabiš velikega, je pokončen na kolesih, zdraven dobiš dozo za šampon, krtačo in šobo za zalivanje, 20 metrov precej kvalitetnega šlaufa.... Skratka je po podatkih primerljiv s Karcherjem samo da ne stane 65K ampak je pred kakšnim mesecem v Mercatorju stal 22K.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne maj 01, 2005 11:20 pm

ice je napisal/-a:Torej, kaj priporočaš(te), da se nabavi? Čakat v vrsti pri pralnici ali it za čakanje za 20min na "kofe" je traparija...

Priporočam, da ne greš v pralnico takrat, k je največja gužva ampak izbereš drug termin (sobota, nedelja dopoldne, dan do dva pred prazniki, gužva, ostale dni pa čakaš en do dva avta, kar je vseen hitrejš, k pa pranje doma).

Js vozim v pralnico h Kadivcu v Šenčur, pa sem zelo zadovoljen. Včasih sem potem nekaj telovadil še s suho krpo, ker zadka ne posuši do konca, pa sem ugtovil, da je lepše, če pustim, da se to posuši samo.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Ne maj 01, 2005 11:42 pm

Vse avtomatske avtopralnice uporabijo isto vodo večkrat.
LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne maj 01, 2005 11:46 pm

aaam..mal offtopic
kolkrat pa polirate avto?jz zaenkrat ne bom nč reku, da ne bo kej čudn izpadlo :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 02, 2005 12:55 am

20v je napisal/-a:Vse avtomatske avtopralnice uporabijo isto vodo večkrat.

res je. js sm delu v avtopralnici in voda se reciklira.

drgac pa delo v avtopralnici je totalno bedno, edina dobra stvar je to da peles vse zive avte po par 100m.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov