PureTNT je napisal/-a:Če si vozil novi A6, potem BMW 5 ne prednjači po športnosti, za starega to drži. Kar se tiče tvojih kriterijev se tu pokaže subjektivnost ocene.
Vozil sem novi A6, BMW5 in novi Lexus GS. BMW je bolj sporten (volan, lega na cesti, aud je boljsi pri samem obnasanju podvozja, v celem BMW, tudi Lexus se pelje bolj sportno od A6).
PureTNT je napisal/-a:Moram reči, da me do zdaj na cedilu ni pustil še noben nemec. Enako velja za večino prijateljev in znancev, z izjemo nekaterih Mercedesovih modelov AMG in BMWjevih sedmic.
Pri komentaru zanesljivosti sem se oprl samo in izkjuco na najvecjo razsikavo zanesljivosti JD Power in na ADACjevo raziskavo. Tudi meni je ze crkniol kak nemec in kak japonec, pa ne sodim po tem in po tem, kaj se dogaja mojim kolegom in prijateljem. Statisticno gledan je vzorec mnogo premajhen, da bi imel kakrsenkoli pomen.
PureTNT je napisal/-a:Tvoja merila so, kot sem že rekel, popolnoma subjektivna, a vendar veljavna. Da ti predstavim še svoja:
- zanesljivost: do sedaj me kot sem rekel še noben nemec ni pustil na cedilu (razen potrošnega materiala na avtomobilih nikoli ni bilo treba menjat ničesar).
- odnos do strank: tu se s teboj strinjam. V primerjavi s prodajalci Lexusa se ima večina prodajalcev še veliko za naučiti. Težavo pa vseeno rešim na preprost način: grem k prodajalcu, ki mi ustreže. Tu ni kriv proizvajalec, ampak aroganca dealerjev, ki prodajajo tako dober izdelek, da je povpraševanje vseeno veliko.
- izdelava: Lexus da ima boljšo izdelavo kot recimo Audi? Kvečjemu primerljivo.
- samodejni menjalnik: ne vem, če prav razumem kaj si želel s tem povedat. Sam imam raje ročne, vendar pri nemcih ponujajo kup možnosti kar se tiče samodejnih menjalnikov (5-, 6- in 7-stopenjski avtomatik, CVT in DSG). Ne vem kaj naj bi bila tukaj prednost.
- materiali: za japonce to velja bolj ali manj v notranjosti, izdelava je drugače odlična.
- ergonomija: kakor se spomnim so imeli Japonci vedno malce čudne predstave glede funkcionalnosti, tako da je to pač nujno zlo.
Zanesljivost: glej zgoraj
Izdelava: ker ne bova imela prilike, da parkirava enega ob drugega GS in A6, recimo da sta enakovredna
Samodejni menjalnik: boljsi pomei bolj uglajeno, hitrejse prestavljajnje, boljse razumevanje voznikovih zelja in dejstvo, da je rocno prestavljanje res rocno (tudi lexus GS ima "tiptronic"), kar pri A6 ni, ker ne glede na to, kaj naredis, prestavlja sam ...
PureTNT je napisal/-a:Če je enačenje Lexusa s Toyoto enako enačenju Audija s koncernom VAG, potem je to primerjava, ki sem jo iskal. Tehnologija se med znamkami deli, razvoj v veliko primerih poteka skupno (ne govorim za končane modele), prav tako pa se za vse v koncernu vsebovane znamke ocenjuje nek nivo kvalitete (v naštetih dveh primerih dokaj visok).
Za razliko od VAG pri toyoto/lexusu razvoj ni skupen (ker so paltforme popolnoma razlicne, razen pri enem modelu, ki ga ne roizvajajo vec (bisi RX/land cruiser), seveda pa si avti delijo nekatere zunaj kupljene dele (recimo touch screen LCD, navigacije, neketere kose motorne/AMS/TC... elektronike). Dalec od tega, da bi bil recimo Lexus IS kakorkoli soroden z Avensisom, A4 in PAssat pa sta pod kozo boljkotne enaka.
V vsem ostalem pa se strinjam s tabo