Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Servis - A klasa

Napisal/-a gorgo Če maj 12, 2005 12:25 pm

Mercedes-Benz A170 CDI
Zanima me kaj ti pri omenjenem avtu delajo na servisu, ko pac das avto na redni servis...

lp
gorgo

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če maj 12, 2005 4:05 pm

:bonk to kar pa pri vsakem avtu...pač pregledajo ter zamenjajo se te in te zadeve....(ne da se mi vse naštevat) po možnosti priklopjo še na tester da pregledajo če je kaj napak....tko da nevem kaj bi si ti še želel...da bi se po dvorišču s tvojim avtom obračali z ročno :lol:
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če maj 12, 2005 8:17 pm

šmeks je napisal/-a::bonk to kar pa pri vsakem avtu...pač pregledajo ter zamenjajo se te in te zadeve....(ne da se mi vse naštevat) po možnosti priklopjo še na tester da pregledajo če je kaj napak....tko da nevem kaj bi si ti še želel...da bi se po dvorišču s tvojim avtom obračali z ročno :lol:

na ACju bodo tud to probal- da testirajo :lol:

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Če maj 12, 2005 8:18 pm

bravo frajer, ce se ti ne da naštevat sploh nevem kaj pišeš :roll:

glej nikoli nisem imel dizla, sedaj ga imam.. !!zato pac nevem kaj menjajo na servisu (90k)
, zanima me kaka je razlika glede na bencinarja,..
:!:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe maj 13, 2005 6:17 am

Mah clovek dej pomiri se. Ce imas meco in jo vozis na uradni servis (garancija) dvigni telefon in jih prasaj kaj menjajo. Se pa pripravi, da bo velik spisek, ze zato ker to peljes na uradni servis. Uni ti po nepotrebnem zamenjajo pol avta, zato da sebi naredijo profit .. jebat ga, uradni servisi ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Pe maj 13, 2005 7:22 am

Za dizla natančneje ne vem ... pač pa na mercedes servisih testirajo / preverijo tudi podvozje in zavore, kar je v primerjavi z ostalimi servisi bolj izjema, kot pravilo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe maj 13, 2005 9:37 am

Ma kot da bo nekdo na forumu točno vedel kaj je na tvojemu avtu za zrihtat/pregledat ali zamenjat - lepo pokliči na uradni servis in ti bodo takoj povedali - kaj je to tak problem? -Poleg tega ti v servisni knjižici oz. navodilih piše kaj se menja ali gleda za vsak poljubni servisni interval
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Pe maj 13, 2005 10:10 am

Nu-NRG je napisal/-a:Mah clovek dej pomiri se. Ce imas meco in jo vozis na uradni servis (garancija) dvigni telefon in jih prasaj kaj menjajo. Se pa pripravi, da bo velik spisek, ze zato ker to peljes na uradni servis. Uni ti po nepotrebnem zamenjajo pol avta, zato da sebi naredijo profit .. jebat ga, uradni servisi ..

LP, Klemen

zakaj se že naj umirim, clovek???----- :?

no zgleda da nisem prav zastavil vpr...
zanima me kaj delajo na servisu pri dizlu. npr. kateri filter se obicajno menja, in ce je 90k ze dovolj za menjavo jermena.. pa take...
ce pa ne veste pa sorry ;)

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Pe maj 13, 2005 11:03 am

Ponavad se pri dizlih ravno pri 90k km dela velik servis, se pravi menjava zobatega jermena, mikro jermena, napenjalca, vodne pumpe, ter vsega tistega kar se menja na malem servisu. Je pa odvisno kater motor mas. Mercedesovih ne poznam tako dobro, vendar mislim, da ce mas common rail-a je ta servis kar precej km kasneje. Poleg tega ni nujno da mas sploh jermene, ampak mas lahko ze verigo(ketnco), v tem primeru se zadeva menja sele pri 160k km. Skratka odvisno je od tipa motorja.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe maj 13, 2005 1:20 pm

no da boš zadovoljen: kje naj začnem...

test zavor na valjih,potem pregled podvozna,končniki,zglobi,seleni...,pregled luči ter višine snopa,kontrola tekočin (hladilna,za šipe,servo olja,zavornega olja,vizualna kontrola zavor (po potrebi menjava) menjava olja,oljnega filtra,zračnega,mikro filtra,vizualni pregled tračnih jermenov,ima pa ketno tako kot vsi mercedesi, itd. kako naj ti vemo povedat kaj bodo menjali,če pa ne vemo kaj je bilo nazadnje menjano....

ubistvu se mi prov bedn zdi k take stvari sprašujete...

btw. jst mam pa pregled pri zobozdravniku....djte mi povedat kaj bo pregledu ter delu :noro
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov