Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

ALFA ROMEO 33

Napisal/-a monster_d Pe jul 05, 2002 5:20 pm

Pozdravljeni.
Mene zanima ce ima kdo izkusnje s tem avtom, ker si ga v bljizni prihodnosti mislim nabavit.
Moj kolega je mel tako z masino 1.5(105KM) poraba 9l in je bil kar zadovoljen.
Kaksne so vase izkusnje z porabo,masino...

life4rave
Novinec

Re: ALFA ROMEO 33

Napisal/-a life4rave Po jul 08, 2002 7:48 am

Kolkr imajo (so imeli) moji prijatli izkusnje, in kolkr od ostalih slisim, ta ato leti ko sneta skira! dokler ne ZARIBA! Ta avto bos skoz samo sraufal, vec bos nanjga zmetal, da bols ce bi si kaj druzga kupu, da o olju ne govorim, ko gres tankat bols, da se vsakic olje not natocis!, ker ga zre kot za stavo!

ODSVETUJEM!
Natakar Taxi Prosim!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 08, 2002 12:48 pm

čist odvisno! od punce brat jo je mel 1.3 l.89 90km, v dveh letih je naredu 50kkm, s tem da je servis nardiu sam dvakrat, crkval ni nč(razen števcu se je včasih mal sfrcal in ni delu), drgač pa je sam olje nalivu in teru. je reku, da je avto zakon!
Slika

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Sr jul 10, 2002 12:59 am

Dejstvo je da se Italijani kvarijo ornk (pa nej me kdo s kamni, če misli da lažem). Posebej pa izstopa Alfa, še posebej pa točno tista serija, iz katere je 33.
Ne me narobe razumet, zaradi mene si ta avto kar kupi, če oceniš da ti bo odgovarjal - jaz ga ne bi NITI POD RAZNO.
Naj ti bo nekaj jasno: sicer ne vem, kak avto voziš ali si vozil (če sploh), ampak tale alfa se ne more primerjat z nobenim - tu ni nobene konstantnosti, navora ali česar podobnega, tiste optimistične konje pa motor sprosti pri takih vrtljajih, da hočejo bati iz cilindrov pobegnit. Alfe trošijo olje že kot nove, da o rabljenih ne govorim. Alfa 33 je boxer, kar je prej minus kot plus pri tem avtu, ona j***a od famoznega Twin Spark sicer ne vem če ma, je pa vseeno (kero budalo po pogoltnilo to natego, da bi naj kao avto bil močnejši ker eksplozijo v cilindru sprožita dve svečki namesto ene, mi res ni jasno). Elektronika je italiano - zanič (malce bodi pozoren na italijanske avte - če mu vse luči svetijo, je to že skoraj senzacija.
Sicer pa, tako je - tale avto ne premore absolutno nobenega hightecha v stilu vvt-i, al Tdi, Turbo, ali LeanBurn al ne vem kaj... ta motor je v osnovi čisto klasičen (slab) motor, ki svojo moč pobira iz obratov - posledično si lahko to tako predstavljaš: maš klasičen motor (brez titana ipd.), ki ga naviješ preko vseh meja, da dobiš iz njega impresivne konje, posledica - zariban motor... LP

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 11, 2002 9:48 am

fantje hvala za pojasnila!!!
Po pravici povedano sem si premislil in si kupil Yugo 60.
Nad njem sem cist navdusen, avto gre ko raketa.
Dam malo gasa in hitro sklopko spustim in avto ze koplje.
Najvecja legenda pa je dvojni uplinajc!!!
Skoda da se ne vem kolk porabi ker se se nisem dost vozo!!!
Vam povem ko bom vec prevozil!!!

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe jul 12, 2002 12:28 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Pe jul 12, 2002 2:18 pm

Tale z dvojnim vplinjačem pije ko žolna...žal!
Žua d vivre...

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave To jul 16, 2002 8:08 am

Hehe Cyber za alfe bols ne bi mogel povedat kot si! Vse kar si reku je res!
Hja glede Hond... JAPONC!!! VEDNO NAVITI, VEDNO DELAJO! (HI TECH) VSI LeTIJO hehe

Lp
Natakar Taxi Prosim!

CyberMedo
Nov uporabnik

Re: Re: ALFA ROMEO 33

Napisal/-a CyberMedo So jul 27, 2002 11:06 pm

GFors pravi:
Bravo monster:).
Ej, CyberMedo, kaj pa Honde. Te se tut vrtijo do ne vem kam, hudo potegnejo, se sploh ne kvarijo, malo pijejo (česarkoli), pa VTEC,...

Zanimiv fenomen, kajne! Sicer so pri nas kot super-naviti japonci znane predvsem Honde, so pa v tujini po tem znani tudi drugi poševnooki (predvsem toyota z mašino 1.6 z 180 KM (brez turbine ali kompresorja - VW 1.8 t - eat your heart out!!!). Skratka pustimo ves hightech in gremo k osnovam motoroznanstva. Motor pobira moč iz kubature in obratov. Če pogledaš podatke alfe (katerekoli) boš videl, na kaj stavi alfa - torej obrate. Z obrati načeloma ni nič narobe, fora je le v tem, da morajo biti materiali in zgradba narejeni obremenitvi primerno. Zato catch ni samo v doseganju podatkov motorjam, primer: nekje sem bral, da je toyota zrihtala neko mašino, ki meša zrak in gorivo v razmerju 50:1 (normalno je cca. 13:1). Sama tehnologija je fajn, in bi jo ziher znali nardit tudi Italijani, vendar morajo biti materiali tej tehnologiji primerni, navadni bati bi pri taki mešanici zgoreli že po nekaj km. In tu je razlika: Italijani bodo uporabli tehnologijo, bodo pa šparali na materialu (ker ponavadi preveč keša porabijo za dizajn), japonci pa bodo naredili avto, ki bo uravnotežen čez in čez, in če bodo morali šparat, bodo to storili tam kjer se da, brez tega da trpi avto kot celota. Primer: zadnjič sem videl Golfa 4 sdi (68 KM) z gumami 205 r 16 - šparaj na felgah, ne pa na motorju, pravim jaz... skratka fora je v materialu in uravnoteženosti celote ( naj ne bo tehnologija ful, materiali slabi, dizajn odličen, mašina grozna in obratno itd.)

G-4S

Napisal/-a G-4S Po jul 29, 2002 1:04 am

Uporabniški avatar
SOT
Nov uporabnik

Napisal/-a SOT Pe avg 09, 2002 10:11 am

Spet natepavanja da ni večga... Cybermedo zgleda da si en super strokovnjak za motorje ker tko veselo nakladaš... Škoda sam da ti folk verjame...

G-4S

Napisal/-a G-4S So avg 10, 2002 12:11 am

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov