sebastianl je napisal/-a:Zdravo.
Želel bi vaše mnenje o nesreči, v kateri sem bil danes udeležen. Opis dogodka: vozil sem po obvoznici po prehitevalnem pasu. Naenkrat so začeli pred menoj bremzat in avto pred menoj je zavil na desni pas, nakar sem pred seboj zagledal avto, ki se je vrtel sred ceste. Tudi sam sem zavil na desni pas a sem z zadnjim levim delom butnu v sprednji del zavrtenega avtomobila, nakar je zavrtelo še mene in sem se vstavu počez na ostavnme pasu. Nisem sicer preričan ali se je ta zavrten avto še premikal ko sva trčila in ali sem jaz dejansko butno v njega (najbrž) al pa on ko se je še premikal.
Policaji k so slučajno pršli mimo so ugotovil, naj bi bil pač jaz kriv ker se nisem uspel pravočasno izognit. Tudi jaz načeloma mislim tako, vendar pa se mi porajajo tudi dvomi. Kaj menite?
zakon pravi, da moras vozit s prilagojeno hitrostjo & varnostno razdaljo, ti pa definira tako, da moras peljat tako, da laho varno ustavis pred oviro, ki jo lahko pricakujes.
Na AC pa ne mores pricakovat, da en avto pocez cez cesto stoji.
svadreb je napisal/-a:sebastianl je napisal/-a:... Če jo je preveč se ti kakšen vrine z desnega pasu not direkt pred tebe...
A je kle kej narobe, če eden z desne strani zapelje pred tebe? Sej on se mora tud nekako vključit v pormet, a ne?! Torej ti voziš po načelu: ne bom ga jaz spustil predse, naj ga kdo za mano?
alexM je napisal/-a:zakon pravi, da moras vozit s prilagojeno hitrostjo & varnostno razdaljo, ti pa definira tako, da moras peljat tako, da laho varno ustavis pred oviro, ki jo lahko pricakujes.
A to ne velja za avtocesto?Po moje da ja.Na AC pa ne mores pricakovat, da en avto pocez cez cesto stoji.
Zakaj ne,tud tam se lahko pokvari in zablokira.
Samo iz prvega dela tvojega posta se vidi, da je zakon tako napisan, da dopušča eno in drugo možnost.
In un k ga je zavrtelo je še najmanj kriv in zdaj bo dal še kupon.
alexM je napisal/-a:Tega je zavrtelo ker se je eden vrinil pred njega!In zdaj je on kriv?
nebivedu je napisal/-a:Poanta je v tem, da mamo še vedno neumno razmišljanje in se vrivamo drug pred drugega. Največkrat se ljudje vrivajo ko nekdo drži pravilno varnostno razdaljo in to je napaka.
Kako že gre varnostna razdalja - 30km/h in 24 metrov, 50km/h in 40 metrov - a ni neki takega - se pravi bi ti moral imeti pri 100km/h že 80m varnostne razdalje, da se enakomerno in varno ustaviš ali obvoziš oviro na cestišču. Pozimi pa ta razdalja še naraste. Tko da definitivno, če bi ti imel tok razdalje, se nebi v tistega pred teboj zaletel, ker bi se že prej ustavil in prižgal vse 4 smernike in s tem opozoril ostale udeležence, da je nekaj narobe in bi vsi zmanjšali hitrost. Vsaj jst bi tko naredu.
In če bi se vsi tega držal, nebi bilo tok nesreč na naših cestah.
veselko je napisal/-a:jst pa mislim da ni kriv. Sej sploh ni vidu avta pred sabo, ce sm prav razumel se je vozilo pred njem z manevrsko voznjo izognilo drugemu vozilu on pa ne. Predivdevanja kaj se bo zgodilo na cesti so pa precej cudna. Po logiki nekaterih bi potemtakem na obvoznici vsi vozili po desnem pasu in naj nebi noben prehiteval slepar pred seboj ker se on lohka prevrne in bi potemtakem vsi kazn placal ker niso uposteval varnostne razdalje? Ah dejte no. Prvo vozilo je ze takoj naredilo prekrsek in tako ogrozilo ostale udelezence v prometu! Tvoj izgovor je ze lohka sam to, da vrtece vozilo ni imelo dovolj varnostne razdalje za divjad ali pa da ni imel dobrih pnevmatik ce se mu je predrla ali pa ... Skratka ogrozil je z svojim vrtenjem po dvopasovnici ostale udelezence v prometu! To je isto kot da bi jst, k mam pogon na zadnja kolesa sred Dunajske al pa Zaloske "risal kroge", pa bi nekdo prletu vame. Kdo je pa potem kriv? On? No ce tko pravite potem pa grem delat kroge ker rabm neki dinarckev
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov