benqx je napisal/-a:Sem malo premišljeval kako bi lahko država posredno vzpodbujala nakup vozila z manjšo porabo. Jaz pravim da bi ceno bencina določala poraba vozila, torej če vozilo porabi manj, posledično manj onesnažuje okolje in seveda za nagrado bi dobil cenejši bencin, za tiste ki porabijo več pa seveda obratno. Kaj pravite na to?
benqx je napisal/-a:Sem malo premišljeval kako bi lahko država posredno vzpodbujala nakup vozila z manjšo porabo. Jaz pravim da bi ceno bencina določala poraba vozila, torej če vozilo porabi manj, posledično manj onesnažuje okolje in seveda za nagrado bi dobil cenejši bencin, za tiste ki porabijo več pa seveda obratno. Kaj pravite na to?
{Grega} je napisal/-a:Jaz sem proti. Avto ki porabi manj bencina je ponavadi manjši in lažji; to pa pomeni manjšo maso in s tem manjšo varnost (jaz se ne bi nikol vozu z Lupotom). Naj država raje spodbuja da si folk kupuje varne avte, velike ladje; bo manj davkoplačevalskega denarja šlo za zdravstvene storitve poškodavancev ...
PS. Moja ladja žre 15l and I like it.
Spyker je napisal/-a:Cena bencina je odvisna od prečrpane količine nafte na določen časoven interval. Oziroma to je glavni vpliv cene naftnih derivatov. So pa še ostali vplivi, nikakor pa ne moreš na ceno bencina vplivati s tem da kupiš avto z manjšo porabo in imaš tako ceneje bencin. Država ni neumna. Mogoče bi to malenkost ugodneje vplivalo na svetovno ekonomijo ampak dolgoročno imaš isti falus kot brez tega tvojga predlogaTko da tud za moje pojme, čist zgrešen predlog....pa brez zamere.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov