Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po maj 30, 2005 10:34 pm

Tko bom reku. Če nimajo več dovolj profila te zimske gume še za eno zimsko sezono jih mej gor, drgač menji!!!

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po maj 30, 2005 11:06 pm

Pozimi zimske gume , poleti letne. Nobene dileme. :P

Slaba zimska ni nikol isto kot dobra letna, to so buče. Če maš možnost, kupe nove letne in nove zimske pa si za 3 leta mirna. Iz varnostnega vidika. :roll:

Tudi iz finančnega vidika, če se zaradi slabih gum ponesrečiš, razbiješ avto ali pa še celo koga drugega poškoduješ, ne bo to nikoli vredno, da si prišparala zdaj 200 evrov za gume... (govorim na pamet, ker ne vem za kateri avto gre in kakšne gume si imela v mislih, premium znamke ali poceni varjanto). Pa še živce in mirno vest si kupiš skupaj z gumami. To je tudi nekaj vredno. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 31, 2005 12:01 am

eh zimske gume so za polet cist ok pa se mal cviljo v ovinkih.

drgac prou ene ogromne razlike v varnosti ni, res je da so letne za eno malenkost boljse, sam pomoje da ce hoces vecjo varnost bod sam pac zbrana pr voznji ane :)

zanc sm eno bejbiko vidu k se je sminkala pa vozila :shock:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To maj 31, 2005 3:05 pm

Zimske (M+S) gume so zgolj za pozimi pa še takrat so v večini slabše kot letne razen pri zelo nizkih temperaturah. Se pa odlično izkažejo v snegu in snežni brozgi zato tudi ime M+S=Mud+Snow.

Zaradi svoje zgradbe in oblike se to pozna predvsem pri zavorni razdalji saj je v povprečju pri zaviranju od 100km/h do mirovanja zimska slabša od letne nekje 5 do 10 metrov. Ta razlika pomeni ali se boš varno ustavila pri naglem zaviranju ali pa boš preoblikovala sprednji del avta ali pa celo naložila pešca ali otroka na havbo.

Dodatno se lastnosti zimske gume slabšajo z naraščanjem temperature in pri tem. zraka 30 stopinj in asfalta 50 stopinj boš na kakšni primorski cesti zelo hitro v jarku ali pa še kaj hujšega.

Verjetno bo veliko ljudi zdele skočilo pokonci in te prepričevalo v nasprotno zato je najbolje, da vzameš kakšne teste avtomobilov v roke in preglej izmerjene zavorne poti ter jih primerjaj s tipom (zimske ali letne) gum, ki imajo nameščene.

Zato ti zdaj toplo poletno priporočam, da daš tisti denar in kupiš letne gume, ker verjemi, da se splača. Karkoli narediš dodatno za izboljšanje varnosti se ti povrne, četudi ne boš nikoli za to izvedela ;)

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To maj 31, 2005 3:37 pm

lej ali kupiš letne gume ali ostaneš na zimskih je tvoja odločitev jaz sem računal da bi letos čelo leto vozu zimske gume zarad denarnih težav pa ne gre ker mam pač težko nogo in se avto ne drži dobro in zaviralna pot je dalša zat sem kupu letne gume za tistih 20,000sit za rablene gume stare 1 leto pa tud ni tak strošek če gledam da lahko zarat tega nardim kreš alpa kdo zarad mene nastrada

odvisno od stila voznje
jaz ti priporočam letne gume
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov