Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Ne jun 05, 2005 6:27 pm

Sožalje vsem!

Damjan 19, prehitro sklepaš...policist je lepo povedu, da še ne vedo, za koga bo podana ovadba...tud to niso omenili, da jih je bilo 7 v oplu...čeprav sočustvujem z sorodniki prizadetih, mislim, da ne moremo mimo dejstva, da sta bila oba voznika precej neodgovorna...

Neki je treba narest, da se bojo takele nesreče nehale dogajati, pri tejle bo pomoje deljena krivda.

Lohk pa tole povem, da bi bilo veliko manj dirkačev po cestah, če bi slovenska država imela več posluha za avtomotošport in bi pripomogla k temu, da bi mi mladi lahko sproščali svoj adrenalin na dirkališčih oziroma na tekmovanjih. Pa ne me napast zdej da dirkališče imamo(mobikrog) čakali smo ga ohohoh časa, plus, da je v slabem stanju...ampak to sploh ni problem...problem je da za te stvari ni denarja, ni pokroviteljev in kar je najbolj žalostno ni MEDIJSKE PODPORE...

Očitno je bolje za fuzbal dat, pa predvajat po tv ju posnetke vseh vasi, ki brcajo med seboj...bognedaj pripravit prispevka za državno prvenstvo slovenije...

Verjetno se bo nekaterim zdelo, da tole moje pisarjenje ne paše semle notri, men pa se zdi, da paše...ker to je eden velik razlog, zakaj se divja po cestah...

Naše mlade glave, so večkrat netrezne in si privoščijo več....to je razvidno iz današnjega in njemu podobnih dogodkov.

Vsem, ki smatrate tole za offtopic, se opravičujem ;)

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Ne jun 05, 2005 6:33 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:
stealth je napisal/-a:pomoje bi blo bolš če bi nekdo tole temo pod ključ vrgu :roll:

Pomoje pa bolje če jo ne...se bo saj kdo, saj malo zamislu, še o svojem početju!!!!

Veliko nas hitro vozi, redkokdo od nas to dela z glavo, čas je, da se folk zamisli...saj malo...vsaj za en dan...dlje itak strah ne bo držal!!!!

L.p Bistri...

Men se zdi pa skrajno neukusno to prepiranje in obtoževanje kdo je kriv za nesrečo, med tem ko so 3 mlada življenja ugasnila, še nekaj pa jih bo ostalo zaznamovanih celo življenje. Nisem proti diskusiji, sam tole je pa postalo čist mim. Kaj je zdej že vsak pamž policaj da bo razglabljal kaj in kako? Naj to delajo tisti, ki so šolani za to, pa še oni ga kdaj poserjejo!

LP
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Ne jun 05, 2005 6:36 pm

LeVcEk je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:Ravnokar gledu 24h, odločajo se za koga bojo podali kazensko ovadbo, ali za voznika opla ali vw....

Ko gledaš posnetke, kaj je ostalo od avtomobilov in pa ponetke žalujočih samo :cry: :cry: :cry: :cry:

ja res je blo kr hudo.. :( sej pomoje bojo bl težko ugotovil kdo je kriv.bomo vidl kaj se bo razpletl iz tega.

Ja res, tukaj bo problem ugotovit krivdo, ampak najbolj pošteno po mojem pojmu:

Kazen za Opla: 7 oseb + izsiljevanje (če je prišlo do tega, verjetno je, glede na to, da ga je od strani butnil)
VW: Hitrost (pa tega voznika bi morala vest požret)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Ne jun 05, 2005 6:42 pm

@stealth delno se strinjam, če si prebrov vse te strani si opazu, da sem poudarju, da nej se ne kregajo/kregamo med sabo ampak počakajmo, na to kaj bo rekla policija, oziroma, da bo več znanega!!!!

Dej če se ti da, preberi še moj post, na vrhu strani...pa boš videl, kakšno je moje celotno videnje te zadeve.

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko Ne jun 05, 2005 6:57 pm

eh..... pa kaj se kregate? kar je je. osebno sicer mislim da je kriv voznik golfa, ampak ne bom nikogar obtozeval. Bi pa prosil da se vsi, ki pisete, da ste videli omenjeno vozilo (VR6) kako divja po cestah, da se javite na policijski postaji in vsaj malo pripomorete pri pravilni kaznovanosti. Tudi ce je opel "izsiliv" golfa je le ta prehitro pripeljal, kar se vidi iz koncnega polozaja opla. Vsi ocividci bi lohka vsaj malo pripomogli vozniku opla, saj je ze tako za celo zivljenje kaznovan z nocnimi morami in je res nepotrebno da bi namesto prestajal se kazn.

Drugace pa upam da ste se vsaj kaj naucili.

Veselko

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jun 05, 2005 7:11 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Lohk pa tole povem, da bi bilo veliko manj dirkačev po cestah, če bi slovenska država imela več posluha za avtomotošport in bi pripomogla k temu, da bi mi mladi lahko sproščali svoj adrenalin na dirkališčih oziroma na tekmovanjih. Pa ne me napast zdej da dirkališče imamo(mobikrog) čakali smo ga ohohoh časa, plus, da je v slabem stanju...ampak to sploh ni problem...problem je da za te stvari ni denarja, ni pokroviteljev in kar je najbolj žalostno ni MEDIJSKE PODPORE...

Očitno je bolje za fuzbal dat, pa predvajat po tv ju posnetke vseh vasi, ki brcajo med seboj...bognedaj pripravit prispevka za državno prvenstvo slovenije...

Verjetno se bo nekaterim zdelo, da tole moje pisarjenje ne paše semle notri, men pa se zdi, da paše...ker to je eden velik razlog, zakaj se divja po cestah...

Naše mlade glave, so večkrat netrezne in si privoščijo več....to je razvidno iz današnjega in njemu podobnih dogodkov.

Vsem, ki smatrate tole za offtopic, se opravičujem ;)

L.p Bistri...

Mestnim dirkačem in vaškim frajerjem ni do mobikroga. Letošnjo sezono je kakšno mobikrog srečanje vsaj 1x na teden, poleg tega pa je bil organiziran še drift challenge, en avtoslalom in čez sezono bo kar nekaj dragov. Na vseh teh srečanjih se da relativno poceni in zelo varno preizkusiti svoje sposobnosti in sposobnosti avtomobila. Tudi zdivjaš se za 14 dni naprej in nazaj. Tisti prepotentni frajerji imajo dovolj možnosti, da se pridejo pokazat in znoret, ampak na žalost se raje po mestu drkajo in zaletavajo v nedolžne ljudi.

Pa tole ne leti neposredno na to nesrečo. Ampak na splošno je tako, da norcev z raznimi mobikrogi in ostalimi dirkami ne bomo spravili s cest.

Se pa strinjam, da bi lahko preusmerili malo medijske pozornosti in sponzorskega denarja iz našega bogega fuzbala tudi na take avtomobilistične dogodke.

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Napisal/-a rsquattro Ne jun 05, 2005 7:14 pm

ammm veselko lej.....pozivanje kdo naj gre na policijo koga prijavit se mi ne zdi prav nič dobro. sploh pa glede vr6-a ki je verjetno s svojo hitrostjo pripomogel k nesreči(ne popolnoma), vendar pa ni v tem trenutku prav nič važno kaj je voznik ali pa uporabnik tega golfa počel v prejšnjem času.

bi ti blo všeč če bi te obsodili na podlagi , da si v prvem razredu v supermarketu ukradel čokolado?!!!!

po moje je krivda pri obeh voznikih.

Športniki R.I.P

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jun 05, 2005 7:22 pm

Se strinjam z ikstom, da cestni dirkači ne hodijo na dirkališča, ker tam je marsikdo hitrejši in to res ni zdravo za ego :roll:
O kazenski krivdi naj sodijo drugi čeprov tist kivoz 50 čez omejitev.....
Pomislite kako se morta počutit oba voznika ne glede na krivdo.jaz bi verjetno kmalu kje visel :cry:
vesolc: nisem mislil da ste krančani avtomatsko norci, ampak dosti krančanov hodi v lj žurat(pit) in ko grejo dam bi bili radi čimprej doma.taxi je pa predrag.brez zamere
lp

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne jun 05, 2005 7:23 pm

rsquattro je napisal/-a:po moje je krivda pri obeh voznikih.

jz se kr strinjam...un je zavil kr je blo videt prazn, najbrž šel počas z tolk ljudmi v avtu...golf je pa prpizdu dol...oba sta prispevala k izidu

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne jun 05, 2005 7:27 pm

zanimiv se mi zdi predvsem pojem izsiljevanje...v neravninskem delu, kjer preglednost ni ravno najboljša in je omejitev hitrosti 60 km/h...
prazno...spelješ...bum...seveda če pa nekdo pripelje 130...kako le bi lahko videl/vedel kaj je za ovinkom...

no ja pa ne govorim konkretno za ta primer...al pa tut...

Uglavnem vsa posploševanja in krivde ki letijo vsepovprek nam ne bodo nič pomagala pri oživljanju nesrečnih udeležencev...

Lahko bi pisal bolj pristransko pa ne bom...pa čeprav se nekdo s katerim si preživljal dopust na morju in se veselil z njegovo družino , bori za življenje...

Vsi tisti, ki smo/ste poznali kateregakoli udeleženca res ne morete/mo ostati ravnodušni...vendar vseeno dobra šola za vse nas...da bomo znali ceniti življenje in se na cesti obnašali bolj prevdarno...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne jun 05, 2005 7:27 pm

iKst je napisal/-a:

Mestnim dirkačem in vaškim frajerjem ni do mobikroga. Letošnjo sezono je kakšno mobikrog srečanje vsaj 1x na teden, poleg tega pa je bil organiziran še drift challenge, en avtoslalom in čez sezono bo kar nekaj dragov. Na vseh teh srečanjih se da relativno poceni in zelo varno preizkusiti svoje sposobnosti in sposobnosti avtomobila. Tudi zdivjaš se za 14 dni naprej in nazaj.

in si zraven okrepiš zavest da si zakon kr znaš vozik ko da maš formulo...
če je nekdo cepec bo to ostal, v bistvu si tako napihujejo ego in pol tak vozi še po mestu

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Ne jun 05, 2005 8:15 pm

Mislm, da je blo dost povedanga in da marsikdo ni dojel osnovne poante te objave, predvsem tisti, ki se zdaj tu prepirajo in izumljajo toplo vodo. Predlagam zaklep do nadaljnjega oz. dokler ni kakih novih informacij.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne jun 05, 2005 8:26 pm

Vse skupaj je ena velika tragedija, ki se je zgodila iz neumnosti.

Golf je verjetno vozil čez omejitev (ne vemo ali je bilo to 10 km/h ali 100km/h), voznik v oplu pa ga je verjetno spregledal in je počilo. Za moje pojme brez dodatnih informacij edina logična razlaga.

Nekateri pravite, da ste tega Golfa že velikokrat videli noreti, celo isto noč. Če je vse to res, potem je krivda direkt na naši Policiji, ker ga še ni spravila iz naših cest. Če je Golf celo noč brezglavo norel po LJ, zakaj ga policisti niso oglobili in/ali mu izročili prepoved vožnje.

Za moje pojme je tlačiti 7 ljudi v osebni avtomobil enaka neumnost kot norenje po LJ. Če je osebni avtomobil namenjen petim ljudem, to še ne pomeni da bodo vožnja, vidljivost in varnost enaki, ko bo v tem vozilu sedem ljudi. Če bi se vseh sedem ljudi vsedlo v dva različna avtomobila bi bil rezultat verjetno precej drugačen.

Mogoče se moje pisanje komu zdi nesramno in če sem koga užalil se mu opravičujem, ampak jaz stvar tako vidim.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jun 05, 2005 8:37 pm

Dost mate... ker tko vsi toplo vodo izumlate... temo zaklepam ker mrtvih tko ne bomo oživeli....

Vsem svojcem iskreno sožalje....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov