jakaracman je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:bi blo pa enostavno to resit tako da bi bile kazni vezane na osebni dohodek....najnizje meje so ze dolocene za vse kazni ki jih pa zdej obravnava in doloci PP pa bi moral bit zajet se odbitek od OD.
Primer voznja 200km/h na avtocest ....kazen taka kot je + 30% osebnega dohodka . Pol pa tud direktorji in tisi k majo kes verjetno nebi delal takih neumnosti......
Kazni bi bile pa realno dolocene .....pa se kaksna lestvica bi bila lahko do OS 150.000 sit se ne odbije noben procent, od 150k do 250k 15%,......., nad 1.5 mil - 60%.
Pa bi verjetno zaleglo za vse..
Tko pa zdej prekoracis hitrost placas kazen 120000 sit ....tisti ki ma majhno placo se bo umeru...nek ki ima dohodek pa 2miljona al pa vec ... bo pa drug dan spet prtisku na gas.....
Lej, kazen za prekrsek mora bit sorazmerna s tezo prekrska, ne pa s statusom posameznika. Kolk kdo zasluzi nima nobene veze, revez in bogatas z enakiom prekrskom enako ogrozita ostale, torej mor bit kazen enaka. Verjamem pa, da bi kakega direktorja hudi bolelo 5 dni "prostovoljnega" dela v kaki ustanovi za rehabilitacijo ... Precej bolj kot enga nezaposlenga - pa je kazen zanju enaka, pac 5 dni dela ...
Voith je napisal/-a:Zzooommm je napisal/-a:Dragi Ares, a ti misliš, da golf 1.4/60KM ne bi dosegel hitrosti 120km/h na celovški? Če ga vozi pijan cepec, sploh ni problema.
malo morgen. dosegu bi 120 lih na konc celovske ce bi skos tiscu od sentvida pa do centra skor. definitivno sm tud js za omeitev na konje saj prvo leto. evo mulo je po 10 dneh ko ma izpit dobu vrko in kva je naredu? ustrahoval pol taksistov in skresal v ljudi. pa tud tale golf je ko je zbremzu mogoce mel 120, prej je mel krepko vec ker so ga ze prej videval ta vecer po ljubljani kako je tiscu s cist vrtoglavimi hitrostmi ki jih navadn 60 konjski avto ni nikol zmozn dt iz sebe. pa tud 200 konjski avto je uzitek tiscat, ce si izkusen al pa ne.
Ronin je napisal/-a:Sorry sam pr 60 konjski masini ti glih tok casa ne traja...ok, priznam da traja, ampak ne pa spet toliko casa oz. da bi moral tako razdaljo nardit.
Konc koncev je tudi 90 km/h zanj prevec..sj ni nujno da je sel cez 100...zanj je se 90 prevec...ma sele 10 dni izpita, nobenih izkusenj tako rekoc. Ne bom kle nc pametnoval koliko je vozil ali je sploh bremzal ali sploh kej odreagiral..tko da
YOC je napisal/-a:Pomoje je obema voznikoma največja kazen, da sta ostala živa.
Ne želim tega nikomur in si sploh ne morem predstavljat kako bi sam s tem živel. Pomoje nightmareforever.
darwin je napisal/-a:--------
Način mišljenja je treba spremenit, ljudje mormo met občutek za odgovornost (do sebe in do drugih). Kazni niso rešile še ničesar.
_BiStRi_ je napisal/-a:koc je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:Nebivedu
Odlično napisano, še posebej tisto o tišanju po cestah. Res ne vem zakaj vsi mislite, da če nekdo dirka po cesti, da se ne pelje tako varno, kot vi. Nekateri mnogo bolj varnoJe pa po drugi strani tudi res, da je veliko "dirkačev" ki se jim tudi sanja ne kako hitro se ustavi njegov avto...in delajo bedarije takšne da se lohka samo križaš.Hkrati pa misl, da je šumaher....pa avta sploh ne obvlada in avto vozi njega ne on avto
![]()
Problemi so v osnovi vzgoje...je nebivedu že napisu...jst bi sam še obvezno prakso obvladovanja vozila dodal pri izpitu...da bi pa konje omejevali je pa brezveze...če hočeš si najhitrejši z 60 konji...
L.p Bistri...[/b]
valda, ti si najjači, obvladaš u nulo.sem lohk tvoj prjatu?al pa, mi vsaj dovoliš, da te obožujem?please!ti si bl varn pr 300 na uro kot jest pr 10 na uro. ti pa neki napovedujem: kdor išče ta tudi najde!
Sam ne bit pameten preveč, ker me ne poznaš in nikjer nisem napisu da sm najači a je uredu.Ne moj prjatu ne moreš bitTud oboževat me ni treba, celo prosi bi te, da me ne
Nikjer nisem napisu, da vozim 300 na uro in tud ne da ti voziš 10....
In kaj nej bi jst po tvojem najdu??? Isto kot ti???
Vozim hitro ampak po pameti, upoštevam predpise tam kjer je potrebno in kjer ocenim da je nevarnoDrgače ti pa še povem, da nisem eden tistih, ki gas do daske, kukr avto gre po banu, ali po celovški....mam raje ovinke
![]()
Brezveze, da se sploh obremenjujem z tvojim provokacijskim postom, jst že vem kaj pomeni varna vožnja...In malo manj varna...in pa hitra,pa še zmeraj dovolj varna.
L.p Bistri...
GTA lover je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:koc je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:Nebivedu
Odlično napisano, še posebej tisto o tišanju po cestah. Res ne vem zakaj vsi mislite, da če nekdo dirka po cesti, da se ne pelje tako varno, kot vi. Nekateri mnogo bolj varnoJe pa po drugi strani tudi res, da je veliko "dirkačev" ki se jim tudi sanja ne kako hitro se ustavi njegov avto...in delajo bedarije takšne da se lohka samo križaš.Hkrati pa misl, da je šumaher....pa avta sploh ne obvlada in avto vozi njega ne on avto
![]()
Problemi so v osnovi vzgoje...je nebivedu že napisu...jst bi sam še obvezno prakso obvladovanja vozila dodal pri izpitu...da bi pa konje omejevali je pa brezveze...če hočeš si najhitrejši z 60 konji...
L.p Bistri...[/b]
valda, ti si najjači, obvladaš u nulo.sem lohk tvoj prjatu?al pa, mi vsaj dovoliš, da te obožujem?please!ti si bl varn pr 300 na uro kot jest pr 10 na uro. ti pa neki napovedujem: kdor išče ta tudi najde!
Sam ne bit pameten preveč, ker me ne poznaš in nikjer nisem napisu da sm najači a je uredu.Ne moj prjatu ne moreš bitTud oboževat me ni treba, celo prosi bi te, da me ne
Nikjer nisem napisu, da vozim 300 na uro in tud ne da ti voziš 10....
In kaj nej bi jst po tvojem najdu??? Isto kot ti???
Vozim hitro ampak po pameti, upoštevam predpise tam kjer je potrebno in kjer ocenim da je nevarnoDrgače ti pa še povem, da nisem eden tistih, ki gas do daske, kukr avto gre po banu, ali po celovški....mam raje ovinke
![]()
Brezveze, da se sploh obremenjujem z tvojim provokacijskim postom, jst že vem kaj pomeni varna vožnja...In malo manj varna...in pa hitra,pa še zmeraj dovolj varna.
L.p Bistri...
Opa, ulični dirkač na pohodu!!!
Greva po vrsti: ne voziš ravno varno in tudi ne po pameti, predpise upoštevaš samo tam, kjer pričakuješ policaj kontrolo ali radar (ali pa če ti gori lučka za gorivo), res je da po banu ne tiščiš (ker je 160, kolker gre tvoj avto, res provzaprov potovalna hitrost na banu), tiščiš pa zato povsod, kjer ti je na oko lep ovinek (pa čeprov si na cesti tretjič, drugič, al pa prov prvič), tudi tam, kjer ti je že šlo vse narobe, pa valda probaš spet....To je po pameti???Hmmm...
Da smo si na jasnem še to: govorim iz lastnih izkušenj, ne posplošujem pa, da hitri vozniki SO nevarni vozniki - vendar je v situacijah po naselju veliko več možnosti, da gre kaj narobe, če si star 25 let, na višku moči in z minimalnim reakcijskim časom, pa pelješ 120km/h, kot pa če si stara mama, ki se pelje 40.
Verjemi da sem včasih vozil kot ti (ali hitreje...), samo mene je kreš spametoval. Hvala bogu le materialna škoda in rahle lastne poškodbe... Cesta ni za dirkanje, kadarkoli hočeš pa se lahko vidimo v Cerkljah.
Pa še to: razlikujte prosim med cestnimi tišači, ki ponavadi nimajo "tri čiste", in med dirkači, ki vozniške izkušnje nabirajo na dirkališčih!!!
NE ENAČITE SE!!!
Pa srečno vožnjo....
Vuso je napisal/-a:Darwin lepo napisan![]()
Dej voith povej mi zakaj nebi mogel imeti jaz, ko naredim izpit 100km močnega avta z malo boljšo lego v ovinkih,motorjem, ki ima lep zvok...uglavnem avto ki ga je užitek vozit.konji niso še nobenga pod rušo spravl.če si osel, ki ima smolo se tudi s kolesom lahko fentaš.teh omejitev glede moči mislim da ne bo, ker nihče ne more trdit da je moč neposredni krivec za nesreče.raj vidim m5, ko gre prehitevat kot pa suzuki wagon.jst mam 100 horserov pa mi je še zmeraj zoprno prehitevat, ker ne gre "nikamor" a kaj 60 km, ko rabiš skoraj letališče.upam da kdo s 60 konji ne zameri, ker ni mišljeno nič slabega
lp
golf_c je napisal/-a:tale debata ne pelje nikamor več....zdej se pa mal umirte
trije fantje so umrl.....nekaj jih bo zaznamovanih do konca življenja eni zaradi hudih poškodb ...voznika povzročitelja pa da ne govorim kako bosta živela s tem
moje mnenje je da se tole zaklene in naj počivajo v miru!!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov