Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jun 08, 2005 1:36 pm

lansko leto je v tem času umrlo 106 oseb
letos 98

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jun 08, 2005 1:42 pm

jakaracman je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:bi blo pa enostavno to resit tako da bi bile kazni vezane na osebni dohodek....najnizje meje so ze dolocene za vse kazni ki jih pa zdej obravnava in doloci PP pa bi moral bit zajet se odbitek od OD.
Primer voznja 200km/h na avtocest ....kazen taka kot je + 30% osebnega dohodka . Pol pa tud direktorji in tisi k majo kes verjetno nebi delal takih neumnosti......
Kazni bi bile pa realno dolocene .....pa se kaksna lestvica bi bila lahko do OS 150.000 sit se ne odbije noben procent, od 150k do 250k 15%,......., nad 1.5 mil - 60%.
Pa bi verjetno zaleglo za vse..
Tko pa zdej prekoracis hitrost placas kazen 120000 sit ....tisti ki ma majhno placo se bo umeru...nek ki ima dohodek pa 2miljona al pa vec ... bo pa drug dan spet prtisku na gas.....

Lej, kazen za prekrsek mora bit sorazmerna s tezo prekrska, ne pa s statusom posameznika. Kolk kdo zasluzi nima nobene veze, revez in bogatas z enakiom prekrskom enako ogrozita ostale, torej mor bit kazen enaka. Verjamem pa, da bi kakega direktorja hudi bolelo 5 dni "prostovoljnega" dela v kaki ustanovi za rehabilitacijo ... Precej bolj kot enga nezaposlenga - pa je kazen zanju enaka, pac 5 dni dela ...

tuki pa lih nimas prav....statisticno je blo dokazan da veliko opliva na slovence udarec po zepu.....poznam pa modele k so sli sedet zarad prekrskov k jih niso hotl placa.....
ce pa ze mamo denarne kazni bi pa sigurno mogla bit vezana na OD verjemi saj pri nas bi to delovalo....
mam kolega k ma ful dnarja....ene 20 na leto so ga policisti ustavli , bil pijan , al pa sploh ni ustavu se je kr naprej pelu ...in kaj nikol nic al je pa kazen placu pa je blo...
nakonc so mu nardil zaporo poklical vleko in avto zaplenil in naslednji dan se pripelje z vozilom se vedno pijan od prejsne noci....pa tud ce bi mu avto zaplenil bi pa novga kupu.....

to v nekaterih drzavah prakticirajo in zadeva deluje tko da bi pti nas tud...nisem pa reku da kaksen manj ogroza ...sam temu mojmu kolegu dol visi na mesec zasluz od 5 mil naprej in ga boli k....

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 1:47 pm

nebivedu je napisal/-a:....u bistvu sem šprintal do stražišča

No sej po 17-ih redbullih verjamem, da je težko bit pr mir :lol: Men že po eni kavi dogaja, če bi pa tolk red bullov spil bi pomoje šu na nebotičnik pa dol skoču, ker bi bil prepričan, da znam letet.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr jun 08, 2005 1:51 pm

Voith je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:Dragi Ares, a ti misliš, da golf 1.4/60KM ne bi dosegel hitrosti 120km/h na celovški? Če ga vozi pijan cepec, sploh ni problema.

malo morgen. dosegu bi 120 lih na konc celovske ce bi skos tiscu od sentvida pa do centra skor. definitivno sm tud js za omeitev na konje saj prvo leto. evo mulo je po 10 dneh ko ma izpit dobu vrko in kva je naredu? ustrahoval pol taksistov in skresal v ljudi. pa tud tale golf je ko je zbremzu mogoce mel 120, prej je mel krepko vec ker so ga ze prej videval ta vecer po ljubljani kako je tiscu s cist vrtoglavimi hitrostmi ki jih navadn 60 konjski avto ni nikol zmozn dt iz sebe. pa tud 200 konjski avto je uzitek tiscat, ce si izkusen al pa ne.

Sorry sam pr 60 konjski masini ti glih tok casa ne traja...ok, priznam da traja, ampak ne pa spet toliko casa oz. da bi moral tako razdaljo nardit.

Konc koncev je tudi 90 km/h zanj prevec..sj ni nujno da je sel cez 100...zanj je se 90 prevec...ma sele 10 dni izpita, nobenih izkusenj tako rekoc. Ne bom kle nc pametnoval koliko je vozil ali je sploh bremzal ali sploh kej odreagiral..tko da :?
There is no time...

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr jun 08, 2005 2:02 pm

spet ste mim vdarl, samo s kaznimi se ne bo dosegl manj žrtev na cestah nikoli in nikdar, pa naj bodo še tako velike! :x

citiram "da se pa na AC peljes 200 in vec pa ni opravicila"...
prosim povej mi kolk nesreč se je v zadnjem času zgodil na avtocestah, zato, ker je nekdo vozu 200, prosim lepo, pol se pa zamisl kolk se jih nardi pr 50 v mestu! :idea:

pr tej nesreči sta falirala oba, že zato, ker sta se vinjena vsedla za volan. :!:

ta omejitev na 60 konjev, ta je pa bl za lase prvlečena (moj lupo s 50 poniji je letu 170 in ravno z njim sem najbolj divjaj, pa da ne omenim, da je mel najslabše gume, bremze,...),
tko kot pr motorjih
(125-ke dans letijo čez 170, kar je več kot dovolj za ubit, no ja zaprte po reglcih na 11 kw, pa cca 110, kar tudi ni tako malo)
kao začetniški razred do 350 kubov (aprilia 250 rs ma cca 60 ks in zmogljivosti primerljive 600 cestakom, medtem, ko čoper ali endurca 650 ne dosega niti končne dobre 125-ke). Mislim, da je vsem, ki sploh majo kej pojma o motorjih ... jasno da so to bučke politikov, ki še bicikla niso v živo vidl! :P

zadev se je treba lotit drugače, ampak to pa že stane denar, čas in pamet (ki jo na ministrstvih očitno močno primanjkuje), tko, da bodo verjetno spet samo kazni dvigovali.
Pa vem, da določeni ljudje tam zgoraj poznajo zadeve in možne rešitve, ampak jim sistem ne daje dovolj podpore. :!:

sorry, da sem se razpisal.

lp pa za volan samo trezni prosim. :!:

Uporabniški avatar
goc99
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a goc99 Sr jun 08, 2005 2:42 pm

še moje mnenje,...
alko+ hitrost+avto=sranje zato tega ne mešam. Če moram vozit mi je zgornja meja 2 pive. Po tem grem peš pa če je treba jet iz izole do portoroža.

Kdo je kriv? Obadva nista nedolžna. Kdo je kriv bolj pa sploh ni pomembno. Napačen kraj, napačen čas pa je sranje. Sam vem, da se lahko po AC peljejo po 2 pasih tud 3 vzporedno, če so pravi trije, včasih pa je za 2 cesta preozka. Tko da znanje in izkušnje igrajo veliko vlogo.

glede kazni pa tko,.. izvajanje je takšno kakršno je- pobašejo tiste k vozjo 54 namesto 50, mimo pa prleti tip 130 na uro, pa ga sam pogledajo.
Kot je že marsikateri uporabnik napisal- ni stvar v denarju ampak v glavi. Vsak voznik bi moral dat čez kak filmček ponesrečencev, da vidš tiste posledice.kr verjamem, da vsak k je naredu izpit za avto ma tok IQ-ja, da se bo potem zavedal kaj ga čaka če bo pil in/ali vozil prehitro.
Pa še to, kar se tiče visokih kazni,... V Nm lahko cigan (rom) zakrivi prometno, k z zastavo 101 seka ovinke, na zadnjem zicu 2 na oknu s flašami vina u rokah. In ker so naši cigani največji reveži, ki jih futramo ljudje k delamo v Sloveniji nimajo nobene lastnine (hiša je črna gradnja na občinski ali privatni zemlji kakega kmeta).Zdej pa naj mi un talent k je za višje kazni pove, kak ti bo on to plačau?!?! Če gre zapor mu bo fajn, k bo bil na toplem, dobil bo hrano, spoznal nove zanimive ljudi,...
Kje je tukaj kakšna kazen?!!?

Kar se tiče amerike in podobnih,.. Tam vsi vozijo po predpisih. In zakaj? Kr tam VSI vozijo z isto hitrostjo. Ni tako kot pri nas, k se ti na magistralki najde kaka teta k voz 50 km/h tako da jo tovornakarji prehitevajo. Pa da ne bom našteval naprej.

V Sloveniji bi si lahko omislili namesto slike avta, ki ima namesto kolesa list od cirkularke kak spot, ki kaže resnične ponesrečence. To bi šokiral ljudi, ne pa ena risbica.

Za ljudi, ki niso sigurni v svoje vozniške sposobnosti ali pa jih precenjujejo :-P pa bi uvedli splošni test iz CPP-ja na vsake recimo 5 al pa 10 let. kr vidm da dost ljudi ne ve več kaj pomeni kak znak (recimo enosmerna ulica) ali kako se zapelje in vozi v krožnem prometu. Celotni strošek na vsake 10 let bi znesel cca manj kot 10.000 SIT. Tok pa ma vsak, da investira v svojo varnost in v varnost drugih v prometu.

Vsekakor pa ko voziš, PO PAMETI!

LP
Važn da je turbo!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 08, 2005 2:45 pm

Ronin je napisal/-a:Sorry sam pr 60 konjski masini ti glih tok casa ne traja...ok, priznam da traja, ampak ne pa spet toliko casa oz. da bi moral tako razdaljo nardit.

Konc koncev je tudi 90 km/h zanj prevec..sj ni nujno da je sel cez 100...zanj je se 90 prevec...ma sele 10 dni izpita, nobenih izkusenj tako rekoc. Ne bom kle nc pametnoval koliko je vozil ali je sploh bremzal ali sploh kej odreagiral..tko da :?

lej neizkusen voznik+ mocn avto = zelo riskantna kombinacija tako na avtocesti kot na celovski, in v enosmerni. za prvi avto nujno eno drvarnco k negre nikamor in nabirat izkusnje pol pa sele ko mas neki izkusenj lahko upravljas z mocnejsimi zadevami.

recimo tud ko delas izpit za avion, ko naredis izpit na cessni, nesmes pol boeinga 767 vozt. tocno tko bi mogl bit tud pr avtomobilih.

pa tud statistike smrti povejo vse o mocnih avtih in neizkusenih voznikih. celo tale nesreca pove velik o tem. ce bi mel un 10 dnevni voznik golfa 1.4 te nesrece nebi blo.

se pravi ce bi zakon o omejevanju moci na zacetnike ze veljal bi bla ta zivljenja prihranjena. in to brez kakrsnihkol kazni

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr jun 08, 2005 3:10 pm

YOC je napisal/-a:Pomoje je obema voznikoma največja kazen, da sta ostala živa.
Ne želim tega nikomur in si sploh ne morem predstavljat kako bi sam s tem živel. Pomoje nightmareforever.

Popolnoma se strinjam s tabo ... 2 norca sta se že spravla s ceste oz. sta/bosta začela vozit po predpisih. Žal so rabili trije ljudje umret, da sta se tega naučla. Zelo draga šola, dolg jo bosta odplačvala.

Zdej bi pa sam še neki o drugi temi, o keri se tuki govori reku.
Represivni ukrepi in še take omejitve moči ne bojo skupi dosegl prov ničesar. Tuki se gre za določeni psihološki pritisk, kjer pride do tega, da se ob nesmiselnih omejitvah (previsoke kazni, omejitve moči ...) folku vse skupi zagravža. In sta sam dve možni rešitvi: a) al bo folk začeu izzivat na drugih področjih, ali pa b) bo še bl izzivou in se šou igrco: kdo bo koga. Aha, tuki te pa ni, tuki ga bom pol šponou do konca.
Lep primer so države, k majo še uzakonjeno smrtno kazen in k jo še izvajajo. V te državah je kriminala več, kot v tistih, k so to obliko kazni ukinle.
Tko, da za moje pojme se problema na ta način nikol ne bo rešl. Treba je na nek način dopovedat folku, da s tem uničujejo sebe in - če že sebe nimajo tko radi, da bi se šparal - tut druge. Spremenit je treba način razmišljanja ljudstva, k more preprosto razumet, zakaj ne sme vozit pjn, zakaj ne sme divjat tm. Ja, pa tečaji varne vožnje bi tut pomagal, ampak tut ne obvezno, ampak po želji posameznika. Država bi pa mogla omogočt, da gre lahko vsak, ki želi it, da sploh lahko gre. Da to promovira in sofinancira.
Omejevanje moči. Zakaj pa more met mladi voznik mejhno gajbico. Če ma možnost met večji in varnejši avto, pa ga ne more met, ker avtomobila tega ranga s tako mejhno močjo sploh ni možno dobit. Brez veze. Pa tut 60KM je lahko že več kot preveč.
Js sm mladi voznik (1 leto in dva meseca po izpitu, prevoženih nekje 35.000 km, imam clia 1,2 60KM+klima, k še kkšnga konjička pohrusta). Lahko povem, da s cliom na Celovški brez najmanjšega problema dosežem 120km/h, pa ne rabm hodt po zalet v Kranj, da bom pol lih do Slovenske dobu 120 na števc. Ja in priznam, da včasih vozim prehitro. Ampak to tm, kjer cesto in njen režim poznam, tm, k se mi zdi, da bom z 10, 20 km/h več še skos loh rešu situacijo, če bo za naslednjim ovinkom neki, kr praviloma ne bi smel bit tm.
Glede alkohola je pa tko. K gremo s kolegi vn, al pa tut po šoli, če se gre na pivo, je vsem samoumevno, da če maš pred lokalom parkiran avto, da boš naroču đus. Ampak ne zarad tega, k me je strah, da bom po enem piru mogoče plačou par desettisočakov kazni, ampak zato, ker pač vem, da to ni dobr. Da ti alkohol res upočasni reflekse, da stvari dojemaš drgač. Pa po enem piru bi tut po moje še skos loh varno vozu, amapk zakaj bi izzival pa probaval, če z đusom ni nč narobe. Desetkrat bom z enim pirom v riti normalno dam pršu, pol bom pa ugotovu, da bi znou varno vozt tut po dveh, treh, petih ... in slej ko prej bi naredu kkšno sranje. Pr men osebno in pr večini mojih kolegov je tista stvar, k se je bojimo to, kr se je naredl tema dvema revežoma, k sta se jima v nedeljo zjutri križali poti. Ubila sta tok ljudi, tok jih zarad poškodb ne bo mel več normalnga življenja. In kr je še hujš je to, da so bli to njuni kolegi, prjatli, punca ... se prav ljudje, k sta jih mela rada in k so jima neki pomenl in k jim tega nikakor nista prvošla. To je tist, zarad česar se človk lohk sekira. Dnar je tko al tko za to narjen, da kroži med ljudmi in za tistih par Cankarjev se prou dolg nauš sekirou.
--------
Način mišljenja je treba spremenit, ljudje mormo met občutek za odgovornost (do sebe in do drugih). Kazni niso rešile še ničesar.

Pa lep pozdrav!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 08, 2005 3:25 pm

darwin je napisal/-a:--------
Način mišljenja je treba spremenit, ljudje mormo met občutek za odgovornost (do sebe in do drugih). Kazni niso rešile še ničesar.

:clapclap :bow

tocno tko.

drgac pa moc bi mogl omejevat v razmerju s tezo. tko da bi si lahko tud velik avto privoscu ampak ne tak k leti 250 in k ma 6 sekund do 100. sicer pa to se bo itak slej ko prej zgodil ker v novi prometni tisto polje dvomim da bo ostalo samo za motorje.

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Sr jun 08, 2005 3:32 pm

Kje je pa zdej tisti uporabnik prosko-nekja ki je v prejšni temi trdil da ni bilo alkohola. Se je pobral rajš. Drgač pa oba stakriva in to je to. Škoda mi je 18 letnika, ki je že po 10 dneh si zajebu lajf. Sej je sam kriv, sam itak veste kaj dela adrenalin. Še zmeraj pa trdim da je lastnik vectre kriv za nesrečo. Rajš bi počakal ne pa da reskira. 7 folka in spolzka cesta. Reku si je da mu bo ratal, je dal gas in kolesa so se zavrtela u prazno in bum.
Škoda takega števila ljudi.

Pomagal pa zih ne bo nič. Nesreče bodo in tko pač je.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr jun 08, 2005 3:42 pm

Darwin lepo napisan :tomidelej:
Dej voith povej mi zakaj nebi mogel imeti jaz, ko naredim izpit 100km močnega avta z malo boljšo lego v ovinkih,motorjem, ki ima lep zvok...uglavnem avto ki ga je užitek vozit.konji niso še nobenga pod rušo spravl.če si osel, ki ima smolo se tudi s kolesom lahko fentaš.teh omejitev glede moči mislim da ne bo, ker nihče ne more trdit da je moč neposredni krivec za nesreče.raj vidim m5, ko gre prehitevat kot pa suzuki wagon.jst mam 100 horserov pa mi je še zmeraj zoprno prehitevat, ker ne gre "nikamor" a kaj 60 km, ko rabiš skoraj letališče.upam da kdo s 60 konji ne zameri, ker ni mišljeno nič slabega
lp

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover Sr jun 08, 2005 4:30 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:
koc je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:Nebivedu

Odlično napisano, še posebej tisto o tišanju po cestah. Res ne vem zakaj vsi mislite, da če nekdo dirka po cesti, da se ne pelje tako varno, kot vi. Nekateri mnogo bolj varno ;) Je pa po drugi strani tudi res, da je veliko "dirkačev" ki se jim tudi sanja ne kako hitro se ustavi njegov avto...in delajo bedarije takšne da se lohka samo križaš.Hkrati pa misl, da je šumaher....pa avta sploh ne obvlada in avto vozi njega ne on avto ;)

Problemi so v osnovi vzgoje...je nebivedu že napisu...jst bi sam še obvezno prakso obvladovanja vozila dodal pri izpitu...da bi pa konje omejevali je pa brezveze...če hočeš si najhitrejši z 60 konji...

L.p Bistri...[/b]

valda, ti si najjači, obvladaš u nulo.sem lohk tvoj prjatu?al pa, mi vsaj dovoliš, da te obožujem?please!ti si bl varn pr 300 na uro kot jest pr 10 na uro. ti pa neki napovedujem: kdor išče ta tudi najde!

Sam ne bit pameten preveč, ker me ne poznaš in nikjer nisem napisu da sm najači a je uredu.Ne moj prjatu ne moreš bit ;) Tud oboževat me ni treba, celo prosi bi te, da me ne ;) Nikjer nisem napisu, da vozim 300 na uro in tud ne da ti voziš 10....

In kaj nej bi jst po tvojem najdu??? Isto kot ti???

Vozim hitro ampak po pameti, upoštevam predpise tam kjer je potrebno in kjer ocenim da je nevarno ;) Drgače ti pa še povem, da nisem eden tistih, ki gas do daske, kukr avto gre po banu, ali po celovški....mam raje ovinke ;)

Brezveze, da se sploh obremenjujem z tvojim provokacijskim postom, jst že vem kaj pomeni varna vožnja...In malo manj varna...in pa hitra,pa še zmeraj dovolj varna.

L.p Bistri...

Opa, ulični dirkač na pohodu!!!
Greva po vrsti: ne voziš ravno varno in tudi ne po pameti, predpise upoštevaš samo tam, kjer pričakuješ policaj kontrolo ali radar (ali pa če ti gori lučka za gorivo), res je da po banu ne tiščiš (ker je 160, kolker gre tvoj avto, res provzaprov potovalna hitrost na banu), tiščiš pa zato povsod, kjer ti je na oko lep ovinek (pa čeprov si na cesti tretjič, drugič, al pa prov prvič), tudi tam, kjer ti je že šlo vse narobe, pa valda probaš spet....To je po pameti???Hmmm...
Da smo si na jasnem še to: govorim iz lastnih izkušenj, ne posplošujem pa, da hitri vozniki SO nevarni vozniki - vendar je v situacijah po naselju veliko več možnosti, da gre kaj narobe, če si star 25 let, na višku moči in z minimalnim reakcijskim časom, pa pelješ 120km/h, kot pa če si stara mama, ki se pelje 40.
Verjemi da sem včasih vozil kot ti (ali hitreje...), samo mene je kreš spametoval. Hvala bogu le materialna škoda in rahle lastne poškodbe... Cesta ni za dirkanje, kadarkoli hočeš pa se lahko vidimo v Cerkljah.
Pa še to: razlikujte prosim med cestnimi tišači, ki ponavadi nimajo "tri čiste", in med dirkači, ki vozniške izkušnje nabirajo na dirkališčih!!!
NE ENAČITE SE!!!

Pa srečno vožnjo....
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 08, 2005 4:57 pm

GTA lover je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:
koc je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:Nebivedu

Odlično napisano, še posebej tisto o tišanju po cestah. Res ne vem zakaj vsi mislite, da če nekdo dirka po cesti, da se ne pelje tako varno, kot vi. Nekateri mnogo bolj varno ;) Je pa po drugi strani tudi res, da je veliko "dirkačev" ki se jim tudi sanja ne kako hitro se ustavi njegov avto...in delajo bedarije takšne da se lohka samo križaš.Hkrati pa misl, da je šumaher....pa avta sploh ne obvlada in avto vozi njega ne on avto ;)

Problemi so v osnovi vzgoje...je nebivedu že napisu...jst bi sam še obvezno prakso obvladovanja vozila dodal pri izpitu...da bi pa konje omejevali je pa brezveze...če hočeš si najhitrejši z 60 konji...

L.p Bistri...[/b]

valda, ti si najjači, obvladaš u nulo.sem lohk tvoj prjatu?al pa, mi vsaj dovoliš, da te obožujem?please!ti si bl varn pr 300 na uro kot jest pr 10 na uro. ti pa neki napovedujem: kdor išče ta tudi najde!

Sam ne bit pameten preveč, ker me ne poznaš in nikjer nisem napisu da sm najači a je uredu.Ne moj prjatu ne moreš bit ;) Tud oboževat me ni treba, celo prosi bi te, da me ne ;) Nikjer nisem napisu, da vozim 300 na uro in tud ne da ti voziš 10....

In kaj nej bi jst po tvojem najdu??? Isto kot ti???

Vozim hitro ampak po pameti, upoštevam predpise tam kjer je potrebno in kjer ocenim da je nevarno ;) Drgače ti pa še povem, da nisem eden tistih, ki gas do daske, kukr avto gre po banu, ali po celovški....mam raje ovinke ;)

Brezveze, da se sploh obremenjujem z tvojim provokacijskim postom, jst že vem kaj pomeni varna vožnja...In malo manj varna...in pa hitra,pa še zmeraj dovolj varna.

L.p Bistri...

Opa, ulični dirkač na pohodu!!!
Greva po vrsti: ne voziš ravno varno in tudi ne po pameti, predpise upoštevaš samo tam, kjer pričakuješ policaj kontrolo ali radar (ali pa če ti gori lučka za gorivo), res je da po banu ne tiščiš (ker je 160, kolker gre tvoj avto, res provzaprov potovalna hitrost na banu), tiščiš pa zato povsod, kjer ti je na oko lep ovinek (pa čeprov si na cesti tretjič, drugič, al pa prov prvič), tudi tam, kjer ti je že šlo vse narobe, pa valda probaš spet....To je po pameti???Hmmm...
Da smo si na jasnem še to: govorim iz lastnih izkušenj, ne posplošujem pa, da hitri vozniki SO nevarni vozniki - vendar je v situacijah po naselju veliko več možnosti, da gre kaj narobe, če si star 25 let, na višku moči in z minimalnim reakcijskim časom, pa pelješ 120km/h, kot pa če si stara mama, ki se pelje 40.
Verjemi da sem včasih vozil kot ti (ali hitreje...), samo mene je kreš spametoval. Hvala bogu le materialna škoda in rahle lastne poškodbe... Cesta ni za dirkanje, kadarkoli hočeš pa se lahko vidimo v Cerkljah.
Pa še to: razlikujte prosim med cestnimi tišači, ki ponavadi nimajo "tri čiste", in med dirkači, ki vozniške izkušnje nabirajo na dirkališčih!!!
NE ENAČITE SE!!!

Pa srečno vožnjo....

Lej ne poznaš me...tko, da mi ne govor, kaj jst počnem po cesti ;)
Ulični dirkač??? :shock: Svašta....Verjemi imam 3 čiste...ali več...in ne tišim brezglavo vsepovsod....

Brezveze komentirat, nikol nism reku da se enačim z kom ;)

L.p Bistri...

V cerkljah se bova pa sigurno kdaj srečala ;)
555

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 08, 2005 4:58 pm

Vuso je napisal/-a:Darwin lepo napisan :tomidelej:
Dej voith povej mi zakaj nebi mogel imeti jaz, ko naredim izpit 100km močnega avta z malo boljšo lego v ovinkih,motorjem, ki ima lep zvok...uglavnem avto ki ga je užitek vozit.konji niso še nobenga pod rušo spravl.če si osel, ki ima smolo se tudi s kolesom lahko fentaš.teh omejitev glede moči mislim da ne bo, ker nihče ne more trdit da je moč neposredni krivec za nesreče.raj vidim m5, ko gre prehitevat kot pa suzuki wagon.jst mam 100 horserov pa mi je še zmeraj zoprno prehitevat, ker ne gre "nikamor" a kaj 60 km, ko rabiš skoraj letališče.upam da kdo s 60 konji ne zameri, ker ni mišljeno nič slabega
lp

iz istega razloga kot nemors kr avtobusa vozt in iz istga razloga kot nemors kr boeinga vozt. sploh pa cas bo pokazu kako bo in ta razmerja bojo sigurn scasoma uvedl v zakon. pac smrkavec brez iskusenj se nesme vozit v F1 avtu jebat ga.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 08, 2005 5:15 pm

OTROCI ENI, PEJTE JOKAT MAMICAM!!!

Bedni ste resno s takim ujavam :roll: :roll:

pejte vsi skupaj jokat na www.ciciban.com :roll: :roll: :roll: tam so vsaj vaši vrstniki po kocientu možganov! ;) ;)

lp venom

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Sr jun 08, 2005 5:30 pm

tale debata ne pelje nikamor več....zdej se pa mal umirte
trije fantje so umrl.....nekaj jih bo zaznamovanih do konca življenja eni zaradi hudih poškodb ...voznika povzročitelja pa da ne govorim kako bosta živela s tem

moje mnenje je da se tole zaklene in naj počivajo v miru!!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 08, 2005 5:32 pm

golf_c je napisal/-a:tale debata ne pelje nikamor več....zdej se pa mal umirte
trije fantje so umrl.....nekaj jih bo zaznamovanih do konca življenja eni zaradi hudih poškodb ...voznika povzročitelja pa da ne govorim kako bosta živela s tem

moje mnenje je da se tole zaklene in naj počivajo v miru!!!

se strinjam ;) vsaj en vidi da to vse skup ne pelje nikamor!

lp venom
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov