Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

notranja cev lonca

Napisal/-a Perica Pe jun 10, 2005 8:54 pm

Cav!
no, ko sem zadnjic odpru neko podobno temo je prislo do nekega prerekanja in sem zato "dovolil" (mal smesno se slisi), da se tema zaklene!!! ampak upam da ne bo nic narobe ker sem seenkrat odpru "podobno" temo!!! no, ce se boste tudi tukaj zaceli prerekat, se bo zgodilo enako!!!

No, imam pa eno preprosto vprasanje!!! naredil sem si 2 notranji cevi sportnega lonca!!! vsaka je dolga 40 cm! ena ima notri 232 lukenj s premerom 5mm, ena pa 288 lukenj s premerom 4mm!!! avto je renault clio 75KM in me zanima, katero cev naj dam notr da bo lonec bolj glasen?? naj dam notr tudi stekleno volno ali ne??

Hocem pa bolj glasen zvok zato, ker je sedaj pretih in mi gre na zivce ker ne da nic pametnega od sebe!!! je pa lonec drugace ze homologiran, tko da ne bo problemov ce bo kaksno stopnicko ali dve glasnejsi :roll:

Hvala za morebitne odgovore/mnenja in prosim ne se kregat in prerekat!!!

Peter

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe jun 10, 2005 10:58 pm

Glasnost lonca ni odvisna samo od tega koliko luknjic je v notranji cevi ampak tudi od gostote in vrste polnila pa še od premera same cevi in ohišja lonca.
Mislim da bo v vsakem primeru kar dovolj glasen. Jaz osebno bi natlačil čim več polnila tako da bi imel večjo gostoto in bi večina izpušnih plinov šla direktno čez lonec. Lahko pa ga napolniš malo in samo pripikaš pokrov pa probaš kakšen je zvok in če ti ne bo ušeč ga ponovno odpreš in dodaš ali odvzameš polnilo.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe jun 10, 2005 11:11 pm

kaj pa če se notranja cev ven vzame, je bolj glasno ali manj?
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL Pe jun 10, 2005 11:56 pm

Brez notranje cevi ni priporočjivo z moje strani :D , jaz sem mel tako začasno in nisem mogel voziti nad 3k obrati več kot par sekund zaradi nevzdržnega pritiska v ušesih. Priporočam ti tisto cev ki ima večjo prepustnost, v tvojem primeru mislm da je to cev z 4mm luknjicami. Poskusi tudi kot je rekel alanq4 in samo pripikaj ne samo pokrov ampak tudi cev gor in tako boš videl kera ti bolj ustreza :) . Če si si uzel čas in naredil dve cevi ti tudi tistega nekaj več varjenja ne bo težava :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jun 11, 2005 2:02 am

sirsa kot bo cev, bol bo rohnel ;)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jun 11, 2005 10:08 pm

no, da ne bom odpiral se ene teme bom tuki napisov:
moj stari lonec (iz zeleza) zgleda "spusca svojo duso" in me zanima, ce bi se dalo tisto ploscico ki je pritrjena na spodnjem delu lonca prenesti na lonec, ki je iz inox-a? kajti imam namen (ce bo vse po sreci) kupiti skoraj da enak lonec kot ga imam ze sedaj, samo da je malce manjsi in iz inox-a, in nebi rad seenkrat hodil na homologacijo!!! nastavek je na obeh loncih enak!!!

aja, glede na to da je ploscica pobarvana na crno, bi tudi lonec iz inox-a prebarval na ceno, da bi vse skupaj delovalo bolj "enotno" :D

HVALA za odgovore!!!

Peter

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 So jun 11, 2005 10:58 pm

Citiram perica: naredil sem si 2 notranji cevi sportnega lonca!!! vsaka je dolga 40 cm! ena ima notri 232 lukenj s premerom 5mm, ena pa 288 lukenj s premerom 4mm!!!

A si use te lukne zvrtu sam al kaj???
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne jun 12, 2005 7:15 am

ALFA 166 je napisal/-a:Citiram perica: naredil sem si 2 notranji cevi sportnega lonca!!! vsaka je dolga 40 cm! ena ima notri 232 lukenj s premerom 5mm, ena pa 288 lukenj s premerom 4mm!!!

A si use te lukne zvrtu sam al kaj???

ja!!!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po jun 13, 2005 6:45 pm

No, stvar je taka da sm se nehov obremenjevat s tem kako bi lonec naredu cim bolj glasen, in sem sev danes kar lepo v A3M in kupu tisto "najglasnejso" varianto od Powerfula (cena= 20k)!!! upam da bo dav kej vec zvoka od sebe kot tastar lonec!!! sej za na tehnicnega bom uporabljov tastar lonec ki je homologiran, vmes bo pa kar tale glasnejsa varianta pela!!! Videz je pri obeh enak,oba sta univerzalca, razen da je novejsi "malo manjsi" in iz inox-a!!! tako da policaji mislim da ne bodo (upam da ne bodo) morili ce me bodo ustavili, ker pise v kartoncku da je homologiran Powerful lonec!!! :roll: :D

Lepo se mejte

Peter
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov