Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Dekletce
Nov uporabnik

TEMPOMAT pri BMW 330d

Napisal/-a Dekletce Po jun 27, 2005 3:09 pm

Fantje;
zanima me kakšna je praviloma funkcija tempomat( vem da enakomerna oz obdrži konstatno hitrost), namreč včeraj sem prevozila ogromno in nisem znala "naštimati" gumbov na volanu.Bi mi pa v bodoče prišlo prav..
Zanima pa me še nekaj, kaj pa če želim v trenutku spremeniti hitrost; recimo imam "naštimano" konstantno 150km/h in želim prehiteti kaj prestavim v manjšo prestavo, ali je potrebno prej kaj storiti na tempomatu?

Že v naprej hvala
Dekletce :hi

(sem popravila) hvala
Zadnjič spremenil Dekletce, dne Po jun 27, 2005 3:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Dekletce

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a iLLoGiC Po jun 27, 2005 3:31 pm

1.) napiše se taHograf
2.) to je v avtobusih in tovornjakih, in nima veze s konstantno hitrostjo, ampak samo beleži hitrosti in čas, da recimo firma lahko ugotovi ali je tovornjakar res vozil po zakonu, torej tolko in tolko ur vožnje, nato tolko in tolko ur počitka...
3.) to o čemer pa govoriš ti pa je tempomat, kak pa kaj z njim pa nimam pojma, še nisem mel sreče peljat avta s to zadevo :P
Govoril sem...

Uporabniški avatar
iLLoGiC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a iLLoGiC Po jun 27, 2005 3:38 pm

zaj si me pa zajebala pa spremenila v TEMPOMAT :?

dobro dobro... :P še prideš na vrsto :twisted: :P
Govoril sem...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jun 27, 2005 3:39 pm

Kot prvo si verjetni mislila tempomat...

Brzino naštimaš na tipkah in jo drži. takoj ko pritisneš ali bremzo ali gas se tempomat izklopi in maš spet vse komande v svojih rokah (nogah).
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po jun 27, 2005 3:56 pm

to po čemer sprašuješ je tempomat... mislim, da noben os. avto nima tahografa... ;)

sm nekej me pa bode v oči... zanimivo je de maš denar za 330d pa ne znaš upravljat njegovih osnovnih funkcij...

sicer tut nisem prepričan, da sem že kdaj vidu 330d, ampak bom rajš tih, ker je čist mogoče de obstaja...

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po jun 27, 2005 3:57 pm

ja in tist rdeč trikotnik ki vklopi vse štiri smernikie ni za takrat vklopit ko ne veš al bi šla levo ali desno....

punca punca, bo treba mal navodila v roke uzet pa kej prečitat... :P

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Po jun 27, 2005 3:58 pm

330d seveda obstaja...(218konj se mi zdi-to ni 100% informacija)....

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 27, 2005 4:06 pm

kok ste ji zatezl vsi :D

ej dekletce mene lahk za kksn krog sabo uzames, ti razlozim vse, pa se prakticne instrukcije ti lahk dam ;) pa se iz prve pomoci lahk znanje umetnega dihanja obnoviva, nikol neves kdaj lahk prou pride :D

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Po jun 27, 2005 4:14 pm

Am ampak jst mam pa masažo srca čez.....

ti kr praš ka te še zanima o bemflčku...sam najbolš si je knigco prebrat da saj vidš kaj vse loh počneš z bemflom...(mam kolegico k ma 307hdi, pa ni prebrala knigce, pa jo je men mal posodla - k me je zanimal,in ji nasledn dan pokažem en trik z brisalci,kako se z ključi šajbe zaprejo, eno foro z odklepanjem/zaklepanjem itd....je dost malih in uporabnih zadev pr vsej tej elektronki...)

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce Po jun 27, 2005 4:48 pm

Miholl je napisal/-a:ja in tist rdeč trikotnik ki vklopi vse štiri smernikie ni za takrat vklopit ko ne veš al bi šla levo ali desno....

punca punca, bo treba mal navodila v roke uzet pa kej prečitat... :P

A vse štiri smerne kazalnike, ne bom prižgala, ko ne bom vedela kam grem pač pa ko ba kaj narobe pri avzomobiku in bom zavila na odstavni pas..

Zakaj tukaj takoj zabijete nazaj, skratka imela sem vprašanje pa ste me tako zabili nazaj. Če ima človek vprašanje sem bila mišljenja da se to lahko na forumu vpraša ko je tolikšna masa ljudi tukaj in da bom dobila odgovor, seveda v primeru če se najde kdo in bo odgovoril..Ne pa da; ti nič ne veš, pa ne vem kake pripombe še..
Hvala.
Zadnjič spremenil Dekletce, dne Po jun 27, 2005 4:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Dekletce

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Po jun 27, 2005 4:53 pm

ej Dekletce, tist trikotnik je rumene-oranžne barve tko baj de mimo....tist ta rdeč k je nek na amaturi pa prtisneš k hočš avto označt da te drugi vidjo k sred ceste stojiš...pa nben te ne zabija :roll: :roll: ampak te sam mal podučujemo. Preber si kej edin to ti pravm..če že furaš avto 10 miljonov vredn....sej prov da prašaš

LP Miholl

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Po jun 27, 2005 7:40 pm

Dekletce, priporočam ti, da obiščeš http://forum.bmwslo.com/ ;). Aja, sej si :D. Pametno!
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov