Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

a obstajajo varnostne matice za feltne?

Napisal/-a Dariooo Ne jun 19, 2005 10:42 pm

Zivjo....no kaj me zanima ze veste iz samega naslova......to pa me zanima, ker verjetno bom montiral stojne vijake z matico....in ne vem kako bi zascitu feltne, pa sem en dan pomislu na varnostne matice.....ampak dvomim da obstajajo...
LP ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 Ne jun 19, 2005 10:45 pm

itaq da obstajajo varnostne matice proti kraji! vsak prodajalec felten jih ima.
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jun 19, 2005 10:51 pm

M3 je napisal/-a:itaq da obstajajo varnostne matice proti kraji! vsak prodajalec felten jih ima.

a res? ;) sploh nism vedu...in kaj dobis tui nastavek....in kaj pol recimo da je vijak daljsi.....??.......kaj pol ga je treba rezat na dolzino, tako da ne strli prevec ven iz matice, da lahko ti gor nastavek nataknes? al kako?
hvala za odgovor M3 ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 Ne jun 19, 2005 10:57 pm

Dariooo je napisal/-a:
M3 je napisal/-a:itaq da obstajajo varnostne matice proti kraji! vsak prodajalec felten jih ima.

a res? ;) sploh nism vedu...in kaj dobis tui nastavek....in kaj pol recimo da je vijak daljsi.....??.......kaj pol ga je treba rezat na dolzino, tako da ne strli prevec ven iz matice, da lahko ti gor nastavek nataknes? al kako?
hvala za odgovor M3 ;)

ma se že dobi tapravo dolžino ;)

ti pejdi u axle ti bojo že pokazali kako to deluje ;) :D
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jun 19, 2005 11:00 pm

M3 je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:

hvala za odgovor M3 ;)

ma se že dobi tapravo dolžino ;)

ti pejdi u axle ti bojo že pokazali kako to deluje ;) :D

he he...ze bil.....da ti ne povem kaj so mi rekli za homologacijo distancnikov... ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 Ne jun 19, 2005 11:03 pm

hahahahaaha ja homolomo ni glih njihova najboljša vrlina :D

za vijake pa ti bojo že povedali pa pokazali, samo po moje bi blo boljše da jih kupiš
tam čez, ki pri ceni axle niso glih skromni ;)
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jun 19, 2005 11:07 pm

M3 je napisal/-a:hahahahaaha ja homolomo ni glih njihova najboljša vrlina :D

za vijake pa ti bojo že povedali pa pokazali, samo po moje bi blo boljše da jih kupiš
tam čez, ki pri ceni axle niso glih skromni ;)

ja ja sej vem da mi bojo......mah...za 4 matice sploh se mi cez ne da hodit ;)

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Po jun 20, 2005 9:48 pm

Drugač maš pa to v vsaki trgovini s feltnami. Greš tja, poveš model in jih dobiš. Zraven dobiš enega ali dva nastavka, s katerima lahk oedino odviješ matico. Je pa že prave dolžine.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Po jun 20, 2005 10:18 pm

imajo res vsepovsod, in garantiram, da obstaja, saj sem sam lastnik teh matic!!! :D drugače pa normalno, da dobiš nastavek zravn, kako pa bi drugače te matice našraufal??

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po jun 20, 2005 10:25 pm

puter je napisal/-a:imajo res vsepovsod, in garantiram, da obstaja, saj sem sam lastnik teh matic!!! :D drugače pa normalno, da dobiš nastavek zravn, kako pa bi drugače te matice našraufal??

ja ja sej so mi ze povedali da obstajajo...sej sem si predstavljal kake naj bi ble, samo ki jih nism nikjer zasledil pa sem reku da bom raje uprasal, cepraw ne vem no.Se vijaki se nekateri znucajo pa jih pol ne mores lepo odvit, ne vem pol kako je sele z matico ki je konusna in jo privijes.upam da so iz kvalitetnega materjala....
LP pa hvala na pomoci vsem ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jun 24, 2005 8:38 am

Mene zanima pa kere so kaj dobre kvalitete?

Pri Španu mi je hvalu ene od AEZ, samo se mi je zdela oblika preveč enostavna za lopove. Ker razmišljam da bi kupu dva kompleta, sicer za dva avtomobila, ampak da imam po dve različni na vsakem avtu.
Slika

mekon
Nov uporabnik

Napisal/-a mekon Pe jun 24, 2005 8:46 am

ce se bo kdo odlocil, da ti sname feltne, ti jih bo, pa ce se postavis na glavo. Razlika med varnostnimi maticami in "dobrimi" varnostnimi maticami je samo v ceni, oboje pa opravljajo enako nalogo. Ce ti kdo misli sunit feltne, ker hoce imet tocno tvoje, se bo pa potrudu...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jun 24, 2005 8:50 am

To vem da profijev popolnoma nič ne ustavi. Na srečo imata oba avta dokaj nezanimive feltne, beri ne predrage. Bolj me zanima to da ne bo kak navoj prehitro požrlo ali kaj podobnega.

Varnostni vijaki so ubistvu proti lokalnim mrhovinarjem brez boljšega orodja.
Slika

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Pe jun 24, 2005 9:00 am

ej sej mogoče sm jest tle kej narobe razumu, ampak povsod dobiš varnostne vijake, to je res. ampak dobiš vijak z glavo, ki ima posebne zareze, zravn pa dobiš še gadoro ki paše na glavo vijaka in potem vijak zategneš s ključem ki ga maš že v avtu. dario pa sprašuje zgolj za matico, če sm prav razumu, ker stojni vijak nima glave. Torej bi mogu met pol tak posebn ključ za matico zategnt, ker bolj ko jo zateguješ, bolj steblo vijaka gleda vn iz matice. A sm te prov razumu dario? Ker takih matic za na stojni vijak pa še nism vidu, tud stojnih vijakov v feltnah namreč še nikjer nism vidu, res pa da nism nikol gledal :P

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jun 26, 2005 8:40 am

Ziggy je napisal/-a:ej sej mogoče sm jest tle kej narobe razumu, ampak povsod dobiš varnostne vijake, to je res. ampak dobiš vijak z glavo, ki ima posebne zareze, zravn pa dobiš še gadoro ki paše na glavo vijaka in potem vijak zategneš s ključem ki ga maš že v avtu. dario pa sprašuje zgolj za matico, če sm prav razumu, ker stojni vijak nima glave. Torej bi mogu met pol tak posebn ključ za matico zategnt, ker bolj ko jo zateguješ, bolj steblo vijaka gleda vn iz matice. A sm te prov razumu dario? Ker takih matic za na stojni vijak pa še nism vidu, tud stojnih vijakov v feltnah namreč še nikjer nism vidu, res pa da nism nikol gledal :P

he he....stojni vijaki obstajajo 100%.....ker sm js dubu s feltnami matice, ker nekateri fordi imajo serijsko ce se ne motim stojne vijake.....medtem ko za varnostne matice, kot nekateri pravijo jih odbis povsod, cepraw nism jih nikjer zasledil........
;)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jun 26, 2005 8:55 am

poglej pri kakšnemu vulkanizerju. jst sem jih enkrat vidu, sam se mi zdi da so bli kar dragi.

danny
Novinec

Napisal/-a danny To jun 28, 2005 2:52 pm

vijaki stanejo od 2700 naprej.... trgovina z avtodeli...

Pazite samo, da ne kupite takih, kateri so okrogli, na obodu kroga ima vijak utor, ključ pa izboklino. Namreč če je uporabljena prevelika sila za odvijanje vijaka (npr pištola za zrak, se lahko "kajla" zlomi, pa smo tam....

Jaz sem namreč delal v vulkanizerskih delavnicah, pa so mi bli še najbolj všeč vijaki od mercedeza (kateri vijak je okrogel, na vrhu njega pa ima utor v obliki deteljice - dobra varnost in tehnična izvedba)

Mislim, da pomagajo dobri vijaki pred krajo, namreč jaz sem jih moral kar nekaj odviti (pred očmi stranke - PAZI DA NE IZGUBIŠ NASTAVEK) in sem se kar namučil. Če so feltne take, da vijaki niso preveč ugreznjeni v feltno je stvar lažja... za une feltne, katere imajo ugreznjene vijake... je pa potrebno specialno orodje za to...

konec koncev, kdor si vaših felten zaželi, in je profi ni pomoči.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov