SELJO je napisal/-a:zanima me kje bi najceneje dobil in vgradil klimo za p206 1.6 16 v l 2002
ker ne poznam veliko firm ki bi to delalo me zanima ce imate naslov od koga ki se s tem ukvarja. Da vidim kaksne so cene pri konkurenci.
Vsak nasvet bo dobrodosel.
Lp Seljo
istvan je napisal/-a:Moje izkušnje oziroma nasvet: jaz sem 2meseca nabiral dele klime za moj avto(Rclio) preden sem imel vse na kupu. Ampak če hočeš poceni pridet skoz, moraš nekje začet. In po mojih izkušnjah je ravno te dele, ki jih ta tip prodaja, bolj težko dobit kot pa tiste v notranjosti (ponavadi je avto zaleten spredaj ---> kondenzator je zbit, kompresor ima polomljeno jermenico in sklopko, cevi za plin so potrgane...). Pa tudi najdražji so (samo kompresor pride cca 160 jurjev).
Jaz bi na tvojem mestu tega tipa še enkrat poklical, mu probal zbit ceno za kakšnih 5-10 jurjev (čeprav je cena dost ugodna glede na starost in prevožene kilometre ampak probaš mogoče ti bo pa spustu), pol bi pa poiskal še eno stolčeno 206tko in iz nje pobral še vse notranje dele(manjkajo v bistvu samo notranji deli - krmilna enota, plastična škatla z uparjalnikom, presostatom in temperaturnim tipalom ter ploščica s stikalom - za vse to sem jaz odštel 250 Eur na odpadu v Italiji). Za 65jurjev se vsekakor splača vzet. To boš težko dobil ceneje in s tako malo kilometri.
Peugeotov 206 je ogromno in notranji del klime boš sigurno nekje dobil ker paše od vseh (ne glede na model, letnik, motor,...) medtem ko so ti deli, ki jih ta tip prodaja več ali manj specifični, torej drugačni za vsak model 206-tke in jih boš težje dobil.
Releje in elektriko ti pa v bistvu vsak avtoelektričar zna naredit.
Naknadno vgrajene klime za 400 jurjev so pa tko tko. Tudi tu ni poštenja. Nekatere so popoln ponaredek originalne klime, večina jih je polom (obnovljeni kompresorji, večina cevi za plin je gumijastih, potekajo tako da te motijo pri kasnejšem servisiranju, itd.).
Upam da sem ti kaj pomagal. Odločitev je pa seveda tvoja.
Lp Istvan
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov