Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Skrajno inteligentno postavljanje prometnih znakov

Napisal/-a Zzooommm Po jul 04, 2005 10:19 pm

Lepo pozdravljeni vsi uporabniki a.com :D

Spet bom nergal. Se pravi - vedno bolj na živce mi gre površno postavljanje določenih prometnih znakov.
Prvi primer. Že kar nekaj časa nazaj so na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljana pred tunelom postavili znak z omejitvijo 40km/h, ker so se tisti dan v sredini tunela izvajala neka dela. Pred tem je bila tam omejitev 60km/h ali pa 80km/h, ne spomnim se več. V glavnem ko so ta dela zaključili so tisto tablo pustili tam in tako je že več kot en mesec. Za moje pojme je to prvič oviranje prometa drugič pa je to nevarno. Že na izvozih se omejitev 40km/h redko upošteva; takrat ko se jo upošteva, imaš občutek, da se komaj premikaš. Še bolj bizarno pa to izpade sredi normalne štiripasovnice. Itak te table nihče ne upošteva -> razen avtošol in tujcev, ki bremzajo kot nori.
Drugi primer: V KR na cesti od Kranja proti Naklu so ob cesti na makedamu začeli nekaj razkopavat (se mi zdi, da za optiko :?). V glavnem prometa oni NE ovirajo niti promet jih ne ogroža pri njihovem opravilu, ker to ne počnejo na cesti, ampak vseeno so postavili table 60km/h (drugače je tam omejitev 90). Vse lepo in prav, nekako bi to še požrl, če bi gospodje po končanem štemanju kamnov svoje table pospravili. Tako pa lepo ob koncu dneva in ob koncu tedna table ostanejo. Ta vikend jih je nekdo naknadno izruval, vsaka mu čast, moral bi jih vržti v nek prepad.
Mene že prav zanima, kam se je treba pritožit glede malomarnega postavljanja oz. neodstranitve prometnih znakov iz malomarnosti. Če so se že zapičili v to, da bodo poostrili kazni za prekoračitve hitrosti do onemoglosti, potem naj še kaznujejo te ljudi za oviranje prometa! Itak pa je pomoje možnost, da bi kaj dosegel ničelna. Sicer mi pa za te table itak dol visi, ker jih nihče ne upošteva, na živce mi gre to, da če bi tam stal policaj bi me sigurno napizdeval, zakaj norim.
Upam, da ne nabijam v prazno, ampak čisto vsakič, ko se peljem mimo vseh teh znakov me kar pogreje!!! :evil:
Lahko noč, grem gledat top gear 8)

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Po jul 04, 2005 10:32 pm

tega je še dost.. recimo na izvozih je običajno povsod 40, čeprav se lahko pelješ 80 brez problema... na primorski avtocesti, v smeri proti ljubljani so pa na izvozu za trst postavli tablo 50 pa najhujši ovinek je tm :jao:

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po jul 04, 2005 10:39 pm

Več ko si na cesti, bolj se navajaš takih in drugačnih kretenizmov in totalno, ampk res TOTALNO nelogičnih omejitev. Sm primer: 60km/h (če se ne motim) v višnjegorski klanc. WTF?! Tega je čist preveč... ampk kot pravm, več kot se voziš bolj se navajaš vsega glupega.

Mam feeling da, ko mi bo en po avtocesti nasprot prpelou, se niti ne bom več sekerou ;)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jul 04, 2005 10:41 pm

Na naših cestah se še veliko takšnih lovskih najde.
Raje pa sploh ne bi omenjal sosednje hrvaške, kar se znakov tiče...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Re: Skrajno inteligentno postavljanje prometnih znakov

Napisal/-a [g0ran24] Po jul 04, 2005 10:45 pm

Zzooommm je napisal/-a:Upam, da ne nabijam v prazno,...

Žal nabijaš v prazno in to tudi sam veš da en post na a.com nebo nč spremenil žal

jaz sem se že sprijaznil s tem
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Po jul 04, 2005 11:39 pm

Sam tisi v LJ je pa res kar nekaj. Se pelješ 130km/h in kar naenkrat moraš zmanjšat na 40km/h kje jim je logika?!? Tam grem jaz običajno še 100km/h, ker mi je škoda avta (bremz) za taka sranja. Sem pa že tud reku, da bi se takoj prtožu če bi dubu kazen. Lahko bi vsaj dal še ene tri znake prej npr. 100 ... 80 ... 60 ... 40.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po jul 04, 2005 11:45 pm

bsmuk31 je napisal/-a:Sam tisi v LJ je pa res kar nekaj. Se pelješ 130km/h in kar naenkrat moraš zmanjšat na 40km/h kje jim je logika?!? Tam grem jaz običajno še 100km/h, ker mi je škoda avta (bremz) za taka sranja. Sem pa že tud reku, da bi se takoj prtožu če bi dubu kazen. Lahko bi vsaj dal še ene tri znake prej npr. 100 ... 80 ... 60 ... 40.

tocno to ja...pol pa dobis se kazen za varnostno razdaljo, ki si se zaletu enemu, ki vozi 40 oz proti tebi, ki gres 130 stoji na mestu....pa hudica kako bos drzal varnostno razdaljo ce on tkoj iz 130 zmanjsa na 40???....
LP

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jul 05, 2005 1:35 am

Mlatenje prazne slame ne pomaga ... res je, da je precej znakov postavljenih precej ali zelo trapasto, vendar ... treba jih je upoštevati kar se le da, tako pravi zakon, ker v nasprotnem primeru trpi denarnica brez možnosti uspešne pritožbe, žal. :? izbire tukaj ni :!:

Začasne omejitve hitrosti, ki trajajo za čas opravljanja del na cesti ali v neposredni bližini pa niso tak problem. Če pač pozabijo tablo, je to skoraj kretenizem, če ni na mestu kjer so bila dela še cel kup jam, kupov peska .... in na mestih kjer so začasne omejitve se utegne zgoditi merjenje hitrosti, tako da ... tudi tam je treba upoštevati :? čeprav velikokrat brez veze ... žal.
Tako pač je, lahko izlijemo svoja čustva tukaj, pa čeprav se ne bo nič spremenilo, skoraj sigurno ne.

jaz se za take kretenizme že dolgo časa ne sekiram več, saj je škoda živcev. Raje se pazim drugih pretečih se nevarnosti, in to so kreteni na cestah, ki jih je kar nekaj, tisti so nevarni in ne trapaste in kretenske omejitve in prometni znaki.

In ker je vsak dan na cesti 100 x 100 različnih kretenov in pametnjakovičev, so pač prometni znaki dostikrat postavljeni po načelu ziher je ziher ...
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To jul 05, 2005 5:46 am

Pritožiš se lahko pri upravljalcu, ki je odgovoren za vzdrževanje ceste - za avtoceste in državne ceste je to DARS, za ostale ceste pa občinsko cestno podjetje... Lahko pa v končni fazi pokličeš tud na 113, ker ima policija tud pristojnosti na tem področju in lahko ukrepa tudi proti vzdrževalcem cest, če ti kršijo določila ZVCP...

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To jul 05, 2005 6:45 am

Sh3bO je napisal/-a:Raje pa sploh ne bi omenjal sosednje hrvaške, kar se znakov tiče...

hehe , res je 5 omejitev na 100 metrih...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To jul 05, 2005 7:12 am

Tko bom reku. Ne oziram se prevec na omejitve. Pac mal spremljas dogajanje na cesti in se po tem ravnas kak hit se bos pelu. Ne vem cist logicn se mi zdi da pred ovnikom mal zmanjsam brzino. Pol pa vcasih slisim kolega k na kaksnem ovniku ni omejitve pa rece: Kje hudica je tle omejitu? WTF? Taksnmu js ne bi dal vozniske. Ce pa po lastni presoji ne mors dolocit kolk se lahk peles pol pa ti nisi za bolan. Jao ej. Reku bom sam tak, omejitve dajo tam k sploh niso potrebne, tam k bi mogle bit jih pa ni. Tut ce se bomo neki prtozeval na ne vem kako upravo pa to ne bo cist nc pomagat.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To jul 05, 2005 7:16 am

Mene pa na splošno moti prometni znak z dvema grbinama, ki označuje neravno vozišče. Ta znak organizatorji prometa dostikrat zlorabijo in ga postavijo na mesto, kjer je slaba cesta oz. slab asfalt. A ne bi bilo bolj pametno cesto popraviti, kot pa postaviti ta znak? Jaz bi ga kar zakonsko prepovedal.

Glede omejitve 40 kmh na izvozih iz AC pa lahko rečem le to, da je skrajno nelogično določena. Ker če greš tam res 40 kmh, te bo mimgrede en houdre od zadi tako nabasal, da bo veselje!

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To jul 05, 2005 7:26 am

No, če jst prav razumem je ta debata o tem da so bili znaki postavljeni zarad dela na cesti in so jih po končanih delih delavci pač pozabli pospravit... V tem primeru seveda pride v poštev kšn klic na cestno podjetje oz. policijo...

O tem kje veljajo splošne omejitve in kateri znaki so kje smiselno postavljeni pa jst raje ne bi... :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 05, 2005 8:34 am

Sh3bO je napisal/-a:Na naših cestah se še veliko takšnih lovskih najde.
Raje pa sploh ne bi omenjal sosednje hrvaške, kar se znakov tiče...

Omejitve na hrvaškem so postavljene zato tok male, ker imajo možnost pozimi vozit z letnimi gumami brez omejitve kok morajo imet profila - in zato potem take glupe omejitve, da se jim davkoplačevalci ne pobijejo preden plačajo davk. Sprobano je pa to, da lahko na hrvaškem povsod, koder so omejitve voziš 20km/h več in ni nevarnosti - RAZEN V BAŠKI NA KRKU - TAM VOZI TOK KOT JE NAPISANO, DRGAČ HITR KONČAŠ V PREPADU!
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov