Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr jul 06, 2005 11:30 am

Miholl je napisal/-a:pa sej ni kufer pol tone lažji k spredi.....sej eni avti majo že 50:50 razporeditev teže,večina pa ma res zadn konc malce lažji,ne pa zdj nevem kok kil...sej tut tlak v gumah se drastično ne razlikuje spredi-zadi....sej če maš polno posodo goriva je prec 60kil recimo-primer... in kot so že povedali rit se da lovit,nos pa k gre naravnost gre pač naravnost....

Mah, tisto s cementom je bila samo kot fora, ki niti ni tako tocna (poglej razlago spodaj)

Verjetno se zavedas, da gre pri zaviranju moment teze avta na sprednja kolesa in zato bolje drzijo, ravno v tem trenutku je vazno kaksne gume imas zadaj, da te ne obrnejo - saj se razbremenijo! To seveda veliko bolj drzi za mokro cesto kot pa suho.

Ko pa se pogovarjamo o normalni voznji in vozimo po dezju, pa lahko pride do situacije, ko ti bo v normalnem ovinku, ki si ga ze nevemkolikokrat zvozil s tako in tako hitrostjo, zacelo odnasati zadek in se bo zgodilo veliko prej, ce bos imel slabse gume zadaj in veliko pred odnasanjem prednjega konca! In nismo vsi Schumacherji, da bi v vsaki situaciji pravilno reagirali. Zato tudi pravim, da ne sparat pri gumah!

Js sm napisal tako kot mislim, da je prav in je tudi precej logicno. Ce pa se ne strinjas, pa tvoj problem... lahko pa vprasas tudi kakega priznanega vulkanizerja, saj "kmecki" res priporocajo nove spredaj :roll: in vem kaksni so rezultati!

LP

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr jul 06, 2005 12:04 pm

Me je pa res zanimalo kaj najdes na to temo na www.google.com in sem nasel te linke:

http://www.michelinman.com/care/tip6.html
Na dnu strani je napisano kako in kaj, poleg tega pa je poleg celo filmcek primerjave med novimi zadaj in novimi spredaj! :shock:

http://www.dunloptire.com/care/faqs/needtires_frontorrear.html
In podobno je napisano tudi tu!

Upam, da sem nasel zadosten dokaz za potrditev mojih trditev! In kot sem ze prej napisal, nismo vsi Schumacherji :!:

Pa varno voznjo 8)

LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jul 06, 2005 1:43 pm

kljukec je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:pa sej ni kufer pol tone lažji k spredi.....sej eni avti majo že 50:50 razporeditev teže,večina pa ma res zadn konc malce lažji,ne pa zdj nevem kok kil...sej tut tlak v gumah se drastično ne razlikuje spredi-zadi....sej če maš polno posodo goriva je prec 60kil recimo-primer... in kot so že povedali rit se da lovit,nos pa k gre naravnost gre pač naravnost....

podpis
k gre nos naravnost si v p.....
zadk se še da do neke mere lovit

Rad bi vas jaz videl, majstre na delu. To govorimo o situacijah, ko se peljes normalno in samo odstrize zadaj. Ne takrat, ko ti se malo z rocno pomagas in ves, da ga bo odneslo.

kixs :tomidelej: to ze skoz tumpamo infiniti in anjch sam tukaj so itak drifter kingi :mrgreen:

Debata zakljucena, Mumbley nove zadaj cez en mesec pa se nove spredaj. Pa ne kaki plastik fantastik. Raje 20 jurjev vec pa bo dosti bolj varno, kot potem pol milijona, ce bo le malenkost ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr jul 06, 2005 2:45 pm

X-Hair je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

podpis
k gre nos naravnost si v p.....
zadk se še da do neke mere lovit

Rad bi vas jaz videl, majstre na delu. To govorimo o situacijah, ko se peljes normalno in samo odstrize zadaj. Ne takrat, ko ti se malo z rocno pomagas in ves, da ga bo odneslo.

kixs :tomidelej: to ze skoz tumpamo infiniti in anjch sam tukaj so itak drifter kingi :mrgreen:

Debata zakljucena, Mumbley nove zadaj cez en mesec pa se nove spredaj. Pa ne kaki plastik fantastik. Raje 20 jurjev vec pa bo dosti bolj varno, kot potem pol milijona, ce bo le malenkost ;)

Resnično študiram ali je umetnost po ravnini tišat ali čez ovinke ;) Za tiste ki trdijo da gredo nove spredaj bi reku da po ravnini :D

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jul 06, 2005 2:55 pm

Ma sej nekateri imajo pač fotra Zeusa, pa za njih ne velja očiten video posnetek, nasvet gumarskih proizvajalcev, profesionalnih voznikov in uradnih revij - bodo še naprej trdili svoje.
Samo najbolj me razpizdi ne to da mi kdo govori kontra, ampak to ko že vidim nekoga, ki ne pozna teh stvari in ga neki dvoumni in glupi odgovori totalno zmedejo in ni siguren kaj naj naredi, samo zato ker so nekateri na svojem egotripu za vsako ceno :? - take uporabnike bo treba počasi začeti sankcionirati :?
Sej boli me patka - naj se razkanta kar se mene tiče - samo nekateri samo berejo kaj setukaj piše in za njih me dejansko skrbi
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr jul 06, 2005 3:47 pm

Tukile vidm da sta dala dva full dobra članka gor, un od Mischelina je zlo gut,pa še filmček je gor. Ja nevem, jst bi če bi 2 novi gumi mel jih dal še vseeno spredaj,saj s sprednjimi usmerjaš avto,pa tudi riti mi ni še nikoli odneslo,nos pa že dostikrat...ampak tisti ki je spraševal kaj nej z dvema novima naredi: evo ti odgovor v članku - na zadnjo premo.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Sr jul 06, 2005 7:51 pm

Infiniti: vdihn....izdihn...vdihn....izdihn...Pa štej do 10. Sankcioneri ti rajš koka druzga. Pa oprosti če sm prizadeu tvoja čustva. :lol:

Jest nisem nobenmu pametoval, pa govoru da nima prav. Jest sm napisu tko, kokr se mi je zdel logično. Zdej k sm si pogledu filmček vem, da sm razmišlu narobe.

A si se že pomeru :?:

P.s.: A je že kdo pomislu da bi se portal povezu z Küzmičom, da butne on en oglas na portal, mi mamo pa en pocen trening varne vožnje?

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 06, 2005 8:12 pm

tocn to pravjo kokr sem js povedu, spredn del bol cutis in ves da avto zdrsava, zadn del pa naenkrat odnese in pol je jeba :( ...good to know that
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov