nebivedu je napisal/-a:Tweety je napisal/-a:Okej zdej grejo pa meni taka predvidevanja na k...Lej niso vsi motoristi divjaki in norci. Jaz sama nimam motorja, sem se pa vozila kot sopotnica na sportaku 2 leti. Hodili smo na zbore, na daljše vožnje itd. pa nismo nikoli izzivali in noreli po cestah. Bilo pa je nešteto primerov, ko so avtomobilisti zaradi nepazljivosti nam stregli po življenju, da ne govorim o izsiljevanju, itd. Ta ki se je čelno zabil v R19 je bil mentalni bolnik, prav tako pa bi lahko isto napravil nekdo z avtomobilom. Ne moreš pa ti primerjati ranljivosti nekoga z motorjem in nekoga v avtomobilu. In ja motoristi smo na cesti in vedno bomo, kar pa nekaterim voznikom avtomobilov ni glih po godu. Ne rečem, da ni norcev med nami, vedar tudi vozniki avtomobilov ne zaostajate prav nič za nami!
Tweety nekateri nič ne mislijo, pa samo norijo. Tut sam sem mel CBR 900 RR, pa sem norel dokler se nisem skantal, od takrat se še nisem vsedel na motor, pa je že 15 let od takrat. Pač bil sem mulc, ki je norel. Niso vsi taki, samo lahko pa priznaš, da večina motoristov preceni svoje znanje in nori po cestah. Prejšn teden se mi je na Dvoru razsul bratranc - z roko je odlomil znak na serpentini - našu ga je mimoidoči šofer, ko je nezavesten ležal na tleh. Preveč je založu tisto serpentino in mu ni znesl - ustavil ga je znak, drugače bi ga skale. Tko da če je omejitev 40 z motorjem sigurno ne pelješ 40 ampak sigurno več, nekateri tut 2X več, tko da če ste vozil normalno ste prej izjeme kot pa pravilo.
Se podpišem pod to. Sploh pa motoristi radi vozijo med dvema kolonama v mestih, z veliko hitrostjo prehitevajo kolone na magistralkah ter na avtocestah prav nevarno blizu sledijo osebnim vozilom.
Tweety, nihče ne trdi, da ste motoristi vsi po vrsti samomorilci, vendar je odstotek med vami večji. Več kot polovica športnih motorjev, ki jih vidim na cesti, redno izvaja neumnosti, pri katerih bi lahko že rahla menjava smeri blizuvozečega vozila povzročila nesrečo s smrtnim izidom. .