Gricko je napisal/-a:Mick Jerry je napisal/-a:BLaZZeD je napisal/-a:Miholl je napisal/-a:to da se z dolgimi voz ni zato da je lepši![]()
ampak da se ga bolš vidi....in glede na to da je predmet razprave "skuterist"....verjetn ni bil "ta prav motorist"....ampak ata namenjen u službo,in si je umislu fency spency skuterja...pač motoristi so bolj mobilni in hitrejši...navadte se....lejte kašne kuzlarije delajo avtomobilisti po cesti celo leto...pacjenti na motojih-ki so ponavadi egocentrični zafustrirani beboti ki ne razumejo pojma "motorist" in "motorizem" in navijajoi tisto prebogo R1 po ravni cesti do onemoglosti samo med sezono...
A ste vi normalni al kaj vam je?! Z dolgimi podnevi da se ga boljš vidi?!?! Kje ste pa to pobrali, pri butalcih??
Prej bo voznik zaslepljen od dolgih luči, in se bo zagledal vanje ker bo zelo moteče kot pa da ga bo bolje videl.....
Pa še v zakonu piše da: Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.
To mi je tud bedarija ko vidim kakega "pametnjakoviča" k se vozi s prižganimi dolgimi lučmi.....
P.S. Vem da je off topic ampak, sm moral to napisat, se opravičujem.
Ugibam: še nikol se nisi peljal z resnejšim motorjem kot pa Tomosov Automatic, a?
Ne tež o dolgih lučeh, če ne veš kako izgleda, ko s stranske ulce spelavajo stari ati in ne vidjo pol ku**a. Fotr je motorist in se voz z dolgimi že kr neki let( ubistvu od 98 ko je pršu nov zakon o obveznih lučeh), ravn tko mat in vsi kolegi.
Perko84: ne se razburjat čez take mone kot si ga ti doživu: to niso pravi motoristi, sploh pa kako lahko rečeš motorist človeku, ki se vozi s skuterjem?
točno tako!!!!!
sem voznik avta in motorja!!
1 ko se vozim z avtom, se vsetno umikam vsem motoristom iz moje in iz nasprotne smeri!
zakaj bi motorist čakalk v kolono, če gre lahko vmes (govorim po regionalkah in NE po mestu, ko budale s skuterji norijo). a vi folk sploh veste kolk je vroče v kombinezonu!! vsak si misli, če moram jaz v avtu čakat pa naj še motorist čaka, itak je on zunej jaz bom pa v avtu " zgoru"!
no naj povem da je v motoristični opremi ZELOOO vroče!sploh ko moraš stati na miru!zato se jih veliko vozi med avti, da vsaj malce popihlja!!
2 ne vem kaj imaste komplekse ko vas motor prehiti! jaz nisem noben norc na motorju, ampak povprečna potovalna hitrost motorista je sigurno večja kot od avta!, nevem kaj gre enim tolk to v nos in morajo biti vozniki sami "vaški policaji"![]()
3 z dolgimi lučmi je vožnja veliko bol varna!! res je da te lahko zaslepijo luči, ampak to hkrati pomeni da si ga opazil!!
kadar koli se peljem hitreje od potovalne hitrosti imam dolge luči, odziv voznikov je opazen!!
z kratkimi, me hitro kdo izsili, noben se ne pomakne v desne, ko ga prehitevam....
z dolgimi, se vsi avti bol vmikajo v svojo desno, zelo malo avtov me je izsililo...
4 zakaj z dolgimi po mestu?
to jaz ne prakticiram, ker se po mestu vedno vozim razmeroma počasi, ravno zaradi nadutih budal v avtih, zaradi pešcev, avtobusov, je pa dejstvo da te v mestu hitreje izsilijo kot na regionalki, saj je veliko več prometa, le ta je bol gost in eno luč mimgrede spregledaš!!
evo to je od mene!"
lp
Pa podpis pod to.