Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So jul 09, 2005 12:16 pm

Gricko je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:
BLaZZeD je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:to da se z dolgimi voz ni zato da je lepši :roll: :roll: ampak da se ga bolš vidi....in glede na to da je predmet razprave "skuterist"....verjetn ni bil "ta prav motorist"....ampak ata namenjen u službo,in si je umislu fency spency skuterja...pač motoristi so bolj mobilni in hitrejši...navadte se....lejte kašne kuzlarije delajo avtomobilisti po cesti celo leto...pacjenti na motojih-ki so ponavadi egocentrični zafustrirani beboti ki ne razumejo pojma "motorist" in "motorizem" in navijajoi tisto prebogo R1 po ravni cesti do onemoglosti samo med sezono...

A ste vi normalni al kaj vam je?! Z dolgimi podnevi da se ga boljš vidi?!?! Kje ste pa to pobrali, pri butalcih??
Prej bo voznik zaslepljen od dolgih luči, in se bo zagledal vanje ker bo zelo moteče kot pa da ga bo bolje videl.....
Pa še v zakonu piše da: Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.

To mi je tud bedarija ko vidim kakega "pametnjakoviča" k se vozi s prižganimi dolgimi lučmi.....
P.S. Vem da je off topic ampak, sm moral to napisat, se opravičujem.

Ugibam: še nikol se nisi peljal z resnejšim motorjem kot pa Tomosov Automatic, a?

Ne tež o dolgih lučeh, če ne veš kako izgleda, ko s stranske ulce spelavajo stari ati in ne vidjo pol ku**a. Fotr je motorist in se voz z dolgimi že kr neki let( ubistvu od 98 ko je pršu nov zakon o obveznih lučeh), ravn tko mat in vsi kolegi.

Perko84: ne se razburjat čez take mone kot si ga ti doživu: to niso pravi motoristi, sploh pa kako lahko rečeš motorist človeku, ki se vozi s skuterjem?

točno tako!!!!!

sem voznik avta in motorja!!

1 ko se vozim z avtom, se vsetno umikam vsem motoristom iz moje in iz nasprotne smeri!
zakaj bi motorist čakalk v kolono, če gre lahko vmes (govorim po regionalkah in NE po mestu, ko budale s skuterji norijo). a vi folk sploh veste kolk je vroče v kombinezonu!! vsak si misli, če moram jaz v avtu čakat pa naj še motorist čaka, itak je on zunej jaz bom pa v avtu " zgoru"!
no naj povem da je v motoristični opremi ZELOOO vroče!sploh ko moraš stati na miru!zato se jih veliko vozi med avti, da vsaj malce popihlja!!

2 ne vem kaj imaste komplekse ko vas motor prehiti! jaz nisem noben norc na motorju, ampak povprečna potovalna hitrost motorista je sigurno večja kot od avta!, nevem kaj gre enim tolk to v nos in morajo biti vozniki sami "vaški policaji" :?

3 z dolgimi lučmi je vožnja veliko bol varna!! res je da te lahko zaslepijo luči, ampak to hkrati pomeni da si ga opazil!!
kadar koli se peljem hitreje od potovalne hitrosti imam dolge luči, odziv voznikov je opazen!!
z kratkimi, me hitro kdo izsili, noben se ne pomakne v desne, ko ga prehitevam....
z dolgimi, se vsi avti bol vmikajo v svojo desno, zelo malo avtov me je izsililo...

4 zakaj z dolgimi po mestu?
to jaz ne prakticiram, ker se po mestu vedno vozim razmeroma počasi, ravno zaradi nadutih budal v avtih, zaradi pešcev, avtobusov, je pa dejstvo da te v mestu hitreje izsilijo kot na regionalki, saj je veliko več prometa, le ta je bol gost in eno luč mimgrede spregledaš!!

evo to je od mene!"
lp

Pa podpis pod to.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 12:49 pm

Gricko je napisal/-a: a vi folk sploh veste kolk je vroče v kombinezonu!! vsak si misli, če moram jaz v avtu čakat pa naj še motorist čaka, itak je on zunej jaz bom pa v avtu " zgoru"!
no naj povem da je v motoristični opremi ZELOOO vroče!sploh ko moraš stati na miru!zato se jih veliko vozi med avti, da vsaj malce popihlja!!

2 ne vem kaj imaste komplekse ko vas motor prehiti! jaz nisem noben norc na motorju, ampak povprečna potovalna hitrost motorista je sigurno večja kot od avta!, nevem kaj gre enim tolk to v nos in morajo biti vozniki sami "vaški policaji" :?

Ok, še enkrat ponavljam, CPP je za vse isti, ne??
Tko da majo vsi udeleženci v prometu enake pravice pa tud enake dolžnosti-pa niso tle motoristi nobena izjema zame! :?
Sej je tud v avtu vroče(mogoče clo bolj kot v kombinezonu!), pa zato ne bom šou zdej prehitevat kolone čez polno črto in podobno, zato da se bom mal ohladu... :?

Men je drugač čist vseen če me prehiti-ampak zgolj dokler s tem ne ovira mene al mi blenda zadi al kalkor-ker nima nobene osnove za to! Pa tud če kolono čez polno črto v ovink prehiteva, mi je vseen, dolker ne zapele v škarijce pred mene-verjem da zarad takih ne bom bremz nucu, pa mi lahk stokrat rečeš da sm neodgovoren, pa kaj če pade pa se poškoduje zato ipd...sej bo po svoji volji, ne po moji! :)

No,pa to pravm za tiste ekstremne frajerčke, nasplošno so sicer zame motoristi normalni udeleženci v prometu tko kot vsa ostala vozila-vsaj dokler tud sami to upoštevajo. ;)

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So jul 09, 2005 1:29 pm

no in kot si reku da je cpp za vse isti...tut ti morš pazt da preprečiš nesrečo,recimo en člen je res mal dvoumen:tisti ki pravi da morš zavirat v primeru da če te nekdo prehiteva...in da mu narediš prostor da notri skoči....ampak ti praviš da je cpp za vse enak..in tudi moraš zavirati če ti nekdo vozi nasproti...tko da zdj si mal seb plunu v skledo...in pa še to če mora biti cpp za vse enak,in bi ga morali vsi upoštevati...zakaj je potem 300 al pa več mrtvih vsako leto??cpp je eno,praksa pa drugo,sej to sam veš in vsi ostali na tem forumu tut...

LP Miholl

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So jul 09, 2005 1:32 pm

...Men je drugač čist vseen če me prehiti-ampak zgolj dokler s tem ne ovira mene al mi blenda zadi al kalkor-ker nima nobene osnove za to! Pa tud če kolono čez polno črto v ovink prehiteva, mi je vseen, dolker ne zapele v škarijce pred mene-verjem da zarad takih ne bom bremz nucu, pa mi lahk stokrat rečeš da sm neodgovoren, pa kaj če pade pa se poškoduje zato ipd...sej bo po svoji volji, ne po moji! :) ....

in morda ti bo enkat padu prov motorist reševalec al pa motorist policist v tako situacijo na nujni vožnji...in valda zarad hitrosti ne porajtaš takoj zakaj se gre...pa ga verjetn ne boš šu zbit ker je pač "NORI MOTORIST"...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 1:41 pm

Miholl je napisal/-a:in morda ti bo enkat padu prov motorist reševalec al pa motorist policist v tako situacijo na nujni vožnji...in valda zarad hitrosti ne porajtaš takoj zakaj se gre...pa ga verjetn ne boš šu zbit ker je pač "NORI MOTORIST"...

Pa itak ne bi namerno nobenga zbil, ker mi ne da srce! Sam se ti pa neumno zdi, da za nekatere očitno CPP na sploh ne velja... :?
Se pa itak umaknem če vidm norca nasprot prehitevat(pa če je policaj al pa civil)-pa ne zarad njegove (ne)varnosti, ampak ker mi je enostavn škoda da bi mel zarad tacga norca jst avto zbit... :)

Pa glede pravila o CPPju, da mu morš dat plac-ok, vse kul, ga tud dam! Sam nism pa zasledil v CPPju, da morš v koloni delat plac, da lahko določeni prehitevajo čez polno črto in se vštulijo pred tebe...poznam pa pravilo, da se strnjene kolone ne sme prehitevat, kaj šele čez polno črto v nepreglednih ovinkih! No, če taki osebki ne bi kršili tega pravila, potem tudi ne bi rabil govorit o zaviranju al nezaviranju, če pride v škarijce pred mene-se ti ne zdi? ;)

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 1:46 pm

Speedfighter je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:in morda ti bo enkat padu prov motorist reševalec al pa motorist policist v tako situacijo na nujni vožnji...in valda zarad hitrosti ne porajtaš takoj zakaj se gre...pa ga verjetn ne boš šu zbit ker je pač "NORI MOTORIST"...

Pa itak ne bi namerno nobenga zbil, ker mi ne da srce! Sam se ti pa neumno zdi, da za nekatere očitno CPP na sploh ne velja... :?
Se pa itak umaknem če vidm norca nasprot prehitevat(pa če je policaj al pa civil)-pa ne zarad njegove (ne)varnosti, ampak ker mi je enostavn škoda da bi mel zarad tacga norca jst avto zbit... :)

Pa glede pravila o CPPju, da mu morš dat plac-ok, vse kul, ga tud dam! Sam nism pa zasledil v CPPju, da morš v koloni delat plac, da lahko določeni prehitevajo čez polno črto in se vštulijo pred tebe...poznam pa pravilo, da se strnjene kolone ne sme prehitevat, kaj šele čez polno črto v nepreglednih ovinkih! No, če taki osebki ne bi kršili tega pravila, potem tudi ne bi rabil govorit o zaviranju al nezaviranju, če pride v škarijce pred mene-se ti ne zdi? ;)

se čist strinjam. Eni mislijo da so bok i batina na cesti, pol se pa kj zgodi se pa vsi zgražajo, nad drugimi, češ on je kriv.

K jst prehitevam mamco v julki k vozi 30km/h, tam kjer lohk 90, pa mi pride en v škarje pa se zabijem (predpostavljam), sm pa jst kriv, čeprav je kriva tista mamca.
Zato pa se tega pač ne počne. Za dirkanje se gre na dirkališče.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So jul 09, 2005 2:17 pm

Speedfighter je napisal/-a:

Emm..

V vednost: enosledno vozilo LAHKO prehiteva stoječo kolono. Pa vrjem da je v kombinezonu bolj vroče kot v avtu, pa ni nujno da je črn kombinezon.

Sicr pa: ne mečte vse v isti koš. Fotr z motorjem ne voz po omejitvah, po stari cesti do morja gre tudi do 150-170, ampak vedno pa v naseljih lepo počasi in NIKOLI ne prehiteva v nepreglednih ovinkih. Tud sam se pol zgraža ko domov pride, kako nekateri motoristi prehitevajo v kakih desnih dolgih nepreglednih ovinkih. Precej takih zavojev je na Primorskem, posebi je znan un pri tistemu kamnolomu al kaj je že pri Senožetih se mi zdi. Iz avta sm že vidu NORCE, ki so tam prehiteval dost hitr vozečo kolono, in to lepo po nasprotnem pasu. Če bi takrat kdo nasprot pršu... bi blo konc veselja.Na žalost.
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 2:31 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Emm..

V vednost: enosledno vozilo LAHKO prehiteva stoječo kolono. Pa vrjem da je v kombinezonu bolj vroče kot v avtu, pa ni nujno da je črn kombinezon.

Sicr pa: ne mečte vse v isti koš.

Ok, sicer za to pravilo ne vem, pa vseen-tuki ni blo govora o stoječi koloni, ker v stoječi koloni namreč ne morš ne placa delat, da ga spustiš predse, še manj pa zarad njega bremzat, če itak že stojiš... :?
Pa če dejansko to pravilo res obstaja-prehitevaš stoječo kolono in nasproti ti nekdo pripelje-kam se pol z motorjem umakneš? Pa ne pozabi da med tem avtomobili stojijo v strnjeni koloni...tko da tole pravilo mi ni čist jasno, če res obstaja...

Drugač pa jst osebno ne mečem vseh v isti koš, kar sm napisu tud že par postov nazaj. :D

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So jul 09, 2005 2:34 pm

Ta debata ne vodi nakamor kot le v kregarijo.
Zaklepam.
Da utemeljim: V vsakem postu skoraj se je pojavil stavek, nori motorist, jaz ga bi zrinu, fakiča bi mu pokazu bla bla bla. Sepravi, nič pametnega (skoraj).

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So jul 09, 2005 8:51 pm

no, da vseeno izkoristim da se mod, pa lahko pišem v zaklenjeno debato ( :twisted: ) bi še dodal kak stavek ali dva k mojemu postu, katerega ste nekateri podpisali, nekateri pa popljuvali.

človeka itaq ne moreš stisnit ob ograjo, saj ga ja lahko ubiješ... dovolj pa je, če mu v taki situaciji zapreš pot, ko vidiš kak namen ima.

in ne, ne mečem vseh motoristov v en koš, da so glupani, ampak vsi priznavamo da se in pri avtomovilistih in pri motoristih najdejo take temne (ne morem rečt svetle) izjeme.
sem bil svoja 3 leta motorist (CBR 900 RR letnik 99) in lahko povem da smo tudi motoristi radi obračunali na svoje načine s takimi butalci (vsaj v moji koloni, s katero sem ponavadi potoval smo to počeli)

verjemite, da se zavedam kje je meja poškodb in kje je meja strahu pri motoristih, tukaj bi se samo dotaknil malo strahu v moji reakciji, ki sem jo opisal na 1. strani

LP, komantarje pa prejemam na PM, ker je tema, kot že rečeno zaklenjena!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov