Debate, ki niso vezane na ostala področja...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne jul 10, 2005 12:24 pm

jakaracman je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Me prav zanima kako bi odreagiral v gneci v Parizu,Berlinu,Amsterdamu...

Enako kot vedno, tocno tako kot sem napisal. Je bilo se vsakic tako prav. Ce pa tule nimate pojma kaj je zadrga in kako deluje (za normalne ljudi je dovolj, da si ze znak pogledajo pa je vse jasno), pa kar v ponedeljek na UE izpite odnesite.
Ali pa se vidimo na prvi zadrgi, ocitno bo zabavvno (zame, nekateri boste pac kazni placevali). Tisim, ki bi se po cesti tepli pa: beboti. Cisti in popolni debili. Ce ste zafrustrirani (in ovcitno ste) pejte to sproscat nekam, kjer ne boste drugih ogrozal ... Keri kreteni ...

Vse lepo in prav,povedal si svoje mnenje,ti imas svoj prav jaz imam svojega...te pa naproscam da mene in nekaterih tukaj na nazivas z KRETENI in DEBILI ker mene osebo niti poznas ne pa upam da se neboma kdaj spoznala.Mislim da tudi ti nisi tako pameten(ce pa si bi lahko sel v parlament,baje tam iscejo zdaj strokovnjake podobne tebi).Spoloh pa jaz nisem nikjer navedel da bi se z komorkoli tepel,pa kar vozim se placal samo enkrat kazen tako da nerabis skrbeti zame,gledaj svoj interes prosim!

Tako toliko za enkrat...upam da sma se razumela ce ti pa se kaj ni prav me pa kontaktiraj na PM ali poklici na GSM 051 358 580(Stipe),ker me nebo kdo nazival z debilom ali kretenom.Pa se dogovorima okoli vsega kar te bo motilo.

Ostalim se opravicujem in lep dan vam zelim se naprej!s_mande

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne jul 10, 2005 12:44 pm

Dragi grdi raček!

Da ti malo narišem, ker vidim da si v vrtcu rad risal. 4-metrski avto se ne more premaknit na levi pas, če ni prostora, KAJ ŠELE 18-METRSKI ŠLEPAR. V prvem prispevku te debate je normalno inteligentnemu človeku to takoj razvidno. Šlepar ga je zablokiral, ker je prehitaval po praznem levem pasu, torej to kar ves čas trdim, da se dogaja pri nas. 100 avtov potrpežljivo čaka v vrsti, nekdo pa misli, da ima prednost pred vsemi. Zdej pa vzem barvice in vse lepo nariši, da boš razumel!
P.S.
Ko boš naslednjič zmerjal ljudi z beboti, totalnimi kreteni itd.., jih pošiljal v šolo in jih označeval za lažnjivce ne da bi ti prej kdo kaj naredil, se ne čudi če ti če te bo kdo "zalimal".

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne jul 10, 2005 1:00 pm

@gustelj:
Poglej...slepar ni prehiteval in ni vozil po praznem levem pasu. Oz. pas je bil prazen, ampak to zato ker je on tko hotu. Ne vem pa kako lahko zagovarjas nekoga, ki se namerno zaleti v drug avto, ker je prevec objesten in sebicen in nebi mogu prenest da ga nekdo v manjsem vozilu prehiti. Če si ti isti...loh rečem sam škoda...
Še glede zadrge.. Ti pričakuješ da bo 500m pred zožanjem nastala sam na enem pasu kolona, drug pas bo prazen, folk se bo pa brez kakrsnega koli reda vkljuceval v sosednji pas? Če se vključuješ v sosedni pas dost prej, pred oviro, s tem povzročaš zastoj za sabo. V čem je poanta da je narobe, da se pred oviro vkluč najprej levi, pol desni...itd. Misliš da če bi se šli šerife in zadrge nebi upošteval, bi blo mn gužve, vrivanja in mn divjakov na cesti?

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne jul 10, 2005 1:17 pm

Da še dodam svoje... marsikateri od zgornji postov so pravilni, vsak ima po svoje prav... vsak ima svoje mnenje, torej se ne kregat ker nima smisla, in na forumu čimmanj uporabljat kletvice!!!!! :twisted:

torej če je kolona na desni strani, se bo en k... z BMW, Merc(dobrim avtom) kateri misli da je bog ve kaj potem vse prehitel in se dobesedno vrival v kolono mislim, da je b****!!! Če je gneča je gneča, tudi če bi bila oba pasova polna se nebi nikakor hitreje promet odvijal saj bi bila recimo na drugem križišču rdeča luč... torej če je že gneča na desnem newem zakaj bi še bila na levem! samo zato, da bi nekdo rad bil hitreje nekje, čeprav bi vsi radibili pa ne moremo amapk en ko misli da je nevvem kaj bo šel nekaj prehitevat... razumem verigo sam deluje le takrat kadar vsi sodelujejo ne pa takrat ko se en hoče dobesedno vrinit v kolono in ga ne spustijo... moj primer, katerega sem vam že napisal!

In mislim, da če se že na forumu za BZW kregate ne wem kaj boste naredli na cesti ko se srečate...itd. gre se za princip vsakega posameznega voznika in zato ima vsak svoje mnenje, eni vozijo po pravilih eni kot bebci itd.

tisti šlepar pa je namerno blokiral levi nato desni pas... to pa je razlika med zadrgo!

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 10, 2005 3:14 pm

hehe....vidim da ne boste prišli skupaj,ampak trmasti pa ste tud vsi po vrsti tolk da ne odnehate...ampak saj veste kako se glasi star pregovor....

sj zarad mene debatirajte naprej,sam vidim da se vmes zmerjate s kreteni,pernatimi živalmi itd. in tega se ne bo dopuščalo. Tko da malce pazite od zdaj naprej na izraze,pa fajn bi blo da svoje žaljive poste z imeni popravte (ker se itak vse lepo da povedat) v nasprotnem primeru bom začel talat opozorila za nazaj - saj sami veste katerim!

malce off topic....pri svojem mnenju na to temo se bom pa zadržu!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Re: BRAVO ŠLEPERISTI!

Napisal/-a TomyBoy2 Ne jul 10, 2005 3:38 pm

gustelj je napisal/-a:Pa kaj se delaš nedolžnega!? če ti je kamionar to naredil, je že imel tehten razlog, saj je stalno na cesti in ima iskušnje v takih situacijah. Vozniki na prehitevalnem pasu imate svoje iskrivljene ideje o principu zadrge. Kolona na desnem pasu se začne oblikovati že kak kolometer prej, vi pa si mislite kako se boste zmuznili mimo in se nato prav nemarno vsiljujete na koncu levega pasu.
Kot sem že rekel, MIMO MENE NE BOŠ PRIŠEL!

Ko prvo sploh ne vem kaj pametujete. Posebaj ti !!! Bil je nekaj kilometerski zastoj, peljali smo se 5 km/h. Nakar se voznik kamiona brez opozorila odloči zaviti na moj pas in to tedaj ko je bil moj avto skoraj ob njegovi kabini za njim pa bila še cela prikolica. !!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
Povej mi kaj bi ti konkretno storil v tem primeru, kjer v bistvu oba pasova stojita in ti nekdo, brez da bi karkoli lahko predvideval, začne stiskati ob ograjo ? ? ? ? ?

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne jul 10, 2005 6:01 pm

s_mande je napisal/-a:Spoloh pa jaz nisem nikjer navedel da bi se z komorkoli tepel,pa kar vozim se placal samo enkrat ...

Ni letelo direktno nate, del ogovora je sel bolj na tiste, ki pisejo o stvareh, o katerih nic ne vedo ...
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Re: BRAVO ŠLEPERISTI!

Napisal/-a jakaracman Ne jul 10, 2005 6:04 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:Pa kaj se delaš nedolžnega!? če ti je kamionar to naredil, je že imel tehten razlog, saj je stalno na cesti in ima iskušnje v takih situacijah. Vozniki na prehitevalnem pasu imate svoje iskrivljene ideje o principu zadrge. Kolona na desnem pasu se začne oblikovati že kak kolometer prej, vi pa si mislite kako se boste zmuznili mimo in se nato prav nemarno vsiljujete na koncu levega pasu.
Kot sem že rekel, MIMO MENE NE BOŠ PRIŠEL!

Ko prvo sploh ne vem kaj pametujete. Posebaj ti !!! Bil je nekaj kilometerski zastoj, peljali smo se 5 km/h. Nakar se voznik kamiona brez opozorila odloči zaviti na moj pas in to tedaj ko je bil moj avto skoraj ob njegovi kabini za njim pa bila še cela prikolica. !!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
Povej mi kaj bi ti konkretno storil v tem primeru, kjer v bistvu oba pasova stojita in ti nekdo, brez da bi karkoli lahko predvideval, začne stiskati ob ograjo ? ? ? ? ?

In se pojasnilo 1 posta: "dejansko ni blo pri hitrosti 20km/h ampak se pocasneje.. smo se mal premaknal, pa pocakal, pa mal premaknal, pa spet cakal... " Torej ne govorimo o uletavanju mimo stojece kolone. LEarn to read, gusteljcek ...
Zame dost debate, z enimi ... oziroma ... (da ne bom grdih besed pisal) se nima smisla kregat ...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jul 10, 2005 6:30 pm

Kultura nekaterih je res na nivoju. Še mal pa bo zrelo za ključ. Sam ne bom nič napisal, ker karkol bom napisal bo spet huda kri. Vidim samo da ni samo problem v tehniki vožnje, ampak tudi osebnih problemih posameznikov. Zanimivo je tud to, da nekateri ne mislijo kaj dosti. Poznam vsaj 10 ljudi, ki bi potegnilo vsaj nož če ne pištolje...
Slika

gustelj
Novinec

Re: ti šleperisti-grrr!!!

Napisal/-a gustelj Ne jul 10, 2005 6:58 pm

NoName je napisal/-a:no.. zgodilo se je pa tole... v dolgi koloni na izvozu iz avtoceste s smeri ljubljane proti trojanskemu klancu (ne vem kak se rece tistemu nedokoncanemu del avtoceste... blagovica, lukovica ali nekaj podobnega) enmu sleperistu dokoncno odpikalo ter je vzel zakon v svoje roke, ter zavil napol na prehitevalni pas ter zasedel oba pasova cca 50 metrov pred zozanjem ceste (seveda v koloni). nekaj casa sem stal za njim na prehitevalnem pasu, pa sem zapeljal za odtenek bolj levo (bil sem namrec na prehitevalnem pasu), da bi ga prehitel. on je v tistem trenutku zavil se bolj levo, da mi ja nebi slucajno prislo na misel, da bi ga sel prehitevat. ok... pac ga ne bom prehitel... pol ko smo zapeljali nekaj metrov naprej, je prisel mozakar cisto na levi pas (s prikolico vred) in na desnem pasu je bil prostor za en avto, ki sem ga zelel izkoristit. tedaj je vrli tovornjakar spredvidel mojo potezo in naglo zavil na desno, seveda, da bi mi spet odvzel prostor. po nekaj metrih je luknjo na levi zapazil kolega, ki je ze zacel s prehitevanjem, ampak je tovornjak ze zavijal cisto v levi del, pri tem se je prislonil na ogledalo na kolegovem kombiju in mu ga s prikolico obrnil naprej. men totalno nic vec ni blo jasno.. ta tip je biu tako sebicen, da ni hotel dati nobenemu moznost za prehitevanje in s tem namerno povzrocil dotik dveh vozil. js sm reku.. okej.. ti si kolega zaprl.. ampak grem js mimo.. pa sm zavil ze skoraj na odstavni pas... takrat je sleperistu strgalo pa je zavil desno... kolega ga je prehitel, in se preden se je sleperistu uspelo premakniti na odstavni pas, sem tudi jaz bil ze mimo... do zozanja je bilo se kaksnih 10 metrov.. torej smo mel cca 30 metrov takele izpade... no.. ko sm se koncno postavil predenj je hotu bit nek jaki frajer pa me je blo videt, ko da me bo od zadi nabil... men je blo pa popolnoma ravno, kr itak sm biu pred njim in ce me on pokne, bo sou njegov kuponcek... kolega si je pa hvalabugu prepisal registrsko pa podatke o firmi (je bla pa to ena rdeca scania).

Dej no Tomyboy! Daj še enkrat preberi kaj si napisal. Sedaj se pa delaš kot da si pred sodnikom za prekrške in prirejaš izjave. Veš, iz kamionske kabine se zelo dobro vidi, tako naprej, kot v velikih ogledalih tudi nazaj. Mnogo bolje kot iz avtomobila. če si tako strpen, kako pa to, da si potem hotel izkoristiti gužvo po desni starni, tvoj kolega pa se je celo izmuznil po odstavnem pasu. Vidiš to je vozniško nasilje nad strpnimi vozniki in ni čudno da se komu po vseh takih fintah strga. Priznaj! Hotel si se pač vsiliti mimo drugih z manj čakanja.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Re: ti šleperisti-grrr!!!

Napisal/-a TomyBoy2 Ne jul 10, 2005 7:38 pm

gustelj je napisal/-a:Dej no Tomyboy! Daj še enkrat preberi kaj si napisal. Sedaj se pa delaš kot da si pred sodnikom za prekrške in prirejaš izjave. Veš, iz kamionske kabine se zelo dobro vidi, tako naprej, kot v velikih ogledalih tudi nazaj. Mnogo bolje kot iz avtomobila. če si tako strpen, kako pa to, da si potem hotel izkoristiti gužvo po desni starni, tvoj kolega pa se je celo izmuznil po odstavnem pasu. Vidiš to je vozniško nasilje nad strpnimi vozniki in ni čudno da se komu po vseh takih fintah strga. Priznaj! Hotel si se pač vsiliti mimo drugih z manj čakanja.

Gustelj mislim da si malo zamešal dogodke. Jaz sem samo podal svojo zadnjo "dogodivščino" z polpriklopnikom. Vse skupaj ni v nobenem primeru povezano NoName-vim pripetljajem. Tako da se brez razloga razburjaš. :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 11, 2005 7:49 am

Daco je napisal/-a:Pa kaj te boli falus, ce se bo en po levem urinil v kolono!? Zafrustriranc zmesan?
Men je prov vseen, ce en pripizdi in se urine... je to cist njegova pravica, mu bom se plac naredil, da to varno naredi ne pa iz principa prepreceval varno vkljucevanje in bognedaj se naredil kako pizdarijo na cesti. Brigi se zase, pa ne igraj serifa. Zal je vse prevec takih ljudi, ma popusis ga lahko "prekrskarju" in nic drugega. Zdej bi ze vsak falus glumil policaja in izvajal zakon na svojo pest. Sem mel ze izkusnjo s takim kretenom (ni bilo guzve niti zozanja, sam vseen je mislil ata da bo odglumil serifa). Mislim groza, folku je res cist dolgcas in nima svojega zivljenja, da se vtika v vsak falus. Si nastimam muziko, ce je vroce prizgem klimo in uzivam v voznji - se na pamet mi ne pada, da bi namerno povzrocal nevarnost na cesti. In ja, pol so vedno krivi drugi... joj kje zivimo :roll:

Daco ni res - jst vozim vedno po desnem pasu in moram čakat v koloni, pa se ustavljat pa speljevat, ker ti ki vozijo po levem pasi izsiljujejo. Če bi vozili po sistemu zadrge, bi 100m pred koncem združivve že vsi lepo v eni počasni A PREMIKAJOČI KOLONI VOZILI, tako pa na desnem pasu stojimo in čakamo, da se nas boste usmilili tisti ki ste u bistvu na prehitevalnem pasu.

Pa še nekaj je če bi vsi pravilno vozili, bi vozili po desnem pasu vsi, ker levi je prehitevalni, kar pomeni, da je za prehitevat, ko imaš pa omejitev 60 in združitev dveh pasov v enega pa ti nimaš nič za prehitevat, ampak se moraš vključit nazaj na desni pas. Tko da mislim da meni ni treba nobenega, ki se hoče meter pred koncem vsilit pred mene, spustit naprej, ker bi on lahko to storil vsaj 300m prej, ker so oznake ob cesti in jih je potrebno upoštevat.

Pa še to, če bomo vsi normalno vozili in če bi vsi že velik pred koncem zožanja naredil tisto zadrgo, bi ves promet potekal brez ustavljanja, tko je treba pa ponavadi vozit v prvi pa se premikat po meter in meter - VSE ZARADI OBJESTNIH VOZNIKOV, KI NE MOREJO VOZIT PO DESNEM PASU - AMPAK SO SKOS NA LEVEM.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 11, 2005 10:40 am

s_mande je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:To kar je naredil - čisto pravilno. Jaz bi enako!
Prosil da ne mečete vseh tovornjakarjev v isti koš. Zakaj tovornjak tovornjaka na avtocesti prehiteva?? Ker je hitrejši od njega!!! Pa čeprav za 1 km/h. Je hitrejši in ima pravico, da ga prehiti. Tako da ne serite kaj se tovornjakarji grejo. Moj fotr tudi voz tovornjaka in ogromnokrat reče da so vozniki osebnih avtomobilov nekulturni in se včasih malo preveč igrajo z življenjem. Se je že zgodilo da je fotr na avtocesti s šleperjem prehitel ferrarija, ki je peljal 80km/h. Tovornjaki pa imajo blokado na cca. 90km/h.

Ja kot sem ze povedal sem sam poklicni voznik,vozim tovarnjak po sloveniji imam pa ze tudi kar nekaj spedicije za seboj,tako da sigurno nekaj vem o teh stvareh.

Ja tocno tako kot si napisal,tovarnjaki so vecinoma elektronsko omejeni na 89km/h,to imajo tovarnisko nastavljeno.Se pa da to lepo odstraniti in bo tovarnjak sel lepo tudi do 110 ali 120km/h,odvisno od terena(hrib navzgor,navzdol,koliko kg tovora prevaza).Sicer je to zelo kaznjivo!Ti pa ta blokada podaljsa delovno dobo motorja,nekateri imajo 1.000.000 km brez generalke(samo redni servisi).
Normalno da tovarnjakar lahko prehiteva pa tudi ce le 1km/h hitrej pelje in prehiteva lahko do tri tovarnjake hkrati negelede na to ali je kdo zadaj ali ne.Stvar je samo taka da moras paziti ko zavijas na hitrejsi-prehitevalni pas da ne komu izsilis prednost.Sicer pa je recimo v Nemciji narod toliko discipliniran da ko vklopis smerokaz ti omogoci normalno prehitevje,ti da prednost(so tudi primeri da je kdo tvrdo glav pac pocakas in nadaljujes pot).
Glede tega kako se nekateri vozijo in prehitevajo nebom kometiral,moti me pa to posteno ko kdo z osebnim avtom vozi 90km/h in ga moras ti prehitevati,ko bi se vsaj 100km/h peljal bi slo vse lepo in tekoce.
Se pa da z TAHOGRAFOM posteno guljofati(z spijunem)to ponavadi uporabljajo na firmah ko se prestavljajo da se ne prekines pocitka-pavze,katera mora trajati 8h neprekinjeno.Se ga pa da tudi nastaviti da ti kaze recimo 10 ali 20km/h manj in se lahko ti peljes 110km/h tahograf ti pa belezi recimo 90km/h.Sicer je to strogo prepovedani in vsak to pocne na lastno odgovornost,kazni so da te glava boli. ;)

P.S.;Upam da sem povedal kaj koristnega in naproscam nekatere naj se malo zadrzijo ker niti pod razno nevedo kako je biti voznik,ce bi kdo rad iskusil lahko gre poleg mene kam na furo,vse kar bo pojedel popil bom placal jaz on naj samo sedi in gleda.Me prav zanima kako bi mu bilo in kaj bo potem imel za povedati.Sicer tako slabo tudi ni,potem nebi tega delal. ;) Toliko za enkrat...

Pa se slikica VOLVE...ena od katerih vozim,sem vozil!

Slika

Lep dan vam zelim s enaprej.Srecno!

Zdravo!

Se povsem strinjam s tabo. Pa še en komentar za tiste, ki jih živcira prehitevanje tovornjakov med sabo. Očitno se ne zavedajo, kaj pomeni 2 ali 3 km/h večja hitrost za tovornjak. Na nekaj dnevni poti lahko tako voznik prihrani celo en delavnik. Me zanima koliko teh nestrpnežev bi bilo pripravljeno podaljšati že tako naporen delavnik nekje v tujin še za en dan :!: :!: :?: :?:

Kar se vabila tiče, se ti z veseljem pridružim na kakšni poti, saj vem kako samotno je življenje v kabini. Žal mi je samo da nimam C in E izpita, saj bi z veseljem odpeljal še nekaj 100km s takšnim tovornjakom.

Lp Tristan01

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po jul 11, 2005 11:20 am

Kaj se tu neke brezveze prepirate Na obeh straneh obstajajo vozniki ki ne znajo vozit če pa vam kaj ni všeč pa se spravite na vlado naj uredi zadeve na tem področju v končnem so vsi nardili izpite če so jih neupravičeno morte za to krivit tistega ki jim jih je dal pa bo stvar rešena. Nekateri krivite policiste da ne opravljajo svojega dela - kdo pa jim je dal ta delovna mesta in kdo jih nadzoruje ?
Problemi se morajo reševati pri "glavi" ne pri "nogah".

In če bi vsak nardil vsaj nekaj za to bi bile stvari mnogo lepše ampak ker vas večina gleda sam zase je to nemogoče.

Nedaleč nazaj sem mel prometno in edini ki so prišli pomogat so bili tovornjakarji od osebnih avtomobilov mislim da ni prišel noben... Tako da v tem primeru definitivno zmagajo tovornjakarji. Zastoje delajo, sam nekje si morjo dnar služit, pomagajo pa tudi za razliko od ostalih.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jul 11, 2005 11:44 am

Eh, je*i ga, dost se se skregal, ozmerjal, bomo lepo zaklenili...tema je bila itak brezvezna :nae
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov