Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vikking
Uporabnik

čiščenje saj

Napisal/-a Vikking Če jul 21, 2005 12:28 am

Je možni sčistiti saje iz motorja (vsaj delno) brez razdiranja glave. Mogoče z izpihovanjem kjer je pritrjena svečka.

Da razložim:

Gre se za starejši motokultivator, kjer je po nesreči prišlo zraven bencina v gorivo tudi diesel gorivo cca. 0,5dc. Stroj dela brez problema naprej, ampak je potrebno po uporabi stroja vedno svečko sčistiti ker je čisto črna od saj. Če se ne sčisti je stroj nemogoče ponovno zagnati.
Ko sem preveril olje je bilo tudi črno, in sem ga takoj zamenjal, vendar bo parih urah uprabe je postalo nazaj črno.

Kako sčistiti brez razdiranja glave, vsak nasvet dobrodošel, kot sem omenil že zgoraj bi mogoče pomagalo izpihovanje z zrakom skozi odprtino od svečke.

LP

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če jul 21, 2005 8:27 am

tistga pou decija nafte je on ze zdavni pojedu. tko da je neki druzga narobe.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jul 21, 2005 8:56 am

S spihovanjem ne boš nič rešil, ker se saje zapečejo na površine v izgorevalnem prostor, predvsem na glavo, zgornjo ploskev bata in ventile in ne lebdijo v izgorevalnem prsotoru. A je motor 4 ali 2 taktni? Če je svečka črna, je razlog lahko v prebogati mešanici goriva in zraka. Torej je nekaj narobe z uplinjačem. Če je motor 2 taktni, je lahko mešanica prebogata z oljem. Lahko je tudi vžig narobe nastavljen.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jul 21, 2005 2:50 pm

Po moje se gre za 4 taktni motor.....

Tist glede olja da rata črno..... to so motorji ki nimajo niti filtra niti oljne črplake ( edin če je mal higt model potem ima črpalko ampak le ta sam šprica olje okrog po motorju)

Tist glede svečke pa po moje res frgazer neki serje..... Pri nas doma imamo dva taka motokultivarja...... eden je bil kupljen rabljen en pa zariban čist....

Oba zdej lavfata ampak pri prve serje frgazer... mrzlega morš tko pol ure vžigat..... med ko morš toplemu dat čok da sploh vžge :shock: Pa tud svečka je skoz črna.... ampak vžge pa še vedn in dela bp.

Tko da mal preglej filter za zrak očist frgazer in bi to moglo bit to....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jul 21, 2005 4:01 pm

Sem vprašu fotra kaj je noter vlival, in ni bil diesel, ampak skor pol litra petroleja.

Oljni zračni filter je čist, uplinjač je vredu, ker pred tem je bilo vse OK. Vžge brez problema mrzel ali topel v prvo le svečko je treba sčistit po vsaki uporabi ker je čisto črna od saj.

Povejte mi če bi pomagal http://www.lindempa.si/liquimoly_aditivi.html takšna zadeva. mtx Liqui moly čistilo vplinjača. Obstaja kaj podobnega, da bi čim bolj spravil te saje ven iz zgorevalnega prostora.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 21, 2005 4:17 pm

zdj ta tank čimhitrej ponucajte,pol pa do vrha nalij samo bencin in uplinjač očisti z one shot-om (to je sprej ki je prav za lopute in te zadeve namenjen) pa bo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 22, 2005 1:45 am

Čist črna...... to men bolj temelji na slabem vžigu...... čeprav ma čist drugač narjen vžig kot avto ( mim tuljavice prileti magnetek ki inducira el. napetost potrebno za iskro) ampak tud to zna crknit oz. oslabit.Rečmo naš motokultivator ima tko slabo iskro da lahk kabl držiš... potegneš s polno silo in te komi kaj zdrma...... iskre pri soncu sploh ne videš..... ampak gre pa. Mal še lahk to pogledaš kok močna je iskra..... ker če je tuljava prešvohna..... dela prešvoh iskro kar lahko svečko ravno tako zapače.
Tist s petrolejem ne bi smelo bit blema ker včasih so tile stroji laufal točn na ta produkt ( petrolej) Eni majo še celo dva tanka.Vžgal si ga na bencin potem pa preklopu pipico na petrolej.
Jaz sem celo enkrat pol nafte nalil poleg pa je šlo edin kadil je mal bolj.

Keri motor pa je gor pa ker motokoltivator je sploh?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov