Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

nov izpušni lonec prdi!

Napisal/-a mevden Ne jul 24, 2005 12:18 pm

danes sem montiral novo izpusno cev in zadnji lonec za peugeot 106, letnik 1997 in opazil da avspuh prdi se malo bolj kot prej, ko je imel luknjo. pregledal sem use spoje, nikjer ne pusca ampak iz lonca se slisi malo mocnejsi zvok kot da bi bil preluknjan. v leru mi je tudi malo kadil belo in par kaplic vode spustu ceprav je zunaj 25 stopinj. a bo ta neprijeten zvok kmalu nehal, ali je kej narobe z zadnjim loncem? al se mora "ufurat" po domace receno? nikjer ne pusca 100%! le iz zadnjega lonca prihaja neprijeten zvok. izpusnca cev in zadnji lonec sta bila narejena pri podjetju AVTOGALANT iz Novega mesta.

lp

marko

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 12:24 pm

poglej še druge dele izpuha- gibljiva cev, katalizator, srednji lonec, kolektorji. Al si pa montiral čist skurjen avspuh.pol pa not natlač mal pene al česarkoli že da bo nehal ;)

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne jul 24, 2005 2:30 pm

moj sistem je sestavljen iz, katalizatorja, izpušna cev, zadnji lonec! katalizator in izpušna cev sta dobr privarjena(nč ne pušča), izpušna cev in zadnji lonec sta pa zašravfana z novo objemko, pri kateri tud ne pušča. da bi pa razdiral novi izpušni lonec in dajal not peno pa mislm da ne bo šlo. prej bom reklamiru kot pa razdiru.bom prevozu par kilometrov pol bomo pa vidl če se bo situacija kej izboljšala. nevem pa tud zakaj se mi je kadilo malo belo ko je bil v leru.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 2:35 pm

pozabu si gibljivo cev. Tuki se sploh ne vidi če pušča, ker se ti lahko loti podrejo, al pa kj druzga
;)

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne jul 24, 2005 2:56 pm

kje pa naj bi se nahajala ta gibljiva cev?

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 3:00 pm

ponavadi je takoj za kolektorji-to je taka mal debelejša cev prpletena z nešteto žičkami, ki omogoča manjše stresanje avspušnega sistema ob nihanju motorja (nekak tako). Dvigni avto in prižgi motor. Vzami cunjo (glej da je avspuh mrzel) in z cunjo povi vsak del izpušnega sistema posebej, in poslušaj spremembe v zvoku, če ni sprememb je najbrž zadnji lonc. Lahko pa to povzroči tudi nedelovanje ventila, vsaj tako se je zgodilo pri meni. Pa popravte me če sm se zmotu :oops:

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne jul 24, 2005 3:29 pm

ma nimam jst tega. jst vem da mam cev direktno iz motorja speljeno pod motor, tam je priključen direktno katalizoator, potem je izpušna cev, potem pa še zadnji lonec. nobene cevke z žičkami. sej kot sm reku, bom poslušu ene 2,3 dni da vidm če bo kej boljš, če nebo grem reklamirat in zahtrevat druzga, al pa če kr uzamem denar in grem h komu drugemu iskat zadnji lonec

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne jul 24, 2005 4:34 pm

Przges avto z roko zamasis izpusno cev in gledas ce nabija kompresijo pa ce je tisji sistem dihta. Ce pa nenabija velike kompresije pa bos ze itk slisu da pusca. Ce ti kadi in kaplja voda pomeni da se ti nabera kondenz. Zivljensko dobo lonca bos podalsu za kr neki ce bos na najnizjem delu zvrtu luknco. Ce si pa daju star rablen lonc je mozno da je volna zgorela zato tudi glasnejsi zvok. Mozno je pa tudi da se pri novem loncu zgodi da je bol odprt.

Tkole momci mal mozgane uporabt ne pa takoj na tisto stvar k vm je crknla.
Isti ste kt uni bosanci dol v bosni k mi je kolega govoru so mu crknle luci pa je prsu en str ata pa mu reku a ti povem kaj ti je slo. Pa on njemu ja luci ata pa zbije ne lamela ti je sla. No taki ste vi.

LP

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne jul 24, 2005 4:51 pm

ajde pille čuti. ti maš vedno kr ene pripombe. zadnji lonc sm menju zato kr je prdel, od cisto novega zadnjega lonca pa ne pricakujem da se bolj prdi ampak da je tišji.sej ne mečem denarja in časa brezveze da bo pol use skupi še slabš.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 5:30 pm

mevden je napisal/-a:ajde pille čuti. ti maš vedno kr ene pripombe. zadnji lonc sm menju zato kr je prdel, od cisto novega zadnjega lonca pa ne pricakujem da se bolj prdi ampak da je tišji.sej ne mečem denarja in časa brezveze da bo pol use skupi še slabš.

podpis halo! preber mal kaj se je prej pisal k sm že vse tko napisu, zakaj pol neki istga pišeš :roll:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne jul 24, 2005 5:42 pm

Sta je sta se pizdis. Un drug deu posta je biu namenjen tistmu smartassu k misl da ve kaj je narobe in se kr zapicu v tisto fakin giblivo cev k je 80% avtov sploh nima.
Prvi deu posta je biu pa sam tip kako prevert ce je use gut pa naus vrjeu tut nove stvari znajo bit bl odprte druge pa bl zaprte. Torej mozno da si kupu auspuh k je bolj odprt. Univerzalci niso nikol enaki originalcem k se ze med sabo razlikujejo od lonca do lonca. Sam ne vi smart assi ste smart assi.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne jul 24, 2005 5:43 pm

perko84 je napisal/-a:
podpis halo! preber mal kaj se je prej pisal k sm že vse tko napisu, zakaj pol neki istga pišeš :roll:

Jeli bona sta si ti to samo mutav ili ti je dosadno pa moras da dodas podpis i pises gluposti?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne jul 24, 2005 5:49 pm

PiLLLe je napisal/-a:
perko84 je napisal/-a:

Jeli bona sta si ti to samo mutav ili ti je dosadno pa moras da dodas podpis i pises gluposti?

hmm...pa kaj je to slovenski forum al jaz ne poznam nekaterih slovenskih besed??!?!? :!: :?:
LP ;)

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 5:51 pm

PiLLLe je napisal/-a:
perko84 je napisal/-a:

sj majo na jugu zihr kakšne forume kjer te bodo razumel

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne jul 24, 2005 6:02 pm

No pametnjakovica pa mi povejta kje pise to kar pravta.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 6:06 pm

ti pa mal živce umir ;)
pa ne mi govort da giblive cevi 80%avtov nima, k jo majo vsi :P
Pa fora je v tem da si napisu cist isto...pa sj brezveze se kregat lohk mi tud vse prispevke zbrišete drugič bom pa tih k zgleda da še kolo vozm :roll:

Uporabniški avatar
Gti-Driver
Novinec

Napisal/-a Gti-Driver Ne jul 24, 2005 6:12 pm

Pille vam je vse skup še preveč lepo razložo, ka narest, zaj če ste pa taki loleki da nimate pojma kaj delate je pa druga stvar. ;)

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne jul 24, 2005 7:21 pm

torej, dal sm roko na izpuh, avto dela tisje, vendar takoj ko odmaknem je ista pesem. kompresija nabija. glede na to da je use kot mora bit je zgleda res lonc mal glasnejši. se bom že mogu navadt a ne

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 24, 2005 7:25 pm

čak zdj mal. A ti si kupu športni lonc in si mislu da bo avto tih :EE :bonk
Če pa mislš da tko neb smel bit pel pa nazaj v firmo pa nj ti zrihtajo, kot hočeš, sj auspuh se da utišat

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jul 25, 2005 7:56 am

dost mate
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov