Debate, ki niso vezane na ostala področja...

castel
Nov uporabnik

Nove registrske

Napisal/-a castel To avg 02, 2005 7:08 am

No ne bom odpru debate al je lepa al je grda. Zame je grda.

Vprašujem pa se sledeče:
SLO bo/je eno registrsko območje. Ob nakupu rabljenega avta se lahko prenese tudi registracija na novega upravljalca vozila.
Prejšnji uporabnik prodajalec je napravil prekršek v tujini (Avstriji recimo) in ga ni plačal na licu mesta la kar koli že. Nato proda avto in kupim jaz ter veselo v Nemčijo preko Avstrije kjer me ustavijo slučajno in preverijo da ta registrska ima prekršek. Kako je s tem urejeno saj bom moral plačati ali ne.
Pa še to. Isto verjetno poteka tudi z centralnim računalnikom v Bruslju kot za potne liste kjer se shranjujejo in pregledujejo podatki. Ali obstaja tudi register prekrškov v EU ali samo v posamezni državi.
Zakaj nebi mogli imeti kot vsi v EU oznako registrskega da veš da je ljubljančan tisti k spet nori po avtocesti.
No to so že tri vprašanja al ne.
Lp :oops:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 02, 2005 7:42 am

Verjetno so kje tudi datumi kdaj je bil prekršek storjen. Na prometni ti pa itak piše kdaj si avto kupu. Kje je problem ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

svadreb
Uporabnik

Re: Nove registrske

Napisal/-a svadreb To avg 02, 2005 8:04 am

castel je napisal/-a:...Nato proda avto in kupim jaz ter veselo v Nemčijo preko Avstrije kjer me ustavijo slučajno in preverijo da ta registrska ima prekršek....

Zaradi takih nevšečnosti, se bo vsak novi lastnik avta odloču, da raje kupi nove tablice, kot pa obdrži stare od prejšnjega lastnika, ki bojo mogoče še celo bolj grdo ohranjene, kot bi sam želel. In bo državca spet lepo kasirala.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To avg 02, 2005 8:11 am

Ti jst povem k sm lih plaču kazn u tujini da MOREŠ TAKOJ PLAČAT k čene ti UZAMEJO AVTO :!: men se zdi da ga nebi nobedn pustu a :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov