Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

Hom.kartonček namesto TUV?

Napisal/-a dean007 Po avg 08, 2005 9:43 am

Zanima me če lahk dam svoj homologacijski kartonček (pa tam vidijo kaj homologira) tipu da si lahk homologira spojlerje ki jih kupi od mene, ker jaz ko sem homologiral so mi vzeli vse papirje-nekaj še mam,samo bi rad vprašal če lahk tudi tak? :oops:

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po avg 08, 2005 9:50 am

hm, kdo bi to vedu, najbolš, da na lpp pokličeš

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po avg 08, 2005 9:02 pm

ubistvu zelo zanimivo da ti je sploh na pamet pršlo kaj tazga...ja, bi se blo za pozanimat...

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 09, 2005 3:00 pm

Nop na žalost ne gre.... sem eml podoben blem s fedri..... na žalost ali srečo jemljejo sam original papirje ( no če so originbal skeniran ... veste kaj mislim...)
Sam s hotončkom pa ne gre......

Gre pa na foro...... jih pokličeš...... in bla bla ( jaz in g. Rudolf sma jim težila en teden skupaj po par klicev na dan ( od tega do tega) in pol se te nekak usmilijo..... najdejo tisti original TUV ( ki so ga prej zaplenl tebi) in pol se da zment,....
AMPAK morš jim poslat poleg tvoj original hotonoček, ki pa ga seveda razveljavijo.... in novi lastnik dobi novga.
Rečmo moj primer s fedri je bil tak da sem s prejšne petke vzel fedre, katere sem mel homologirane. Nardil optiko ( izpis) potrdilo o strokovni montaži,račun od feder...... Pti tuv-u se je pa zakompliciral ker so ga mel na lpp ( od prejšne petke) ampak pol so se usmilili...... ampak star kartonček sem pa zgubu ( uničl so ga)
Kar pa mislim da ti lih ne želiš.... ker ti bojo kartonček uniičl...... ti pa pol homologiraj na novo zadeve.....
Žal to ne gre kr tko......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To avg 09, 2005 3:16 pm

Po miji logiki gre tkole: oni so za tvoje spojlerje že enkrat strokovno ugotovili, da ustrezajo predpisom o homologaciji, zato so ti izdali homologacijski kartonček... Glede na to da bo v tvojem primeru šlo samo za premontažo že homologiranih spojlerjev, ne vidim razloga zakaj bi jih moral homologirat še enkrat... Je treba samo podatke prepisat v nov kartonček in to je to...

Ampak glede na to da zgleda da na območju LPP veljajo neki njihovi izmišljeni "zakoni", mogoče res ne bo šlo tko zlahka... :roll:

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To avg 09, 2005 3:18 pm

NoFEAR je napisal/-a:Po miji logiki gre tkole: oni so za tvoje spojlerje že enkrat strokovno ugotovili, da ustrezajo predpisom o homologaciji, zato so ti izdali homologacijski kartonček... Glede na to da bo v tvojem primeru šlo samo za premontažo že homologiranih spojlerjev, ne vidim razloga zakaj bi jih moral homologirat še enkrat... Je treba samo podatke prepisat v nov kartonček in to je to...

morjo kasirat...da pufe za novo stavbo odplačajo... :)
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To avg 09, 2005 3:38 pm

Ja, itak da se dnar more obračat :)

Ampak v primeru da homo kartonček ni dovolj, potem avtomatsko zanikajo veljavnost dokumenta katerega so sami izdali, kar se mi pa ne zdi najbolj logično...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To avg 09, 2005 3:44 pm

NoFEAR je napisal/-a:Ja, itak da se dnar more obračat :)

Ampak v primeru da homo kartonček ni dovolj, potem avtomatsko zanikajo veljavnost dokumenta katerega so sami izdali, kar se mi pa ne zdi najbolj logično...

Drug avto...... pa magar je isti pa vse.... ampak za njih to ne velja...... verjem ker so to info iz prve roke ( pred tremi mesci sem se ubadu s tem)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To avg 09, 2005 3:50 pm

lisko je napisal/-a:Drug avto...... pa magar je isti pa vse.... ampak za njih to ne velja...... verjem ker so to info iz prve roke ( pred tremi mesci sem se ubadu s tem)

Ti čist vrjamem, sej pravim da se grejo LPP-jevci neke svoje zakone...

Bi jih blo treba z enim pravnikom mal zj**at... :evil: Uspeh je itak zagotovljen, glede na to kšne lapsuse si dovoljujejo...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To avg 09, 2005 4:00 pm

borut007 je napisal/-a:Svetujem, da LPP pustite pri miru. So vsaj toliko fer, da imajo neke normalne cene. Bi pa blo treba malo na RTI potrkati, kjer pa imajo ena še bolj nelogična pravila, cene pa 2-3x višje. :bonk

Pod nelogična pravila, spada izjava njihovega "strokovnjaka" ... ZA HOMOLOGACIJO DIMENZIJ KOLES RABITE POTRDILO O STROKOVNI MONTAŽI ... Tega ne bom nikoli pozabil. :|

Dvo rezni meč.......
Pod potrdilo o strokovni montaži si jaz predstavljam kot strokovno montažo pnevmatik..... rečmo sej konc koncev bi lahk doma menju gume pa jih sploh centritu ne bi..... da ne govorim da se lahk zgodi da se guma ne vsede na ramo platišča......

Lahk doma sam felne menjaš in zategneš sam dva vijaka...... in še in še......

Je pa res da je vse skupaj...... hmmmm mal čudno..... ampak v zakonu piše potrdilo o strokovni montaži...... pa ni važn kdo to izda.......
Slika

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To avg 09, 2005 4:05 pm

Pa sej se ne gre za to kdo ma normalne cene in kdo ne, gre se za to da so javno podjetje, katero mora poslovati po istih pravilih kot vse ostale javne službe, kamor spada med drugim tudi to da upoštevajo veljavnost uradnih dokumentov, katere so sami izdali... Kot je meni znano velikemu številu ljudi povzročajo nepotrebne stroške in izgubo časa, živcev, bla, bla, bla...

Če jim bo folk še naprej gledal skozi prste, bodo to še naprej počeli... A se vam zdi to prav???

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a Major9 To avg 09, 2005 8:02 pm

jaz mam podobno vprašanje. Zanima me ko greš fedre homologirat a ti to cel avto pregledajo ali sam, če so tapravi fedri namontirani in kakšna je cena za homologacijo??

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To avg 09, 2005 9:36 pm

Major9 je napisal/-a:jaz mam podobno vprašanje. Zanima me ko greš fedre homologirat a ti to cel avto pregledajo ali sam, če so tapravi fedri namontirani in kakšna je cena za homologacijo??

Naj drugi povejo....... jaz sem že na dveh avtkih fedre homologiru pa še niti enkrat niosem na pregledu bil.....
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov