Debate, ki niso vezane na ostala področja...

CM
Novinec

plastika ni več črna

Napisal/-a CM Če avg 11, 2005 6:43 pm

Pri mojem avtu so stranske letvice iz črne postale belo-črne šekaste barve(niso obdrajsane) :? Ker se jih ne bo barvalo v barvo karoserije me zanima kako spet do tiste črne barve. Če se prav spomnim je ena možnost, da jih namažeš z starim motornim oljem? Taka tema je enkrat pred davnimi časi že bila, mi jo pa ni uspelo najti. :oops:

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Če avg 11, 2005 6:51 pm

mislim da se dobi neka pasta ali sprej s katero se namže plastiko da dobi spet črno barvo.Čez čas jo pa dež izpere.Nekateri to delajo z beltopom. :?: :P
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če avg 11, 2005 6:53 pm

Lahko uporabiš posebno kremo za črne plastične dele.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če avg 11, 2005 7:35 pm

Najprej razmastiš letvice in jih posušiš. Nato dobro zaščitiš s selotejpom in papirjem tiste dele, katere nočeš prebarvati :D Vzameš barvo v spreju, ki je namenjena za barvanje plastičnih materialov. Paziš na primerno razdaljo sprejanja (ne preblizu) pa na to, da ni nanos predebel. Nato počakaš ene 15, 20 min in vse skupaj presprejaš še z prozornim lakom, ki se ga ravno tako dobi v spreju.

Zadeva preverjeno deluje leta in leta brez luščenja in ohranja pravo črno barvo brez bledenja.

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Če avg 11, 2005 7:49 pm

globin pasta pa drzi priblizn leto al pa smirolje pa drzi mal manj....to sta take pocen resitvi
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če avg 11, 2005 8:23 pm

Puste paste pa spreje pa tak za zadne. Prvo lepo "ta vroč" fen v roke (za elektronike) pa lepo segrevaj postopoma odbijač. Tist del ki ga segreješ spremeni barvo nazaj v svojo original črno. Pol pa sam na vsake tolk cajta prešprici z maxibrilom pa bo za dolg cajta bol črno k novo.

P.S. Ne pozabi prej oprati avta ter ne preveč blizu z fenom da ne stopiš kej.
Slika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe avg 12, 2005 12:41 am

wd40 lepo osveži plastiko
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Pe avg 12, 2005 2:16 pm

|kr_en| je napisal/-a:globin pasta pa drzi priblizn leto al pa smirolje pa drzi mal manj....to sta take pocen resitvi

Kje se to kupi? Stranska ogledala pri mojem avtu niso več črne barve, pa bi rad zadevo poštimal..
I'll be back.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Pe avg 12, 2005 2:21 pm

kochar je napisal/-a:
|kr_en| je napisal/-a:globin pasta pa drzi priblizn leto al pa smirolje pa drzi mal manj....to sta take pocen resitvi

Kje se to kupi? Stranska ogledala pri mojem avtu niso več črne barve, pa bi rad zadevo poštimal..

:roll: :roll: :roll: halo-globin pasto dobiš kjer prodajajo čevle pa v vseh drugih trgovinha tud :P za ole se pa vlež pod avto pa boš vidu-tam kjer je ventil za ole ga odšraufi pa v spust-s tem namaž :P ;) ne resno: eno staro olje iz kjerkoli bo vredu ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov