Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Problem pri vrtenju volanja na mestu... mojstri, svetujte ;)

Napisal/-a Daco To jun 10, 2003 3:35 pm

Vcasih ko poskusam parkirati in do konca namotam volan (servo) mi nekaj poci, kot bi se kaksna lesena vejica prelomila, oziroma tak kratek pok, ne prevec nadlezen. A to se mi ne dogaja vedno. Ce mi prvic poci, pa ce volan zamotam v drugo stran do konca, pa nazaj mi pol sigurno ne bo pocilo. A se mi zadnja dva dni to kar pogosto dogaja (recimo ene 4-5x). Ponavadi, ko motam v levo. Pa se mi zdi, da ni odvisno od hitrosti vrtenja volana. Ali se komu sanja kaj bi lahko bilo? Govorim o meganu.

A je lahko kaj narobe s servotom, al mogoce ksna manseta... ne vem kaj bi sploh gledal... pa ce je to kej nevarnega al ne :?

Hvala in LP ;)

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To jun 10, 2003 3:54 pm

servo volana ni nikol dobr do konca vrtet pa ga tišat tja :roll:

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT To jun 10, 2003 4:02 pm

Lahko da je pumpa od servota kriva. Če vrtiš volan do konca ni zdravo za pumpo. Ma sej ni važno če dela dela, se nimaš kaj sekirat.

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater To jun 10, 2003 4:24 pm

Ko je volan zamotan do konca, malo popusti volan. Ravno toliko, da ga ne tiščiš do konca in pompi ne bo nič škodovalo.
Če ga boš pa motal tako kot stare mama - da orenk poči, ko pride v skrajno lego in potem še 15m stran slišiš, kako se pumpa matra, boš pa kaj hitro menjal pumpo. Načeloma pa so kar vzdržljive, tako da ti poka kaj drugega. Mogoče se ti potenciometer oz. tisti mehanizem, da žmigavec-ročka nazaj skoči kam zatakne.
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To jun 10, 2003 4:53 pm

Sej tisti pok ne pride takrat ko volan zabijem do konca, ampak recimo pol obrata volana pred skrajno lego. Bom se malo opazoval to pokanje, pa ne vem... ce se bo se naprej pojavljalo bom zgleda res kar obiskal servis, da vrzejo oko na tisto pokanje.

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater To jun 10, 2003 5:05 pm

Uuu, še ena varianta - luft v volanski letvi. Upaj da ne, ampak je pa tud možnost.
Slika

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo To jun 10, 2003 5:21 pm

Lahko ga zašučeš do konca, samo ne smeš pa ga na koncu držat oz. vleč v "konec". Če to delaš, je velika možnost na si ga zj****.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To jun 10, 2003 5:57 pm

Itak da ga ne tiscim v konec... sej mam nekaj srca in pazim na svoj avto :P
Volanska letev... pa nebi to pol vedno pokalo, kadarkol bi mocneje trznil z volanom ce bi to slo? Bom do konca tedna opazoval ce se kaj poka in koliko pogosto, pol pa res najbolje peljat avto za vsak slucaj dvignit pa pogledat. Bolje spreciti nego ljeciti :)

LP ;)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To jun 10, 2003 8:08 pm

Po moje ti to poč en takšen haklc, k tiši tam na volanskem drogu ob eno plastiko. To je pa zaro da di isklop žmigovc, ko volan vrtiš nazaj ( na križišču)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To jun 10, 2003 8:14 pm

Hmm, po moje zna res biti luft volanske letve. Vsaj kolikor sem jaz imel izkušenj s takšnim pokanjem. Sploh če se ti to dogaja ko avto stoji na mestu. Na servisu bodo najbolje vedeli.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Sr jun 11, 2003 7:27 pm

Hvala vsem, sem obiskal servis in je pregledal koncnike pa volansko letev, pa je pol omenjal da je mogoce malo lufta pri nekih zobatih zadevah whatever :) A da ni nic hudega in naj me ne skrbi. Tko da zaenkrat sem pomirjen, ce mi ne zacne pogosteje pokati ;)

Sem bil pa na servisu zato ker mi je zacel trest celotno armaturko v prostem teku... kr neki, pol pa ugotovijo da je en nosilec motorja popustil in je bil motor postrani. Svasta :P

LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jun 11, 2003 7:40 pm

Pri vseh novih Cliotih 3 poka v volanu pri hitrem vrtenju... men so podmazal dobr pa je potem nehal... drugač je pa že kar standard, da začne škripat volan pri Cliotih (letnik 98 naprej) in je treba občasno ga namastit spet.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost