Zanima me ali imaš lahko na vozilu( po novi zakonodaji

Lotil sem se obnove in predelave buggy-ja ki je bil nazadnje registriran pred pribl.15 leti in bi ga rad,če bo možno ponovno spravil na cesto.
Hvala vsem za odgovore,
zidi je napisal/-a:Vem, da je bilo o gumah že veliko napisanega vendar tega nisem zasledil nikjer...
Zanima me ali imaš lahko na vozilu( po novi zakonodaji) prednje gume dimenzij 195/50/13 in zadnje 235/60/15 ? ...
zidi je napisal/-a:Hvala za odgovor.
Tu ne gre za serijski avto iz tovarne pač pa je avto bil narejen doma tako ,da je tu "proizvajalec" moj fotr,ki pa je takrat predvidel te pnevmatike,katere sem omenil v vprašanju.
Avto je bil homologiran in registriran...ima vse papirje.
Zanima me pa ker zadnjih nekaj let ni bil registriran in ker se zakoni spreminjajo se je mogoče tudi tu kaj spremenilo ???
Bil bi zelo hvaležen če je že kdo od vas imel podoben problem in mi lahko pomaga.
Če ne se bom pa pač moral pozanimati v prometni svetovalnici...
L.p.,
zidi je napisal/-a:Vem, da je bilo o gumah že veliko napisanega vendar tega nisem zasledil nikjer...
Zanima me ali imaš lahko na vozilu( po novi zakonodaji) prednje gume dimenzij 195/50/13 in zadnje 235/60/15 ?
Lotil sem se obnove in predelave buggy-ja ki je bil nazadnje registriran pred pribl.15 leti in bi ga rad,če bo možno ponovno spravil na cesto.
Hvala vsem za odgovore,
Proizvajalec (torej v tvojem primeru tvoj oče) določa kakšne dimenzije gume bodo na avtu. Drgač pa spredaj 195/50/13 in zadaj 225/45/13 - pa še dobr zgleda.
Xsara vts je napisal/-a:zidi je napisal/-a:Vem, da je bilo o gumah že veliko napisanega vendar tega nisem zasledil nikjer...
Zanima me ali imaš lahko na vozilu( po novi zakonodaji) prednje gume dimenzij 195/50/13 in zadnje 235/60/15 ? ...
citiram mag. Jerončiča (vodja Sektorja za vozila na Direkciji RS za ceste)
"Glede pnevmatik je pa tako. Dovoljene so tiste, ki jih je predvidel proizvajalec vozila."
Več informacij glede homologacij oz. odgovori iz pr(a)ve roke pa v prometni svetovalnici: http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... r&nSvet=rj
LP, Daisy
FireSTORM je napisal/-a:pnevmatike lahko daš večje gor kot maš napisane v homologacijskem kartonu
samo moraš imeti tuv in seveda te pnevmatike oz. dimenzije gum+feln homologirane
JohnyR je napisal/-a:FireSTORM je napisal/-a:pnevmatike lahko daš večje gor kot maš napisane v homologacijskem kartonu
samo moraš imeti tuv in seveda te pnevmatike oz. dimenzije gum+feln homologirane
Dejte nehite bedarije govorit.
Buggy je domača prizvodnja. Za to ne obstajajo TUV-i !!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov