Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr jul 30, 2003 9:40 pm

Ok...nekaj WEIRD...

Prodajalc mi je rekel, da avto nima ne ABS ne klime (da ma A/C delujoči gumb - samo brez funkcije)

Zavrtim ključ - kontrolna lučka za ABS zasveti in se ugasne...mi da mislit...pohodim bremzo močno - guess what - ABS on board :lol:

Pol pa mi je pa že tale gumb za klimo dal mislit... zakaj hudiča bi mel avto gumb (priklopljen na štrom - se prižiga ugaša, če nima klime)...in ker vem, da je bil avto mal usekan v odbijač spredaj sem pomislil, da je samo hladilnik klime odstranjen - najbrž kaj poškodovan... zdej me zanima - kaj naj checkiram v mašini - da vidim, če je napeljava za klimo prisotna... če sam ta del manjka ga bom že kje staknil...

Če bi bla res to fora...sem ga pa res poceni dobil 8)

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage Sr jul 30, 2003 9:45 pm

Če ima gumb A/C, potem klimo ima. Ne vem kakšen prodajalec je to bil. :D
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr jul 30, 2003 9:49 pm

Možno je...ker fora je bla..avto so ravno v prodajo dobil in od ene ženske ki jim je pomoje natvezla kaj avto ma in nima - sami pa še dobr pogledal niso...

Kupljen je pa bil v Talon - med Kr in Škofjo... Dorfarje vas mislim da...

Pa še en q - kolk so te zvočniki v vratih velki oz. kaj se da spravit notri? Te original ko sem zamenjal radio dajejo od sebe eno revšno...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr jul 30, 2003 9:52 pm

Hehe, srečko :D . No držim pesti še za klimo :wink: :wink: .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr jul 30, 2003 9:58 pm

Ja sej jutri gre na servis - filter+svečke+olje menjava... zobati jermen je bil pred 20k km menjan... pa mi bo še to za klimo prečekiral...

Hvala še enkrat vsem za info!

Z avtom sem več kot zadovoljen...mašina je res super in tud vleče lepo...res gre kar prot 200 števc po ravnem (weird feeling ko veš da si na 13" :lol: ) Notr je k nov...zuni ga pa čez vikend čaka polirna pedikura :lol:

8)

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a vuk Če jul 31, 2003 6:45 am

Sale je napisal/-a:Vuk, hvala za trud - sem tudi dobil tvoje PM-je.

Sem tudi sam že razmišljal, da bi kar z rdečo folijo prelepil zadevo. No bom vidu kako se bo vse skupaj izteklo.

No problem;glava našega foruma mi je odpisal in povedal,da je najboljša in najhitrejša možnost to naročiti iz Anglije;naroči se pa samo šipca;kje,kako in kolko $$ pa ni vedela povedat. lp vuk

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Če jul 31, 2003 7:01 am

Glede klime - vklopi stikalo A/C in če je vse tako kot treba, bi moral čez zračnike pihati ohlajen zrak. Vklop kompresorja pa bi moral tako zaznati po zvoku motorja (obremenitev). Če tega ni je verjetno nekaj narobe

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Če jul 31, 2003 7:51 am

audi-fan je napisal/-a:Glede klime - vklopi stikalo A/C in če je vse tako kot treba, bi moral čez zračnike pihati ohlajen zrak. Vklop kompresorja pa bi moral tako zaznati po zvoku motorja (obremenitev). Če tega ni je verjetno nekaj narobe

Jah - najlažji bi blo, če bi samo kje puščala oz bi bla potrebna zamenjava plina...sam ni to...kompresorja ni...ta definitivno manjka...mene zanima, če je ostala instalacija za klimo še notri...k če je - sam rabljene dele dokupim in to je to... zdejle je avto pri mehaniku (pol grem pa k Lindiču) pa bomo vidl stanje na fronti... :lol:

gad
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a gad To jan 25, 2005 10:11 pm

lep pozdrav, ker sem nov, malo sem bral po forumu pa našel to.
tudi moja mazda 323f 1.5 l.96 ima gumb za klimo, tudi zelena lučka na njem se vžge, pa klime ni, zanima me kaj je s tem, kaj bi bilo potrebno dokupiti za imeti klimo, pa hvala vnaprej za odgovor :P

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jan 26, 2005 3:36 pm

ha ha. to je ena glupa serija k ma sm knof druzga pa nč.
jst sm mel gt-jko pa je mela isto.

kaj bi mogu dokupih?? hm----celo klimo :lol: :lol:

not nima čist nič ne kompresorje ne cevi .. ama ništa. sm knof :lol:

gad
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a gad Sr jan 26, 2005 6:31 pm

ok, hvala za odgovor, po resnici povedano nisem niti poleti občutil neke potrebe po klimi :)

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Prostora ful v blatnikih!

Napisal/-a Zmaj78 Po sep 12, 2005 3:43 pm

Ja pri tem avtu res z minus 40 mm ne narediš totalno nič, jaz mam prejšnjega F-a in je situacija precej drugačna, pol pri tem naslednem pa ne vem kaj so mislil, ker noter daš komot 17 col feltne pa z apeksi za 4 cm dol pa bo še vedno kokr kakšna vitara zgledala. NO še zmeri bolš to, ker brez da ga znižaš je pa pravi mali mestni Landcruiser. :(((

Sicer pa glede dizajna je pa kul in se da marsikej naredit iz njega, npr.

http://www.club323f.com/ba/cars/car.php

Sicer pa se lastniki Mazd kej oglasite na mazda forum, ker v kratkem se pa menimo tut za eno srečanje teh naših japoncev!
http://www.mazda-si.net/

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po sep 12, 2005 5:03 pm

vuk je napisal/-a: Pol si z 206ke prešaltal na Mazdo,jaz tudi.

Jaz tudi. :lol: Ok iz 106ke na 323 C.
Sam ležaje bo reees že treba menjat. A je to za ta avto pri 140k km normalno. OK na 106ki sem jih že pri 120k km ampak tam je bil drugačen problem.

Jaz pa nimam A/C knofa pa tut ABSa ne. :evil:
Se pa ne sekiraj, če je tolk visok. Mo je še višji.
Motor je z5? Mater pol je moja mašina rez zamorjena. :? 180. Res pa imam (serijske) gume 185/65 R14. :P

Zvočniki so spredaj najbrž isti kot pri meni 165mm trije vijaki pa ful mal placa zadaj (vodilo šipe je napoto). Sem mogu nardit distančnik 1.5-2cm naredit pa mal obrezat plastiko na vratih. Zadaj pa ne vem. Mogoče 6"x8" ali pa 5"x7" Če so v vratih.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

TAle gumb je nateg!

Napisal/-a Zmaj78 To sep 13, 2005 4:16 pm

No res ne vem v čem je fora da maš od komplet klime edino le gumb, za vse ostalo pa kajla. :))

Sicer pa je avto kul in če si rekel da je bla še cena precej na nivoju, pol je itak morala na nivoju. Klima pa bi ti vseen prov prišla. Je pa čudno, ker tale moja serija jo že ma, po mojem pri tvojem avtu prvi lastnik ni hotu doplačat za to zadevco, pol pa mu je blo že prvo poletje pošteno žal.

NO ljubitelji mazde pridite kej na:
http://www.mazda-si.net/
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov