Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če sep 15, 2005 4:01 pm

Hja... meni je pri 14 let starem Pugiju počil nek plastični zatič na pedalu sklopke, zato mi je pedal padel na tla. Ker pač nisem sovražnik svoje denarnice sem avto raje dal naložit na kamionček. (AMZS članstvo rulz 8) ). Verjamem pa, da gre........ dokler gre. :vc :vc

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če sep 15, 2005 4:12 pm

Zok je napisal/-a:vsi sportni motorji (razen Buell XB9R - tt tanov, k je full lep) so narjeni tk d se gor lahk prestavla kdajkoli brez sklopke. dol pa tud, sam prihaja do sunkov, k pa men biti nicht gut.

prestavlja se lahko pr polnem gasu brez sklopke, pr mirni vožnji boš pa brez zobnikov ostal...pa to ne velja za vse športake,ampak sam za "najbl nabrite 600ke pa 1000ke) k se full vrtijo...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če sep 15, 2005 4:14 pm

subi92 je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:Jooj. Niste mogli te teme par dni nazaj omenit? Sem dal avto rihtat ravno zarad sklopke, ki je že skoraj crknila. 42k je cena nove pras... :D
Pa bi se pol lahko kar brez sklopke vozil.

Hm iščem podoben primer v Japonskih, Korejskih, Italijanskih, Švedskih proizvajalkah avtomobilov pa ni duha in ne sledi o počeni cevki. :EE Ja, ni kaj! Ni ga čez švabsko kvaliteto Very Happy :bonk

p.s. pa se pelji brez enega kolesa z njim kot s citroenovim DS-om :roll:

Aha. Mogoče sem se malo napačno izrazil: avto ni Nemc. Je pa Korejc.. :P
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če sep 15, 2005 4:24 pm

Ah tole brez kuplenge, šala mala, sem vozu enkrat iz Kranja do Bleda še z Z-101 in je šlo čist lahko, speljevanje pa seveda 1. in štarter. Isto tako s formanom ko mi je počla košara na kuplengi. Aja, pa pr Z-101 ni počla košara, ampak je padu ven federček iz lamele pa se je zataknilo da pedal sploh ni šu not. Zamenov lamelo z eno staro.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če sep 15, 2005 5:23 pm

no...kljub temu da me zanima kak to gre...ne bom šel poskušat :P

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Če sep 15, 2005 6:05 pm

Brez sklopke še nism provu menjat pa tudi ne mislim ker bi verjetno kej polomu :vc Me pa zanima kako znate kej spelat z mesta npr. v tretji al pa drugi brzini?Jaz sm prvič spelal z drugo na semaforju z jugotom ker je bil menjalnik tolk zjeban da nism najdu prve,blo je pa hmal pol k sm izpit naredu.S tretjo sm pa spelu s petko, ker sm mislu da imam v prvi in da nism prav sklopke spustu. 8) To znanje bi mi morda prav prišlo če bi se sklopka pokvarla.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Če sep 15, 2005 6:06 pm

mal prepozno zasledil oooooooooooooooooooooops
Slika

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Če sep 15, 2005 6:38 pm

jst sm zadnč s fotrovim pršu od maribora do ljubljane, BREZ SKLOPKE!!!

sam ok... on ma avtomatik :P
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če sep 15, 2005 9:30 pm

Čist tko, mimogrede, a se vam pr mopedu nikol ni zajla strgala, pa zajla za gas pa te zadeve ??? vrjetn ga niste tišal do doma :P ampak se znajdli nekako 8) z avto je pa podobn, bl je str, več se da kej po svoje narest, pr ta novih ga pa lahko sam hkraj porineš pa vlečno ... :cry:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če sep 15, 2005 9:43 pm

tuscani je napisal/-a:Brez sklopke še nism provu menjat pa tudi ne mislim ker bi verjetno kej polomu :vc Me pa zanima kako znate kej spelat z mesta npr. v tretji al pa drugi brzini?Jaz sm prvič spelal z drugo na semaforju z jugotom ker je bil menjalnik tolk zjeban da nism najdu prve,blo je pa hmal pol k sm izpit naredu.S tretjo sm pa spelu s petko, ker sm mislu da imam v prvi in da nism prav sklopke spustu. 8) To znanje bi mi morda prav prišlo če bi se sklopka pokvarla.

Heheh, P407 2,2 od vodic do servisa na viču v četrti ... Popravilo je pa 30 sek trajalo ...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 15, 2005 10:36 pm

Miholl je napisal/-a:
Zok je napisal/-a:vsi sportni motorji (razen Buell XB9R - tt tanov, k je full lep) so narjeni tk d se gor lahk prestavla kdajkoli brez sklopke. dol pa tud, sam prihaja do sunkov, k pa men biti nicht gut.

prestavlja se lahko pr polnem gasu brez sklopke, pr mirni vožnji boš pa brez zobnikov ostal...pa to ne velja za vse športake,ampak sam za "najbl nabrite 600ke pa 1000ke) k se full vrtijo...

Ni res...pri polnem plinu se lahko šalta brez sklopke v kolikor ima na ročici menjalnika pritrjeno "elektroniko" ki prekine vžig za nekaj milisekund in tako omogoči pretikanje pri polnem plinu, v nasprotnem primeru moraš gas odvzet...na motorju gre to sicer res bliskovito, ampak gre. Pri mirni vožnjo gor komot pretikaš skor pri vsakem motorju...pod pogojem da odvzameš plin in s tem tudi ne delaš škode...medtem ko nižje pa uporabljaš vedno sklopko...tudi dirkači pretikajo navzdol s sklopko, vsaj dokler sem spremljal GP so pretikali navzdol s sklopko...in z njo ravnali hudičevo previdno(zdrs zadnjega kolesa!)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Če sep 15, 2005 11:24 pm

š moraš probat ujet obrate ki bi bili v nižji brzini in lahko voziš sploh brez sklopke. Vse sprobano in deluje!

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Če sep 15, 2005 11:27 pm

a sem pozabu eno stvar: Če hočeš speljat drižiš proti drugi (samo ne tako da skoči v brzino) in se začne avto počasi premikat in pri določeni hitrosti lahko daš v prvo(odvisno od avta) pol pa lahko voziš vse brez sklopke
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov