Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mini_cooper
Nov uporabnik

Vgradnja FK Gewide Fahrwerk-a v Mini Cooper-ja

Napisal/-a mini_cooper Ne sep 04, 2005 4:25 pm

Pozdrav,

Pozna kdo koga, ki bi mi za normalno ceno to kvalitetno naredil? Na uradnem servisu (kjer sem tudi avto kupil) zahtevajo cez 40.000 SIT za tako vgradnjo :(

Hvala za info in lep pozdrav.

acx
Novinec

Napisal/-a acx Ne sep 04, 2005 9:57 pm

kaj pa sploh je to?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 04, 2005 10:05 pm

nastavljivo vzmetenje(fedri+amortizerji)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Ne sep 04, 2005 10:32 pm

To ti lahko vgradi vsak spodoben (in seveda sposoben) serviser. Na uradnih servisih imajo tako ali tako dvojne cene, kar pa v večini primerov žal ne zagotavlja boljše kvalitete oz. natančnosti pri delu - žal. Svetujem ti, da se še malo pozanimaš kje drugje oz. pri kakšnem drugem serviserju ali pa monterju vzmeti. Pravzaprav bi se moral oglasiti pri pooblaščenem monterju za FK, če želiš zadevo tudi homologirati. To sicer ni 100% nujno in obvezno, vendar je potem postopek glede papirologije malo drugačen. Kdo je pooblaščeni monter za FK trenutno ne vem, tako da se lahko pozanimaš pri PRO-CAR Kranj, ki prodaja FK. Sicer pa kot sem že rekel, to bi ti moral znati vgraditi skoraj vsak soliden avtomehanik.

P.S.: "Gewinde" več ali manj pomeni komplet amortizerjev in vzmeti, ponavadi športnih, ki zagotavljajo karseda harmonično blaženje in pripomorejo k optimalni legi avtomobila na cesti. Večinoma pa so takšni kompleti tudi nastavljivi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po sep 05, 2005 9:49 am

ahiM je napisal/-a:P.S.: "Gewinde" več ali manj pomeni komplet amortizerjev in vzmeti, ponavadi športnih, ki zagotavljajo karseda harmonično blaženje in pripomorejo k optimalni legi avtomobila na cesti. Večinoma pa so takšni kompleti tudi nastavljivi.

:roll:

Gewinde pomeni navoj v nemščini, torej so VSI taki kompleti nastavljivi. Dobeseden prevod bi bilo: navojno podvozje.
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po sep 05, 2005 11:24 am

Menda da se bo dalo za ene 20000 zmontirat... Strokovno seveda, s tem, da moras potem se racunat, da kjerkoli bos montiral, bos dal potem se 7000 za optiko (verjetno je na servisu ze vkljucena)

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych Po sep 05, 2005 12:12 pm

Seveda boš moral še dobiti "potrdilo o vgradnji"

Potrdilo pa lahko dobiš le od:
- pooblaščenega monterja FK (pozanimaj se pri uvozniku za FK)
- pooblaščenega prodajalca-serviserja za Mini.

LP Boych

mini_cooper
Nov uporabnik

Napisal/-a mini_cooper Po sep 05, 2005 2:07 pm

Evo najnovejše informacije (preverjene pri Pro-Car d.o.o., zastopnik za FK Slovenija) :

- vgradnjo FK Gewinde Fahrwerk-a dela Jenko d.o.o. (www.jenko.si ; tel. 04 50 22 311)
- vgradnja + optika stane 14.400 SIT
- izdajo potrdilo o "strokovni vgradnji" za homologacijo
- pri vgradnji (za Mini Cooper) ni potrebno menjavati nobenih drugih stvari (serijski amortizerji in vzmeti ven, GWF noter)

Mogoče bodo še komu te informacije koristile ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 08, 2005 10:19 am

Obvezno nam še sporoči kako se obnese FK pri športni vožnji ;)
Lahko tudi meni na PM, ker bo tudi moj avto moral enkrat malo bližje k tlom :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
none
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a none Ne sep 18, 2005 11:52 am

Slide je napisal/-a:Obvezno nam še sporoči kako se obnese FK pri športni vožnji ;)
Lahko tudi meni na PM, ker bo tudi moj avto moral enkrat malo bližje k tlom :)

Zaenkrat sem zelo zadovoljen! Avto je res zelo trd in v luknjah kar poskakuje, ampak takšnega sem hotel imeti. Zdaj je res pravi gokart :) FK kicks ass 8)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne sep 18, 2005 12:04 pm

kolk si pa dal za gewinde, če ti ni odveč povedat?

Uporabniški avatar
none
Novinec

Napisal/-a none Ne sep 18, 2005 12:15 pm

Damjan19 je napisal/-a:kolk si pa dal za gewinde, če ti ni odveč povedat?

Kupil nove preko eBay-a za 620 EUR z poštnino (http://stores.ebay.de/HSS-Motorsport)... Lahko samo priporočam ;)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne sep 18, 2005 1:20 pm

grrrrrr..ebay!!
Vsi kr paypal, paypal...morm si dat kartico delat, predn bo kej.
hvala za info

Uporabniški avatar
none
Novinec

Napisal/-a none Ne sep 18, 2005 1:23 pm

Damjan19 je napisal/-a:grrrrrr..ebay!!
Vsi kr paypal, paypal...morm si dat kartico delat, predn bo kej.
hvala za info

Nisem plačal preko PayPal-a ampak kar preko nakazila (IBAN, SWIFT) - ni blo nobenega problema :) Na banki sem rekel, da je nujno in denar je bil že NASLEDNJI dan v Nemčiji - drugače traja od 4-6 bussines days :roll:

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Ne sep 18, 2005 2:44 pm

jaz sem našel nekaj na ebayu pa ne zaupam preveč temu plačevanju pa tko...kako to sploh poteka...ta ki sm ga jaz najdu za neki kupit je iz americe in dela naročila preko www.buysafe.com ...kako se kej obnesejo te kupčije preko ebaya??

Uporabniški avatar
none
Novinec

Napisal/-a none Ne sep 18, 2005 3:37 pm

sanny je napisal/-a:jaz sem našel nekaj na ebayu pa ne zaupam preveč temu plačevanju pa tko...kako to sploh poteka...ta ki sm ga jaz najdu za neki kupit je iz americe in dela naročila preko www.buysafe.com ...kako se kej obnesejo te kupčije preko ebaya??

Jaz sem te gewinde dobil brez težav... Preko banke sem nakazal denar, drugi dan je bil le-ta v Nemčiji, dva dni za tem so mi poslali paket v Slovenijo in na koncu sem ga prevzel od kurirja. Brez kakršnihkoli težav. Lahko pa da prodajalec podpira paypal, s tem pa je še lažje in denar dobi takoj. Paziti moraš le, da jemlješ stvari od prodajalcev, ki so pozitivno ocenjeni ali imajo celo "power seller" znak ob nick-u.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov