Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

HELP !!!

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 9:17 am

Avto mi trese in to najbolj pri speljevanju, potem je pa do kakih 70kmh mir, potem pa spet......in po nekaj kmh-jih več spet neha.....zdaj pa nevem al je to optika al kaj druga, ker kar tak ga pelat na optiko mi glih ni, ker ti itak ne pove če je treba al ne, tam pač naredijo samo da zaslužijo......kak bi se to dalo preverit če je res optika???...centriranje???....al kaj druga??? :(

Tnx
:vrum...driving with diesel...

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Sr jun 18, 2003 9:42 am

Glede optike, centriranja...ce bi blo to pol bi ti treslo vedno bolj pri visji hitrosti tko da bo momoje kaj druzga, ne vem no bodo se drugi kaj povedal...
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jun 18, 2003 9:47 am

men je na laguni tresl, ker je mel krogelni zglob zračnost!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 18, 2003 9:52 am

Lahko so polosovine, al pa končniki, lahko je pa še kaj drugega. Kaj pa v ovinkih, če nahitro nekam zaviješ?

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 9:53 am

zupi13 je napisal/-a:men je na laguni tresl, ker je mel krogelni zglob zračnost!

In kaj se da tu naredit??? Je to drago?? :?:

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 9:57 am

nebivedu je napisal/-a:Lahko so polosovine, al pa končniki, lahko je pa še kaj drugega. Kaj pa v ovinkih, če nahitro nekam zaviješ?

LP
Nebivedu

...niti ne...je pa pri speljevanju slišat tudi taki tih zvok kot da nekaj nekje drgne, pa tudi pri pospeševanju...je pa bil avto rahlo zaleten na desni strani, menjani končniki, roke.....sam avto je znižan in ima gume 195/50/15....

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr jun 18, 2003 12:02 pm

rahlo je bil zaleten, pa ste menjal roke in končnike? za laguno pride zglob cca. 5ksit.
za zvok je pa mogoče kriv ležaj (tuli?)?
Slika

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 1:40 pm

zupi13 je napisal/-a:rahlo je bil zaleten, pa ste menjal roke in končnike? za laguno pride zglob cca. 5ksit.
za zvok je pa mogoče kriv ležaj (tuli?)?

ja nekaj je pokalo not......ležaj pa ne tuli, to je čist drugačen zvok, kot da nekaj nekje rajsa pri mašini......samo to je najmanjši problem, najbolj me matra to ko ga trese, pa tud ko ga na mestu zmotaš do konca in začneš peljati, kot da malo preskakuje, ne gre čist gladko v ovinek (pri počasni vožnji - obračanje)........nevem no jaz sem takoj pomislil na optiko in centriranje tak da nevem........

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 18, 2003 1:54 pm

Če te v ovinku trese in ko speljuješ... To je pri meni delalo, ko sem imel tok zje...an končnik, pa pr kolegu k je imel polosovine znucane in pr še enem kolegu, preden mu je diferencial crknu.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr jun 18, 2003 1:56 pm

če ti pr polnem "anšlagu"poka, je to pol res dif. :(
Slika

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 2:49 pm

zupi13 je napisal/-a:če ti pr polnem "anšlagu"poka, je to pol res dif. :(

...sploh ne poka, pri obračanju (počasnem) malo preskoči, ne gre čist gladko.....

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 3:01 pm

nebivedu je napisal/-a:Če te v ovinku trese in ko speljuješ... To je pri meni delalo, ko sem imel tok zje...an končnik, pa pr kolegu k je imel polosovine znucane in pr še enem kolegu, preden mu je diferencial crknu.

LP
Nebivedu

v ovinek nič ne trese in nič ne ruži, čist normalno gre.....le pri speljevanju in obračanju se ful čuti.... :(
morem it do kakega mehanika da pogleda....pa bomo vidli :vrum

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX Sr jun 18, 2003 5:14 pm

dacapio je napisal/-a:samo to je najmanjši problem, najbolj me matra to ko ga trese, pa tud ko ga na mestu zmotaš do konca in začneš peljati, kot da malo preskakuje, ne gre čist gladko v ovinek (pri počasni vožnji - obračanje)....

Po moje je hin homokinetičen zglob!
LP
gvx

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Sr jun 18, 2003 8:05 pm

Ja, sigurno je nekaj v zvezi s polosovino, oziroma za zglobom. Sem mel ta problem že.

Centriranje ni, ker bi ti takrat treslo pri nekje 120 - 150 km/h, odvisno od koloteka, ker ko trese, pride felna v vibracije.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr jun 18, 2003 8:42 pm

Če ti trese pri samem speljevanju, je po vsej verjetnosti nekaj narobe z sklopko. Tresenje pri 70km/h in nato prenehanje, pa je lahko vzrokov več npr. slabi armotizerji, slabe gume (jajčaste-prehajajo v resonanco), zračnost končnikov, kogel, vilic al kaj pač že ima na podvozju, zvita os itd. itd.....

Ni nujno da začne tresti pri 70km/h, lahko tudi pri 80, 90, 100 ....... pri tebi je pač primer 70, vzroki pa so lahko enaki oz podobni
Slika

Uporabniški avatar
dacapio
Nov uporabnik

Napisal/-a dacapio Sr jun 18, 2003 9:11 pm

Hvala vam vsem za izčrpne informacije, zdaj lahko upam samo da ni najhujše od naštetega............jutri ga peljem k mehaniku in bo itak vse jasno ko bo ga dvignil i pokukal spodaj po njega.......pol pa :shock:....pa me bo vdarlo po denarnici.....ma keri kake informacije klko kaj te stvari stanejo za puntota cabrio.....???? :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov