Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po sep 19, 2005 12:25 pm

Po vseh testih so se pokazale bolj šrotaste kot nekaj dobrega. Zanimivo da ameriški modeli ki niso na voljo pri nas na testih razturajo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
LeVcEk
Novinec

Napisal/-a LeVcEk Po sep 19, 2005 1:34 pm

nebivedu je napisal/-a:To so najboljše gume za terence, za osebna vozila, je pa moje mnenje o teh gumah tako ; firma bi lahko ostala samo pri gumah za terence, ne da rine še nekam, kjer ne more zadovoljit kupcev. To je za težke avtomobile dobra guma, za lahke pa smrt.

Se strinjam.Imam lahek avto.Po suhem se še dobro obnesejo, po dežju je smrt.Avto pleše k baletka :lol:

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Napisal/-a swifthead Po sep 19, 2005 2:08 pm

za terenska vozila je to naj naj!!!
pa pr terencih so legendarne še Pirelli Scorpion 8)
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po sep 19, 2005 5:46 pm

Alonso je napisal/-a:Odlična guma. Mam jo na svojmu Puntotu in drži odlično.

Slika

Jaz imam približno 14 dni enake gume na svojem avtu - "g force profiler" model je to. In od kar sem jih namontiral zaznam v bolj ostrih ovinkih (izhod iz avtoceste), ki jih bolj počasi prevozim podoben, a veliko manj izrazit občutek v volanu, pa tudi v ušesu - kot bi po granitnih kochah vozil.
Napako na podvozju 100% izključujem, ker se to dogaja izključno od kar so te gume na avtu. S prejšnji modelom "g-force" se to ni dogajalo. Je pa razlika, da je ta nov model dezena v obliki smrekice, starejši model pa ne. Ali je mogoče nezaželjena lastnost smrekice to ropotanje ali morda večji odtočni kanali za vodo. Ali pa je morda gumo za reklamirat?
Sem pa bil s prejšnjim modelom g-force zelo zadovoljen - majhna obraba, dobra lega na cesti in majhna zavorna pot. Pri g-force profiller-ju pa me malce moti to, sicer blago ropotanje.

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Po sep 19, 2005 10:08 pm

Te gume imam tudi jaz na svojem avtu, in je tko kot je že en uporabnik napisal- na suhem
ok sam ko je pa dež so pa za en k.... Je pa tud tko gume so dost pocen in neki ful dobrga ne moreš pričakovat.

Uporabniški avatar
DDDD
Novinec

Napisal/-a DDDD To sep 20, 2005 6:50 am

Sm bolj nezadovoljen s temi gumami še posebej po dežju. Je pa res da se ne obrabijo hitro, po 15.000km se kot nove. :D Edino po robovih pocasi zginjajo. 8)
Šljivovica ljutaaa
Slika

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm To sep 20, 2005 7:32 am

Strokovnjak, dej preveri, če so ti že kej stopničaste ratale, pa če maš ziher taprav pritisk. Lahko, da je že prej kej ropotal, sam nisi tok opazu, zdej k maš pa nove gume, te pa valda zanima, kako se to kej pele in si bolj pozoren. :?
Jest sem mel fuč ležaj :oops: , pa nisem tega opazu dokler so ble zimske gor :roll: , ko sem dal pa letne, je pa začel tok brnet :shock: , da sem takoj vedu, da je neki narobe. :evil: Pa na konc niso ble gume nč krive :P .

Profiler G je bil tud usmerjen dezen, pa še večje kanale je mel, sicer res da je blo drgač, k so bli uni bloki v obliki listka, ampak ne vem zakaj bi G - Force bolj ropotal. Vse smrekca dezen gume, so nagnjene h temu, da ratajo stopničaste in glasne, zato je treba s tako bolj "športno" gumo, tud bolj športno vozit, da se tud na ovinkih obrablja, pa na vsake 5 - 8 tavžnt premenat naprej nazaj. ;)

2-Fast, DDDD, in ostali... s čim primerjate, ko pravite da so zanič? S prvovgradnjo na vašem avtu? Torej primerjate z Goodyear, Conti, Bridgestone, Michelin? Al pa ste potem morda investirali v kakšno premium gumo in ste nato ugotovili da vam BFGoodrich ni držal? Ta guma za moje pojme pomete s konkurenco v svojem cenovnem razredu. Firestone, Barum, Matador, Fulda, Falken, in podobno, mel sem pa možnost tud v živo preverit kako se obnese proti Dunlopu in sem ugotovil, da gre Dunlop lahko nazaj delat žogice za tenis, ker BFGoodrich (sprobal smo tud na mokrem) drži ene 5x bolš. Torej še enkrat, po mojem je vredna svojga dnarja. 8)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Igoor
Nov uporabnik

Napisal/-a Igoor To sep 20, 2005 11:28 am

mare9mm je napisal:
mel sem pa možnost tud v živo preverit kako se obnese proti Dunlopu in sem ugotovil, da gre Dunlop lahko nazaj delat žogice za tenis, ker BFGoodrich (sprobal smo tud na mokrem) drži ene 5x bolš. Torej še enkrat, po mojem je vredna svojga dnarja.

Ma kaj ti prodajaš te gume, da jih tolk hvališ. Vsi vemo, da niso bogve kaj, so pa poceni - čeprav bi se tudi o tem dalo razpravljat.

Fantje ni važen samo lep profil ;) ;) ;)

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko To sep 20, 2005 9:28 pm

sej jest sem lepo povedu da za tak denar ne moreš pričakovat velik, ampak na splošno se moje gume v dežju obnašajo zelo slabo. Take so moje izkušnje.
lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr sep 21, 2005 12:06 am

k smo ze lih pr gumah, kaksne so pa kj bridgestone B530?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov