Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe sep 23, 2005 12:29 pm

Jaz tudi menjam litke za železne ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Pe sep 23, 2005 1:05 pm

Jah, če imaš dvoja lita platišča ni panike. Če se pa že spraskajo ali kej podobnega pride pa popravilo enega platišča vsaj mene 6.000 SIT. Tako, da jaz bom ostal na litih platiščih.

Yagi-san

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe sep 23, 2005 1:37 pm

Ko si slab pa nimaš železnih ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe sep 23, 2005 3:12 pm

Alfist je napisal/-a:Imam original litke, vendar sem vseeno kupil železna platišča za zimske gume.
1. Litke se pozimi hitreje uničijo
2. Sam zamenjam kadar mi paše in ne rabim čakat pri volkanizerju
3.Guma se hitro poškuduje če jo 2x letno daješ gor in dol s platišča
4.Same premontaže gum te pridejo dražje kakor če kupiš železne feltne daš gor zimske gume in imaš 4 leta mir. Drugače pa najman 40.000sit zmečeš v štirih letih za premontaže in centriranje če imaš samo ena platišča.

LP

Pri meni je isto.....kupil sem jeklena platišča, zaradi vsega kar ste povedali, edino se ne strinjam da bi sam to menjal, ker vsakič ko ih zamenjam ih tudi centriram. Ne boš verjel koliko številke odstopajo. Tudi vmes ko ih menjam (naprej---nazaj) ih zmeraj centriram.

Gost

Napisal/-a Gost Pe sep 23, 2005 4:10 pm

Mi (od mojga fotra do frendov :) ) mamo zimske gume na jeklenih platiščih, letne na litkah iz več razlogov: premontaža+centriranje stane dost, če delaš to 2x letno, če rabiš ketne, so litke hitro spraskane, zimske gume so ožje od letnih, več profila majo, pozim je več šans za spraskat feltno kot čez leto, lite feltne so vsekakor bolj odprte kot jeklene s tistimi malimi luknjicami in zato so tudi diski in ostalo na notranji strani bolje zaščiteni pred peskom, soljo itd pa še feltno samo uničujejo te stvari, pa nej vsaj jekleno, ne pa litke. :)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Pe sep 23, 2005 4:22 pm

Vsi nekaj o praskah govorite in kako uničuje platišče, jaz imam lita platišča med zimo in niso nič popraskana ali uničena.

Yagi-san

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe sep 23, 2005 5:19 pm

te se bolj malo voziš ti pozimi=))

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe sep 23, 2005 6:01 pm

Yagi-san je napisal/-a:Vsi nekaj o praskah govorite in kako uničuje platišče, jaz imam lita platišča med zimo in niso nič popraskana ali uničena.

Yagi-san

jaz tudi ne vem iz čigavih izkušenj vi govorite o tem, da se uničijo. 4 avtomobile smo imeli v mojem času pri hiši (z sedanjimi), vsi so imeli litke gor pozimi. no problem.
res je pa da smo tudi pozimi avtomobile sorazmerno redno prali, še posebej če je bilo posoljeno fajn, v pralnici (1x na mesec vsaj... ).

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe sep 23, 2005 6:25 pm

Ni gršega kot pozimi videti znižan in s spojlerji ter pragovi opremljen avto in da ima namontirane navadne jeklene platišča. Prav v nebo vpijoče mu manjkajo aluminijasta in za par col večja platišča, ki pa so seveda pozimi spravljena "na toplem".
Če vse skupaj še potenciram je tako, kot če bi se poleti vozil z mercedesom, pozimi pa bi zaradi soljenih cest in kamenčkov presedlal v yugota.
Sam imam celo leto gor alu platišča in niso prav nič poškodovana zaradi tega. Verjamem pa, da kakšna poceni izvedba ni kvalitetno polakirana in gre s pomočjo soli veliko prej v maloro. Raje kot soli in snega se pazite robnikov, ti pa so tako pozimi kot poleti na svojem "delovnem mestu".

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Pe sep 23, 2005 6:45 pm

Sonny je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:Vsi nekaj o praskah govorite in kako uničuje platišče, jaz imam lita platišča med zimo in niso nič popraskana ali uničena.

Yagi-san

jaz tudi ne vem iz čigavih izkušenj vi govorite o tem, da se uničijo. 4 avtomobile smo imeli v mojem času pri hiši (z sedanjimi), vsi so imeli litke gor pozimi. no problem.
res je pa da smo tudi pozimi avtomobile sorazmerno redno prali, še posebej če je bilo posoljeno fajn, v pralnici (1x na mesec vsaj... ).

Ja, jaz ga pozimi perem po potrebi. Tudi 2x tedensko.

Yagi-san
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov