Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH So avg 20, 2005 3:03 pm

in od kdaj dalje bodo nove tablice na upravni enoti?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So avg 20, 2005 3:16 pm

Sem pozabil napisati.

V torek sem bil na UE Ljubljana, kjer sem narocil dve novi (stari) evropski tablici. Zamenjava stane 4.511,00, tarifa pa 850,00 SIT, skupaj 5.361,00.

Pomoje se bo stare tablice dal dobit se kaksen teden ali dva, potem bi pa znale bit pocasi ze nove.

Za ene je menjava tablic zarad lepsga :bonk , drugi smo pa mal :noro pa hocmo met evropske tablice s krajevnimi oznakami :hi
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 20, 2005 3:45 pm

BLaZZeD je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Ker me ta sprememba tako jezi, bom za vse prihodnje avtomobile dal narediti nalepke za večjo razpoznavnost. Izgledalo bi nekako takole:

LP,
Joie

hehe, to je tk kot limanje evropskih nalepk na stare tablice (tiste z zeleno obrobo)
NOT LEGAL :!:

tut cez cesto ni legal it kjer ni prehoda.

js sm meu namest grba na stari tablci zadi pentagram, pa se mi ni noben policaj nikol zapikoval not, en je se reku da dobr zgleda.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Sr sep 28, 2005 12:31 am

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20050927_3061806_16066214.php

Evo končno naj bi dobili nove tablice ki pa bodo spet vsebovale grb in oznake mest.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr sep 28, 2005 2:00 am

Fiat Tipo je napisal/-a:http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20050927_3061806_16066214.php

Evo končno naj bi dobili nove tablice ki pa bodo spet vsebovale grb in oznake mest.

No to je pa res vesela novica, samo stran od tistih grdih tablic brez grbov in oznak mest, očitno je blo preveč kritik na račun predlaganih novih.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr sep 28, 2005 6:11 am

odlična ideja

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr sep 28, 2005 6:33 am

Torej, če kupiš iz LJ avto bo še vedno gor LJ tablica? ahh....
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Sr sep 28, 2005 6:44 am

ice je napisal/-a:Torej, če kupiš iz LJ avto bo še vedno gor LJ tablica? ahh....

Zgleda že tako. Bedarija. Če tablice ostanejo z avtomobilom bi mogli ukiniti te regijske oznake. :roll:

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr sep 28, 2005 7:10 am

Redman je napisal/-a:
ice je napisal/-a:Torej, če kupiš iz LJ avto bo še vedno gor LJ tablica? ahh....

Zgleda že tako. Bedarija. Če tablice ostanejo z avtomobilom bi mogli ukiniti te regijske oznake. :roll:

Kle je pa spet en haklc! Če sem jaz iz področja npr. NM, kupim pa avto iz KP, bo ta imel tablice s KP oznako (mogoče še ful zjebane). Ker me bo to motilo in bom hotel oznako mojega področja, torej NM, bom pač kupil nove tablice z oznako NM. In bo država spet kasirala.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo Sr sep 28, 2005 7:56 am

Sej bojo verjetno spremenil tud to da ne bo tablica vezana na avtomobil ampak nazaj na lastnika. Sej se mi zdi da nekaj spotje omeni, sicer ne pove tega čist direkt.

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Sr sep 28, 2005 8:04 am

Ma meni se kljub par tem nelogičnostim zdi še vedno v redu, da so spremenili. sem se prov oddahnu zdej, ko sem to slišal, morem rečt. Pomoje bi edino blo pametno na zadnji tablici pod grb stisnit majhno nalepko z datumoim, kot majo to Švedi, Nemci. Ker jaz sem še vedno pristaš nalepk. Se mi zdi varneje, ker policist dejansko lahko ugotovi, če sumljiv avto ni registriran, ne da bi ga ustavil.
Pač, če ti toliko pomeni nova tablica in kupiš avto v drugem registracijskem območju, jo boš kupil, treba ti pa tega ne bo, če ti bo škoda dat tistih par jurjev. Meni jih ne bi blo škoda dat, da bi mel tablico svojega reg. območja. Pač popolnoma 100% oznaka več ne bo.
Btw. Sej tudi v Italiji je tko, da gre oznaka z avtom. Pa sem bil zdejle z avtom dol na Siciliji, pa gledam neke dokaj stare avte pa celo zrukane kamione z oznakami Torino, Milano pa razna severna mesta. Pa mi ni blo jasno, kaj tej severnjaki delajo s takimi škatlami na jugu države pa sem potem vprašal in so mi rekli, da tablica pač gre z avtom in da nisi obvezan, da jo zamenjaš. Južnjaki pa jasno na severu kupujejo rabljene avte, ker so boljše ohranjeni in za razliko od avtov pri njih po desetih letih še vedno primerni za cesto, ne za odpad.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr sep 28, 2005 9:23 am

Meni je všeč, če bodo ostale regijske oznake z grbi, ker na tak način so bile precej unikatne in prepoznavne med ostalimi evropskimi tablicami. Lastnik se bo že sam odločal ali bo obdržal tablico ali pa bo kupil novo - ta strošek glede na ceno avta in njegovo vzdrževanje je zanemarljivo majhen tako, da ne bi smel vplivati na odločitev za izbiro tablic brez regijskih oznak.

Edino tipografija/fonti so na teh totalno zanič (le ker butl si jih je zmislu) in bi bilo najbolje, da vrnejo tiste, ki so bili na tablicah pred temi evropskimi s plavim trakom.

Tudi če bi obveljal prejšnji zakon bi jaz itak pri nakupu avtomobila od neke tretje osebe, zamenjal tablico saj bi imel vedno slab občutek, da je prejšnji lastnik imel kakšne neporavnane račune in bi se lahko kdo znesel nad tem avtomobilom nevedoč, da je že v drugih rokah - paranoja pač :D

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr sep 28, 2005 12:12 pm

In kakšna bo sploh razlika od teh k so zdej allora :!: :roll: :?: samo uni zelen okvir in št :?: MA NAJ PUSTIJO TE K SO ZDEJ IN PIKA :!:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr sep 28, 2005 1:02 pm

Meni je trenuten okvir veliko lepši od zelenega.

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SuperFly Sr sep 28, 2005 7:50 pm

Kaj pa komplicirate? Očitno bodo spremenil zakon, da bo tak kot prej - torej tablce ne bodo ostale skupi za avtom. Tako kot je bilo do 12.8.2005.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če sep 29, 2005 12:49 pm

Končno bodo kuakarji lohka potovali po Sloveniji brez da bi jih vsi preklinjali.

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Če sep 29, 2005 8:05 pm

Evo pa so sprejeli zakon:

Pred izdajanjem registrskih tablic brez občinskih grbov spet sprememba

četrtek, 29. september, 2005

Ljubljana (Slovenija) - Vlada je obravnavala in sprejela novelo zakona o varnosti cestnega prometa, ki med drugim predvideva spremembo podobe registrskih tablic. Nanje naj bi se ponovno umestilo grb mesta, v katerem je sedež upravnega organa. Taka določitev je bila že predvidena v zakonu 1998, vendar pa se je lani spremenila. Registrskih tablic z le državnim grbom še niso izdajali, saj javni razpis za izdelavo in dobavo registrskih tablic ni uspel. Državni zbor naj bi predlog novele obravnaval po skrajšanem postopku.

Po zakonu o varnosti cestnega prometa, ki je v veljavo stopil sredi avgusta lani, uporabljati pa se je začel s 1. januarjem letos, registrske tablice več ne vsebujejo registracijskih območij in grbov mest, v katerih so sedeži upravnih organov. Namesto grbov mest je na tablicah predviden prostor za slovenski grb. Po spremembi, ki jo je danes sprejela vlada, pa naj bi bil na tablicah vendarle grb mesta, v katerem je sedež upravnega organa, na območju katerega so bile izdane registrske tablice.

Po vladnem predlogu se bo lastnikom vozil izdajalo tablice z oznako tistega registracijskega območja, kjer bodo vozila registrirali, hkrati pa bodo lahko pridobili tablico z oznako območja, kjer imajo prijavljeno stalno oz. začasno prebivališče. V okviru odprave krajevne pristojnosti pri registraciji vozil namreč predlog zakona omogoča, da lahko lastniki vozilo registrirajo pri katerikoli registracijski organizaciji v Sloveniji.

Eden od ciljev zakona pa je tudi sprejem pobude zunanjega ministrstva za dopolnitev 194. člena veljavnega zakona. Tako se v noveli določajo pogoji za udeležbo vozil, ki jih država najame za protokolarne namene na območju Slovenije, v cestnem prometu. Določba je namenjena sprejemu delegacij in srečanju ministrov za zunanje zadeve držav članic Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) ter za čas, ko bo Slovenija predsedovala Evropski uniji.

STA

Spletne povezave:
Vlada Republike Slovenije
Povezane strani so informativne in niso v pristojnosti uredništva Ljubljanskih novic

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo Ne okt 02, 2005 12:26 pm

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov