Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne okt 02, 2005 6:49 pm

DARS si lahko svoje riti zaščiti tudi z tablo za priporočeno hitrost in ne z omejitvijo !!!!

Ajde zastopš tablo vredu. Samo pol ko se pa pri zožanju AC v hitro cesto pri omejitvi 40kmh recimo na relaciji krško- novo mesto postavi radar in mastno služi je pa direktno zajebavanje. Če bi bla tabla za priporočeno hitrost se v primeru nesreče izvajalec del zašćiti da je bla tabla a policaji ne morjo služit za bedarije. Če se pa človk enkrat razbije na tsitem delu pa lahko da tut policaj kazen za neprilagojeno hitrost.

Res ekstrem samo vseno: Z motorjem se brez kakšinh problemov na zožanju pri Otočcu pripeljem z 130kmh in odpeljem z 100kmh ki so omejitve brez upoštevanja znakov. In tako nonebga ne ogrožam. Če se tam postavi radar in me dobi pri taki hitrosti je to 200% prekoračitev hitrosti in se lahko samo poslovim od izpita. Pa taka omejitev ni samo na ovinku ampak že 500 m prej na čisti ravnini !!

Itak da se hoče izvajalec del zaščitit samo to lahko naredi z tablami za priporočeno hitrost in ne tako da naredi policajem priliko da nas obirajo za brezvezne stvari.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne okt 02, 2005 6:55 pm

Andrej777: Na tistem zožanju pri otočcu se jaz z avtomobilom 100 na uro brez problemov peljem - sicer se pa strinjam s tabo, da bi morale biti priporočene hitrosti in ne omejitve, katerih se itaq noben ne drži...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 02, 2005 8:35 pm

Saj ravno to je največji problem, ker neupravičeno postavljajo table z skrajno debilnimi omejitvami in potem se ljudje navadimo, da so to skrajno debilne omejitve in jih zato ne upoštevam ter jih kršimo vse po spisku. In to ni prav, ker omejitve bi morale biti takšne, da bi jih zaradi varnosti morali upoštevati.

V bistvu pa nas nekako tiho nagovarjajo h kršitvam saj takšnih omejitev NIHČE ne upošteva (če kdo ne verjame naj se postavi tja in preverja kdo bo peljal 40km/h) in jih zaradi svoje varnosti tudi ne sme upoštevat. Najnižja ustrezna omejitev na tem koncu je 80km/h, kar omogoča tudi 85 letni stari mami (se opravičujem, če sem užalil katero staro mamo na tem forumu) s trisekundnim reakcijskim časom, da brez najmanjših težav spelje ta del ceste.

Skoraj offtopic:
Sicer so me pa DARS-ovc danes spet spomili, da sem jezen nanje, ko sem moral skoraj eno uro voziti 3km v koloni ravno na tem višnjegorskem klancu.

Če kakšen vodstveni DARS-ovec, ki je pismen in tole slučajno bere naj mu povem, da vem, da je potrebno ceste popravljat in da sam pošteno prispevam (za AC cestnine okoli 300.000 sit (tristotisoč sit) na leto z osebnim avtom) za takšna popravila in gradnje.
Ampak lepo vas prosim, dajte se naučit efektivnosti. Ne tako, kot zdaj ko popravljate ceste na desetih koncih in jih zapirate po par mesecev ter ovirate in ogrožate promet. Namesto tega zaprite en odsek za 10 dni in nanjga spustite vse razpoložljive moči, ki so zdaj razpršeni na desetih koncih. Ko končate, nato vso to mehanizacijo in ljudi premestite na drug odsek in tako naprej. No, vidite je čisto enostavno samo pomislit je malce treba pa se boste na koncu leta spet lahko hvalili kakšen dobiček?!?!? je naredil DARS pa še ljudje bodo neizmerno bolj zadovoljni z vami in ne tako kot zdaj, ko vas bom v koloni preklinjal vsak dan do konca oktobra, ko naj bi končali ta višnjegorski odsek.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov