Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

pregled rabljenega vozila v nemčiji

Napisal/-a bridgestone So okt 01, 2005 9:36 pm

kje v nemčiji se da pregledati rabljen avto pred nakupom? pri nas ti to stori amzs za dobrih 20 tisočakov.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Ne okt 02, 2005 8:28 am

Daš enemu mojstru 30k pa gre s tabo, ali ga pa sam pregledaš...

Jaz sem si sam kupu avgusta avto gor v nemčiji... Stvar je sledeča: 90% avtov se proda pri avtohišah (zelo malo je tega, da bi oseba prodala avto osebi). Avtohiše pa morajo dati vsakemi nemški stranik 2l garancije na avto (ne na vse - drobni tisk) V glavnem je, da ga že oni pregledajo.

Ko sem jih jaz gor gledal, sem dobu občutek, da je dober avto malo dražji, kot pa slab... Že pri ceni se vidi razlika, ne pa tako kot pri nas k imajo vsi avti isto ceno.
Pa mislim, da se nemci veliko manj ukvarjajo z vrtenjem kilometrov nazaj. (upam, da je tud res).

Z mojim avtom sem zelo zadovoljen (1. lastnik, servisna knjiga 130kkm) ampak da ne boš mislu, da sem nekej $ proftiral.... Sem kakih 50k ko sem plačal vse dajatve. (btw: za avto sem dal 1,1 mio)

to je to če ti kej pomaga....

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po okt 03, 2005 7:49 am

Mislim da v nemčiji to dela Dekra in ADAC cen pa ne vem
Slika

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po okt 03, 2005 2:11 pm

Ja, tehnični pregled... za kej ostalega pa ne vem... Gor majo tehnični pregled vsake 2leti, test plinov pa vsako leto.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Po okt 03, 2005 6:03 pm

AndrejD je napisal/-a:Mislim da v nemčiji to dela Dekra in ADAC cen pa ne vem

dekre ne poznam (dej več podatkov internet stranica...) na straneh od adaca sem pa gledal pa nisem nikjer zasledu te ponudbe, ma mejl se mi niso odzvali.

vsem tistim ki mi ponujate tehnični pregled in razne garancije
vem da tudi v nemčiji obstajajo tehnični pregledi, samo kaj mi to koristi, in tudi garancija od firme mi nič ne koristi, če je firma odaljena 800 km, tudi tožbe v tem primeru odpadejo. tako da je treba gor avto prej pregledat, ker te gor še hitrej nategnejo kot pri nas, pa še to v nemčji ni 100% nemcev in niso vsi pošteni tako kot mislite.

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Po okt 03, 2005 6:30 pm

http://www.dekra.de
Oni ti avto pregledajo in ce se ne motim ti ponudijo tudi garancijo za nekaj mesecev.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po okt 03, 2005 6:38 pm

Mene pa zanima še neki, če se lahko mogoče vštulim.
Ali se da uvoziti iz nemčije avto star okoli 10 let?
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po okt 03, 2005 7:47 pm

krt206 je napisal/-a:Mene pa zanima še neki, če se lahko mogoče vštulim.
Ali se da uvoziti iz nemčije avto star okoli 10 let?

Da se, vendar pod pogojem da najdeš papirje od avta v sloveniji. Naprimer od razbitga avta papirje pa dol prpelan avto, po pa greš nardit homologacijo pa maš. al pa da ma auto euro 2 motor ali da je letnik 97 če se ne motim ;)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To okt 04, 2005 12:29 pm

danny je napisal/-a:Ja, tehnični pregled... za kej ostalega pa ne vem... Gor majo tehnični pregled vsake 2leti, test plinov pa vsako leto.

Ne tudi ostale preglede nardijo vem ker so včasih na TV oddaje in hodijo te avte testirat k Dekri in ADAC včasih še komu 3 vendar se ne spomnim imena tko da more to obstajat strani mislim da so samo zadaj dodatek .de

http://www.adac.de

http://www.dekra.de
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov