Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr jun 04, 2003 7:39 pm

he he se mi obrestuje da hodim na vpš :wink: :wink:

citat je iz knjige Krešo Puharič : Gospodarsko pravo stran 77 in 78.
tisto o propadu je pa iz iste knjige... :wink: :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jun 04, 2003 7:44 pm

Kr_eden je napisal/-a:P.S.: Pa morda veste, kako je kaj z organizacijo rally-ja za državno prvenstvo - kaj se kaj tacga da dobit v organizacijo?

lp,

kr eden

To je pa tak projekt, da si je težko predstavljat (ni čudno da imamo samo ene par rally-ev na leto). Gorsko hitrostna dirka bi še mogoče šla ampak tudi pri tem imajo že bolj izkušeni klubi težave. No če bi se našlo nekaj ljudi, ki bi se 100% temu posvetili, potem bi bilo izvedljivo ampak sigurno ne letos (mogoče drugo leto).
Slika Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr jun 04, 2003 7:45 pm

maky je napisal/-a:he he se mi obrestuje da hodim na vpš :wink: :wink:

citat je iz knjige Krešo Puharič : Gospodarsko pravo stran 77 in 78.
tisto o propadu je pa iz iste knjige... :wink: :wink: :wink:

No, ce ma Puharic kej zraven pri pisanju zakonov, pol verjamem (tisto za kapital), sicer pa bl svojmu odvetniku in notarki...

A je kreso se tak sarmer kot je bil v cajtih mojga guljenja klopi na Kardeljevi ploscadi 17? ;)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jun 04, 2003 7:57 pm

Qwerty je napisal/-a:A je kreso se tak sarmer kot je bil v cajtih mojga guljenja klopi na Kardeljevi ploscadi 17? ;)

he he še vedno ja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šarmer pa pol!
sicer se pa strinjam z tistim o pisanju zakonov da ne bo pomote :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Če jun 05, 2003 8:52 pm

Maki VPS si, pol sma pa istem faksu sam da sm jst ekonomija. Puharic je pa itq car, sm sam zarad njega hodu na predavanja, povedu pa tko ni nc kj pametnga :)
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Tuningcar Ne jun 15, 2003 10:34 pm

Hmm, mal tuhtal in ideja:) Postavimo drag progo na 400m . Lastniki avtomobilizem.com . Delnicarji pa je:) Zasluzek bi bil zagarantiran celo leto, noc in dan:) Zemlja, mal dovoljenj, akcija (zbiranje denarja za 500m dvopasovnice) :)

LP,sandi
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne jun 15, 2003 10:35 pm

to bi pa res lahko blo ql, ja

pol pa šopamo vsako leto srečanje, tuning fest, drag pa še kako tekmovanje, pa smo glavni... ostalo pa dajemo v najem!

keš bi letel garantirano
Slika

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Napisal/-a Tuningcar Ne jun 15, 2003 10:42 pm

Itak, + cel dan folk probava na cas (pa kaksne nagrade v razredu), vsak drag pa recmo nekaj 100 sit:)
Primer : probas z navadnim avtom , pol pa z sportnim filtrom, ... Po moje bi blo skos polhn. Zraven pa kar klice en lokalcek (DragBar) , oddamo v najem al pa je kr nas, pa se en vulkanizersk servis, pa bi ugodno gumce prodajal, magari rabljene, da jih ni skoda za kaksen hud start:)

LP,Sandi
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne jun 15, 2003 10:47 pm

samo... izgradnja tega... bi pa stala miljone... kilometer ceste... khm... pa še potem odvozno pot kilometer (enopasovnica recimo ločena od steze ene 10 metrov), parkirišče, nasplošno in verjetno tudi najdražje zemljišče... to bi nas moralo bit kr ene konkretnih par solastnikov, da bi spravli vsak kaki miljonček skupaj, pa potem meli zadevo... vprašanje pa tudi kje?! ker ni to mali objekt!
Slika

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Napisal/-a Tuningcar Ne jun 15, 2003 10:51 pm

To bi blo kar dost ja, bi blo potreben kaksno kalkulacijo narest:) Drugac pa od zacetka bol socialno, brez povratne locene ceste, kar po drag cesti povratek, vsaj zmagovalec pozanje bucen aplavz:) Pa makadam parking (trava) ...

Tko mal v razmislek:)

LP,sandi
Slika

Poky
Nov uporabnik

Kraj: Verje - Medvode

Napisal/-a Poky Ne jun 15, 2003 10:55 pm

Tko btw 1m2 asfalta pride prnblizn 3000 sit. :D :wink:
Vsi za enega, eden za vse!

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Ne jun 15, 2003 11:01 pm

lahko bi pa ku*be meli, te se dobro prodajajo :lol: :lol: :lol:

lp

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po jun 16, 2003 10:05 am

SAFRANE je napisal/-a:
Tuningcar je napisal/-a:Hmm, mal tuhtal in ideja:) Postavimo drag progo na 400m . Lastniki avtomobilizem.com . Delnicarji pa je:) Zasluzek bi bil zagarantiran celo leto, noc in dan:) Zemlja, mal dovoljenj, akcija (zbiranje denarja za 500m dvopasovnice) :)

LP,sandi

ni slaba ideja!
predvsem zato ne ker dejansko je tko da je v slo vedno več takih avto-freakov ki bi si hotl dt mal duška-
pa še raznorazna srečanja bi lahko tu prirejal pa še iz tujine bi folk upadu...

ni slabo ni slabo

spet da vas malo užalostim in spustim na realna tla...
samo gradbeno dovoljenje pride takoj 400k... pol pa še soglasje sosedov,dovoljenje občine,nakup parcele,...
cena za začetek krepko čez 3mio(po mojih izračunih)
torej če je cena 100sit na drag je potrebno minimalno 30000 dragov da se pokrije začetna investicija...(pa še to brez asvalta)
pol pa še tekoče vzdrževanje,(prenosni skreti,čiščenje proge,...)...
kr malo preveč za ene par navdušencev :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po jun 16, 2003 10:24 am

bomo sponzorje dobili 8)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jun 16, 2003 10:42 am

Ideja seveda ni slaba - ampak tudi po moje je zadeva "večja" od nas avtomobilskih navdušencev, čeprav nas je kar nekaj. Po moje bi tak objekt že imeli če bi bila zadeva ekonomsko zanimiva - se hitr zvoha v čem je denar :P .

Bi bilo pa res super :!: , če bi imeli pri nas kaj takega. Začet bi moral s tem, da bi se našel kdo, ki bi naredil temeljit plan kako in kaj, ter koliko. Kakšen prostovoljec :D ?
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jun 16, 2003 10:51 am

Aja, še to sem prej pozabu omenit, ko smo že ravno pri drag stezah - se mi zdi da je pri teh progah še najbolj problematična zaščitna ograja ob progi (mogoče tudi med pasovoma). Tudi v Zagrebu na 402 Street Race-u se mi je to zdel bolj bogo urejeno.

Po moje bi morala bit ob straneh dvojna kovinska zaščitna ograja tako kot je npr. na CPL ringu v Logatcu. Sam kaj ko je ta ograja svinjsko draga :( .
Slika Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jun 16, 2003 11:03 am

kaj država ne bi dala nobenih subvencij ??? al pa lahko začnemo loto igrat!!!
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po jun 16, 2003 12:02 pm

mislim da bi morali pogledati malo bolj realno.
mislim da bi bilo bolje vlagat v nek avto club in delat tudi mednarodna srečanja raznih avtomobilskih navdušencev ter ob tem povabiti razne tuning trgovine k sponzorstvu ob možnosti prodaje njihovih izdelkov na samih srečanjih,......

mislim da bi morali to vse delati iz navdušenja ne pa iz finančnih razlogov!!! 8)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
bostjan11s
Nov uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a bostjan11s Ne jun 22, 2003 10:21 pm

hmn jaz predlagam, da se začne z malim zadevam kot je recimo
Nalepka za vetrobransko steklo!!!!!
ki jo že kar nekaj časa čakam... če organizacija in izpeljava tega lepo uspe(pa še tu so lahko težave) pa se gre v večje projekte.
naš problem je to, da nismo veliki....
izven konteksta:
Jaz sem recimo pred letom dni resno razmišljal, da bi odprl računalniško trgovino, kalkuliral vse delal vse možne raziskave in kaj ugotovil, hja vsi bi v mojem kraju to meli ampak kak si s tem pomagat, če recimo realno na teden prodaš v manjšem kraju kake reeeecmo 3 kompletne računalnike(600K SIT) ni ni ni še za elektriko pa najemnino......
hmn pa vidite Prevent - skupine vrhunskih svetovno poznanih strokovnjakov pa se krvavo borijo za naročila....

Uporabniški avatar
AnDrO__
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a AnDrO__ Ne jun 22, 2003 10:36 pm

Pr nas je itak težko s čimerkoli začet tko.Pa če gledam sta že dva velika avtomobilska kluba v Sloveniji in se med sabo kregajo,pol še pridejo kaki 'zeleni' in se bunijo in potem je vse tak kot je.

Sicer pa mi plačujemo davke in volimo kdo nas bo vodil,ampak ševedno se premalo zavedamo,da imamo pravice ne samo dolžnosti.En sam res ne more nardit kaj veliko,več kot pa nas je z isto idejo bolj postanemo prepoznavni.

Vsekakor sem da se nekaj nardi,samo od države,če že ravno ni čigav oče kje gori ne pričakujte kake podpore in subvencij.Država samo čaka kdaj bo lahko kaj pokasirala (davki,dovoljenja,...)To da pa vsak mesec pokuriš tolk in tolk bencina in s tem prispevaš kr velik kupček tudi v državno blagajno pa je njim prav vseeno.
Guter Sex ist nur ein Vorspiel fur fahren mit BMW.

AnDrO
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov