Napisal/-a Techfreak Pe jun 20, 2003 9:10 am
Vceraj me je na cesti med Trojanami in Blagovico presenetila policijska patrulja... Vozim se za kolono, ki so jo sestavljali kamion in za njim dva avtomobila... Omejitev 90, kamion se pelje nekako 60-70 km/h. Men pa se je malo mudilo na izipt v LJ. Vozili pred menoj kljub maneverskemu prostoru nista niti nakazali, da bi prehiteli tovornjak (neki starci), pa sem na preglednem odseku, cez prekinjeno crto prehitel kar vse tri. Niti se nisem se posatvil na svoj pas, ko je ze policistka mahala z loparjem. Po izrocitvi kazni sva imela kar obsirno debato, kar pa seveda ni pomagalo, ker je bila kazen ze crno na belem. Zanima me point vsega tega. Nobenega ogrozanja, prehitevanje cez prekinjeno crto vse lepo in prav. Torej bi moral prehitevati enega za drugim in jih, glede na to da so vozili tesno skupaj, prisiliti da mi naredijo prostor... Kdo pa je pravzaprav bolj nevaren v prometu? Tisti, ki se z neko jajco, ki je komajda izpravna gara po nasih cestah in psihicno nervira za njim vozece, ali nekdo, ki v varnih, predvidljivih razmerah prehiti njega in se kaksnega...
Se splaca napisati pritozbo ali je bolje kar poravnati stroske?
LP