Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Ford Mondeo TDCi na vikend testu

Napisal/-a kdk Po jun 23, 2003 10:56 pm

Ponovno ( če se spomnite Nissana Micre ) sem se moral :twisted: žrtvovati kot voznik nagradnega avtomobila ,
le da je tokrat bila nagrajenka žena , avtomobil pa je Ford Mondeo TDCi .
Žal smo ga imeli v uporabi samo čez vikend in to :!: z omejenimi kilometri ( 400 km za 4 dni )
za začetno spoznavanje pa je bilo kar dovolj.
Zelo prostorna kabina in prtljažnik.
Vozniški sedež nastavljiv po višini ( elektro ) in nastavljiva opora ledvenega dela ( mehansko ) je udoben za sedenje in zelo dobro oblikovan ( dovolj poudarjen stranski del ). Za moj okus odličen volan ( 4 prečke , usnje ) z nastavitvijo po globini in višini . Razporeda ročic sem navajen že iz Focusa , dodane so le komande za radijski sprejemnik s Cd predvajalnikom . Na centralni konzoli styling analogna ura in avtomatska klimatska naprava in še nekaj drobnarij . Na kompletni armaturki so dodatki brušen alu v titan izgledu. Menjalnik ( 5 prestav ) je zelo lahkoten in natančen z dovolj kratkimi hodi. Za varnost 4 Airbagi , ABS z EBD ( elektronski razporejevalnik zavorne moči) in EBA ( pomoč pri zaviranju v sili ), opozorilo ob nepripetem varnostnem pasu za voznika in sovoznika , če so bili še kakšni drugi dodatki nisem raziskoval , knjige z navodili pa tudi ni bilo v avtomobilu .
Motor:
2,0 L TDCi
115 KM pri 4000 o/min
280 Nm pri 1900 o/min
Turbina z fiksno geometrijo lopatic ( 130 KM verzija ima spremenljivo geometrijo in intercooler )
Max hitrost 195 km/h ( stestiral 210 km/h po števcu )
Pospešek 10,8 sek od 0-100 km/h
Teža vozila 1500 kg
Servisni interval 20.000 km
Poraba mesto 7,9L/100km , zunaj mesta 4,5L/100 km ( ECE norme ) ,
meni je na testu porabil 7,2 L /100 km z vklopljeno klimo in vožnjo , ki ji sigurno ne morem reči varčna ;)
Dizel me je pozitivno presenetil , ker dejansko nisem imel občutka da vozim dizla.
Kljub temu , da ima iste pospeške kot moj Focus sem imel občutek da dosti bolje pospešuje, največji užitek pa je vožnja na relaciji , kjer se ne pusti zmotit hribom na AC.
Nasploh pa je avto zelo udoben in tih.
Minusi:
Premajhna stranska vzvratna ogledala ( dizajn namesto funkcionalnosti ) , poleg tega pa me strašno motijo , ker popačijo sliko ( mislim da se jim reče sferična ??? ). To naj bi zmanjšalo mrtvi kot ampak tega res nisem opazil.
Naslonjalo za roko med sedežema je mene malo motilo ( komolec ) , ženi pa je bilo všeč , tako da je to bolj osebne narave :D .
Zapiranje vrat prtljažnika – moraš biti malo bolj konkreten kot sem navajen , drugače se ne zaprejo popolnoma.
Za konec – sploh se ga ne bi branil
Lp Darko
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil kdk, dne Po jun 23, 2003 11:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Po jun 23, 2003 11:07 pm

zelo lepo napisano - kot za micro.
sam neki.
pa odkod teb taka sreča pr teh avtomobilih?!? :shock:
:D :wink:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Ford Mondeo TDCi na vikend testu

Napisal/-a X-Hair To jun 24, 2003 5:20 am

kdk je napisal/-a:da ima iste pospeške kot moj Focus sem imel občutek da dosti bolje pospešuje, največji užitek pa je vožnja na relaciji , kjer se ne pusti zmotit hribom na AC.

Kaj ne poves? S takim navorom bi tudi tvoj focus bolje pospeseval. :wink: Klanec je pa res uzitek. Zame sploh niso vec klanci ampak kar klancki -> taki mejckeni 8)
SlikaSlika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] To jun 24, 2003 8:09 am

400km v štirih dneh...hmm...to pa je res malo :twisted:

lp

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To jun 24, 2003 9:23 am

[YuGo] je napisal/-a:400km v štirih dneh...hmm...to pa je res malo :twisted:

lp

Dej ga men zrihti za cez vikend, pa tut ce sam za 300 km, pa takoj podpisem... sam povej kje :P

LP ;)

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Re: Ford Mondeo TDCi na vikend testu

Napisal/-a Alex To jun 24, 2003 3:12 pm

kdk je napisal/-a:Dizel me je pozitivno presenetil , ker dejansko nisem imel občutka da vozim dizla.
Kljub temu , da ima iste pospeške kot moj Focus sem imel občutek da dosti bolje pospešuje, največji užitek pa je vožnja na relaciji , kjer se ne pusti zmotit hribom na AC.
Nasploh pa je avto zelo udoben in tih.

No me veseli...se eden k mu dobr sede NOVEJSI dizel motorcek :-P

PS - se pridruzujem yustyGTR-u (zadnje vprasanje)... :?: :wink:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To jun 24, 2003 5:56 pm

Pojasnilo glede nagrade. Na predstavitvi Ford-ov sem vozil Focusa ST , žena pa je izpoljnjevala nagradni kupon in upala na kemični svinčnik ( zbirateljska žilica ) , izžrebana pa je bila za Vikend z Mondeom :D.
Glede Nissana je pa hčerka risala Micro medtem ko sem bil na testni vožnji z istoimenskim vozilom in njena risba je bila izbrana kot najbolj izvirna in nagrada je bila 10 dni z Nissanom Micro ( brez omejitev ).
X-Hair . Glede pospeška je tako , da imata moj Focus in testni Mondeo razliko v pospešku samo 0,1 sek 0-100km/h v korist Focusa ( kar je res zanemarljivo ) ampak je občutek pri Mondeu da ta čas doseže z dosti manj "mučenja" , očitno je tukaj tako kot praviš navor kriv za ugodnejši subjektiven občutek.

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName To jun 24, 2003 6:14 pm

hmm... ta tvoja familija ma pa salamansko sreco... a oddas zeno pa hcerko za par dni v najem? nucal bi mal srece... se potegujem za maybacha ;)

lp, jst

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden To jun 24, 2003 7:00 pm

dobr to napisano... :wink:

lp,

kr eden

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy To jun 24, 2003 7:47 pm

kdk je napisal/-a:Pojasnilo glede nagrade. Na predstavitvi Ford-ov sem vozil Focusa ST , žena pa je izpoljnjevala nagradni kupon in upala na kemični svinčnik ( zbirateljska žilica ) , izžrebana pa je bila za Vikend z Mondeom :D.
Glede Nissana je pa hčerka risala Micro medtem ko sem bil na testni vožnji z istoimenskim vozilom in njena risba je bila izbrana kot najbolj izvirna in nagrada je bila 10 dni z Nissanom Micro ( brez omejitev ).
X-Hair . Glede pospeška je tako , da imata moj Focus in testni Mondeo razliko v pospešku samo 0,1 sek 0-100km/h v korist Focusa ( kar je res zanemarljivo ) ampak je občutek pri Mondeu da ta čas doseže z dosti manj "mučenja" , očitno je tukaj tako kot praviš navor kriv za ugodnejši subjektiven občutek.

Ko smo že pri pospeških moraš probat 130 konjskega. 330Nm navora plus overboost(poveča navor za10%). Fotr ga ma, pa ima vsakič nasmešek na obrazu ko stopi iz njega. Peta prestava ubije vse na avtocesti. :P

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To jun 24, 2003 11:20 pm

Saj nagrada je bil 130KM ampak na žalost ta vikend ni bil na razpolago , druge vikende pa ima žena ob sobotah študijske obveznosti ( obvezne vaje do sredine julija :( ) , tako da smo pač vzeli 115 KM .

Uporabniški avatar
Techfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a Techfreak Sr jun 25, 2003 2:25 pm

Tud moj fotr je pred kratkim kupil mondea 2.0 TDCi Ghia (tud prej smo meli mondea) in tud js imam o njem zelo pozitivno mnenje. Na zunaj dober kompromis med sportnostjo in eleganco (bolj se nagiba k slednji), notranjost bomba. Vsak je navdusen predvsem nad avtoradijem na 6 CD-jev, za kerega se zdj ne vem kam jih shrane :shock:

O voznih lastnostih sploh nima smisla zgubljati besed. Na cesti imas nad 2000 v/min, ko se vkljuci turbina, obcutek, da bi onega pred seboj kar preskocil. Izredno veliko navora, dobro podvozje, skratka.....

Ni kaj, pravi avto :D

LP, Matjaz
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov