Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Kaj je narobe z avtom?

Napisal/-a enarf Po jul 08, 2002 1:12 pm

Opazil sem, da je začel ob obremenitvi (klanec, pospeševanje...)iz avtomobila prihajat zvok, podoben rožljanju. Hecno se sliši, a je podobno kot če bi kdo dal tri podložke v pralni stroj. In (verjetno posledično) avto ima tudi manj moči - poraba se ni spremenila. Avto sicer deluje (razen vžiganja - vroč ne vžge kakih 15 sekund!!) normalno a mi ta zvok daje vedet, da nekaj ni v redu!

Avto ima (servis) pred 2 mesecema nastavljen vžig in zamenjano elektroniko. Gre pa za Citroen AX 11TRE, vplinjač, letnik 89, prevoženih nekaj čez 100K....Kdo zna pomagat?
Žua d vivre...

iztok04
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Re: Kaj je narobe z avtom?

Napisal/-a iztok04 Sr avg 28, 2002 8:15 pm

Nisem čisto prepričan, če misliva isto, ampak takemu zvoku se ponavadi reče klenkanje vintilov.
LP

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr avg 28, 2002 8:30 pm

Po opisu sodeč bi tudi jaz pomislil na klenkanje.
Si mogoče točil gorivo z nižjo oktansko vrednostjo?
Ko sem enkrat točil navadni bencin v Z101 je klenkala kot za stavo, pojavil pa se je še en simptom. Ko sem ugasnil motor se je ustavil šele po nekaj sekundah.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr avg 28, 2002 8:30 pm

Nastavi predvžig! Se ga da tudi tako na oko, ma rajši zapelji do mehanika, da ti lepo s stroboskopom naštima.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

HowLow
Nov uporabnik

Napisal/-a HowLow Sr avg 28, 2002 9:41 pm

Tocno takega ax-sa ima kolega,tud 89 letnik pa nekaj cez 100kkm!Vem da je njemu tudi pri pospesevanju nekaj ruzlo,pa ful slabo vleklo.Pri njemu je bla sklopka hin.Zdaj ma novo in stvar laufa.
Be the best,or die like the rest!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr avg 28, 2002 10:04 pm

Kakšen zvok pa je, kot da bi te dve podložki hotelo mleti ali kot da bi trkali po motorju ??? Zdaj za trkanje ne vem za ta motor ali ima zobati jermen ali verigo? če ma zobati jermen pol bi lahko bilo klenkanje, čeprav si omeno da je bil na servisu, tak da mislim da so ja predvžig porihtali. če je pa bol globok zvok kot da bi mlelo pol pa mogoče vodna pumpa al pa kot je rekel kolega pred mano kaj v sklopki. Ali ti speljevanju kaj trese avto, pol bi lahko bile polomljene vzmeti v lameli, si probal zategnit ročno pa speljat z drugo in če ti avto crkne je lamela kar se oblog tiče še OK - pa ne pretiravat z gasom da še ne boš slučajno lamele skuro :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov