Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

grafitna olja

Napisal/-a Voith Če nov 10, 2005 12:50 am

ker je prsu cas za menjavo olja, sem se odlocu, da bom tokrat not uliu mal bol exoticno vrsto olja, pa me zanima ce ma kdo ze kj izkusenj z grafitnimi olji. baje se zadeva ful dobr obnese.

poznam enga uvoznika olj, in mi je zrihtu baje cist novo belgijsko olje ki slisi na ime MARLY black gold carat s

zanima pa me, ce kdo ve, v cem je sploh fora tega da je grafit not?

zgleda pa zadeva tkole:
(k rablen olje :D )

Slika
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če nov 10, 2005 2:13 am

grafit res zmanjšuje trenje in je odporen na visoke temperature .... tko da direktno ne more škodit :)

bi me pa mal skrbel kako ga bo čez spustu filter .... da se ne bi prehitr zapacau in potem za mašino-ležaje ne bi blo dost pritiska :?:

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Če nov 10, 2005 9:31 am

Fora grafita v olju je v tem da prenese olje večje temperature in da ima olje baje boljše mazalne lastnosti...baje pa tudi duši tresljaje->zato ga tudi uporabljajo za oldteimerje.
Uporablja se tudi v prenosnih mehanizmiv v katerih so velike vrtilne hitrosti...naprimer pri skuterjih v prenosnem mehanizmu pri zadnjem kolesu.
Tak da če boš rabil grafitno olje pa ne veš kje bi ga dobil...dobiš ga skoraj na vseh malo boljših servisih za skuterje in motorje..pa še motulovo imajo :)
Dobi pa se tudi grafitna mast...tak za info ;)
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov