Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Motilci radarjev

Napisal/-a Volvo5er Če nov 10, 2005 8:50 pm

zanima me kje bi se dalo kupiti motilec radarja ali pa napravo ki te na bližino radarja opozori oziroma kombinacijo obeh skupaj?

koliko take naprave stanejo in kako zanesljive so (če ima kdo izkušnje z uporabo tovrstnih naprav), predvsem me zanima če so efektivne tudi prooti stacionarnim radarjem?

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 10, 2005 8:55 pm

za motilec je ce se ne motim kr velka kazen. detektorje se da pa kr pocen na ebayu dobit. :)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če nov 10, 2005 8:56 pm

Cist tko, v vednost, od kolega znanc je mel tako napravo, pol se je pa po Svici vozil, in Svicarji ne bi bili Svicarji, ce ne bi imeli poleg radarjev tudi "radarjev" za odkrivanje "protiradarskih naprav". No, epilog zgodbe: odvzem naprave, kazen za prehitro voznjo in 5.000 evrov kazni za napravo, ki jo je uporabljal... :roll: V razmislek.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Re: Motilci radarjev

Napisal/-a Tomaz40 Če nov 10, 2005 8:58 pm

Volvo5er je napisal/-a:zanima me kje bi se dalo kupiti motilec radarja ali pa napravo ki te na bližino radarja opozori oziroma kombinacijo obeh skupaj?

koliko take naprave stanejo in kako zanesljive so (če ima kdo izkušnje z uporabo tovrstnih naprav), predvsem me zanima če so efektivne tudi prooti stacionarnim radarjem?

hvala za odgovore

Motilci so prepovedani in je za njih zagrožena kazen.

Niso pa prepovedani detektorji, ki te opozorijo na radar. Na žalost pa so, če se ne motim, detektorji uporabni le na stacionarnih radarjih, saj tako provide kot laserskih merilnikov ne zaznajo, če pa jih, pa je že prepozno, ker si že izmerjen.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če nov 10, 2005 8:59 pm

Proti stacionarnim skoraj ni rešitve.Obstaja detektor, ki ga sicer res zazna in te opozori, vendar dokaj pozno. Slabost je tut to da piska na vsaka senzorska vrata od trgovine in podobne zadeve.Je pa tut res da je pisk ko zazna radar in recimo vrata, drugačen. Imenuje se MS2000 RADAR mislm da. Ne vem točn, bi mogu doma v omaro pogledat, pa zdele ni ravn pr roki.

Za laser merilce pa je rešitev detektor-motilec, ki je 100%.Ne more te zmerit spljoh.
Imenuje se MS2000+."Pokrije" celotno površino avta spredaj(ali zadaj).Policistu na merilcu napiše napako E14.Sicer ve da gre za motilec, samo jih je tok mal v SLO da ponavad ne vejo zakaj se gre.Odkar uporabljamo to zadevo še ni blo kazni zarad prehitre vožnje(to se je slišal kot v reklami za pralni prašek:"Odkar uporabljamo ta in ta prašek bla bla..." :lol: :lol: )

Oboje je fotr kupu že neki let nazaj tko da ne vem če še prodajajo.Je pa to neka ameriška zadeva in je naroču iz Nemčije.

P.S. zadeva je prepovedana, če še ne veš(te).
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če nov 10, 2005 9:18 pm

Sam uporabljam Valentine One, ki je proti Multanovam še kar uporaben, vendar le, če ne voziš veliko prek omejitve. Če boš priletel kot norec, te reši le oster par očes. Drugače imam v enem od vozil tudi motilec, vendar nakup odsvetujem. Policistu merilec izpiše napako, ki pomeni motenje signala in te bo po vsej verjetnosti tudi ustavil. Sicer se napaka pogosto pojavi tudi ob močni sončni svetlobi in drugih faktorjih, vendar bodi prej prepričan, da imaš na stran danih vsaj 120.000 SIT in si lahko privoščiš izgubo motilca, kajti točno to se ti bo zgodilo, če te dobijo.

Lp

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Če nov 10, 2005 9:24 pm

ja idealna kombinacija bi bila proti stacionarnim radarjem motilec, proti ostalim opozorilec, predvsem me zanima če obstaja kakšna učinkovita "zaščita" proti stacionarnim radarjem (razen seveda vožnje po omejitvah :twisted: ), kajti proti le-tem mi tudi zelo oster par oči ne pomaga kaj dosti

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če nov 10, 2005 9:37 pm

Volvo5er je napisal/-a:ja idealna kombinacija bi bila proti stacionarnim radarjem motilec, proti ostalim opozorilec, predvsem me zanima če obstaja kakšna učinkovita "zaščita" proti stacionarnim radarjem (razen seveda vožnje po omejitvah :twisted: ), kajti proti le-tem mi tudi zelo oster par oči ne pomaga kaj dosti

Glej, proti stacionarcem učinkovite zaščite ni, ravno zato policisti tudi niso prepovedali detektorjev. Tistih 50-100 metrov predopozorila ti pomaga ravno toliko, da zmanjšaš iz kakih 20 km/h preveč (reakcijski čas znaša dobro sekundo). V mestu to meni zadostuje, ker le redko presežem 80 km/h.

Lp

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Če nov 10, 2005 9:42 pm

tudi 20 km/h je nekaj oz zna biti kar precej, tudi če te kljub vsemu dobi na radar te dobi pri manjši hitrosti.

kje pa se da radar detektorje kupiti in kolikšna je njihova cena (približno)

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Če nov 10, 2005 9:50 pm

šef ga ma in morm rečt da piska za vsak drek, al je radar al pa štop lampa od stare škode. v glavnem res je da drgač piska ampak k tokrat zapiska da te sploh ne gane a je radar al ne. Škoda dnarja (za napravo in za kazen)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če nov 10, 2005 10:02 pm

brez veze sem ga imel in je kenjal na vsak drek - pa tudi opozori prepozno; metanje denarja skratka
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če nov 10, 2005 10:08 pm

jorgeus je napisal/-a:Cist tko, v vednost, od kolega znanc je mel tako napravo, pol se je pa po Svici vozil, in Svicarji ne bi bili Svicarji, ce ne bi imeli poleg radarjev tudi "radarjev" za odkrivanje "protiradarskih naprav". No, epilog zgodbe: odvzem naprave, kazen za prehitro voznjo in 5.000 evrov kazni za napravo, ki jo je uporabljal... :roll: V razmislek.
če bi imel detektor z VG-2 protection sistemom ga ne bi odkril ;)

Mick Jerry je napisal/-a:Za laser merilce pa je rešitev detektor-motilec, ki je 100%.Ne more te zmerit spljoh.
Imenuje se MS2000+."Pokrije" celotno površino avta spredaj(ali zadaj).Policistu na merilcu napiše napako E14.Sicer ve da gre za motilec, samo jih je tok mal v SLO da ponavad ne vejo zakaj se gre.Odkar uporabljamo to zadevo še ni blo kazni zarad prehitre vožnje(to se je slišal kot v reklami za pralni prašek:"Odkar uporabljamo ta in ta prašek bla bla..." :lol: :lol: )

prodajaš bučke .... ta jammer ima samo en oddajni modul za motenje laserjev
če bi hotu pokrit cel avto bi jih moral imet najmanj 6 - na vogalih in še po sredini :P

pa tud če bi jih imel .... policaju itak takoj pokaže na pištoli napis E14 - JAMMED

škoda ker se nisi pohvalu s tem pred pol leta ko sem testiru to pištolo na avtih z vgrajenimi jammerji .... zmeru sem vsakega - če ne drugam v zgornji vogal strehe :P

Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry Če nov 10, 2005 10:15 pm

VET je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Za laser merilce pa je rešitev detektor-motilec, ki je 100%.Ne more te zmerit spljoh.

prodajaš bučke .... ta jammer ima samo en oddajni modul za motenje laserjev
če bi hotu pokrit cel avto bi jih moral imet najmanj 6 - na vogalih in še po sredini :P

pa tud če bi jih imel .... policaju itak takoj pokaže na pištoli napis E14 - JAMMED

škoda ker se nisi pohvalu s tem pred pol leta ko sem testiru to pištolo na avtih z vgrajenimi jammerji .... zmeru sem vsakega - če ne drugam v zgornji vogal strehe :P

Slika

No zarad mene lahko živiš v zmoti, ampak jst vem kako zadeva dela in kok je učinkovita.Ti lahko čez par dni zrihtam sliko motilca, pa bomo vidl če si tut tistga testiru.Samo sposodt si morm digitalca.

Mislm da takega še nisi vidu, ker nas do zdaj še noben ni zmeru, pa je bila stvar na avtih- od jugota do TT-ja.

Če boš še kdaj testiru pištole povej, bomo probal.
Slika

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če nov 10, 2005 11:16 pm

Fant, poglej si, kako to dela Alex Roy iz Team Polizei.
click

Alex Roy je BTW legenda Gumballa :D

VET
Novinec

Napisal/-a VET Pe nov 11, 2005 1:30 am

Mick Jerry je napisal/-a:No zarad mene lahko živiš v zmoti, ampak jst vem kako zadeva dela in kok je učinkovita.Ti lahko čez par dni zrihtam sliko motilca, pa bomo vidl če si tut tistga testiru.Samo sposodt si morm digitalca.

Mislm da takega še nisi vidu, ker nas do zdaj še noben ni zmeru, pa je bila stvar na avtih- od jugota do TT-ja.

Če boš še kdaj testiru pištole povej, bomo probal.

če živim v zmoti že več kot 15 let ob ukvarjanju z raznimi vrhunskimi senzorji od laserjev pa do rentgenske tehnologije bi to moje stranke že pred leti opazile in me najbrž ne bi več klicale :P
ne rabiš slikat zadeve ker sem cel komplet že vidu na mizi pred vgradnjo .... lahko pa pripneš original navodilo za vgradnjo kjer ti bom pokazal in razložil pomanjkljivosti čist iz tehničnega vidika.

moraš pa vedet še nekaj .... policija meri na več načinov:
- zvočni doppler efekt (najstarejši - tvoj detektor-jammer ga ne zazna niti ne moti)
- radarski doppler efekt (še v uporabi - tvoj detektor-jammer ga zazna prepozno, ob motenju te odkrijejo) kazen 120k sit
- laser pištole (trenutno najbolj v uporabi - tvoj detektor-jammer ga zazna prepozno, če pa dela v jammer režimu te odkrijejo) kazen 120k sit
- nadzor s kamerami DARSa (že deluje v nekaj tunelih - tvoj detektor-jammer ga ne zazna niti ne moti)
- nadzor s namenskimi kamerami na odprti AC (že deluje testno, kmalu bo stalno - tvoj detektor-jammer ga ne zazna niti ne moti)
- helikopterski nadzor /meritev časa na enoto razdalje (deluje le občasno ker je drag - tvoj detektor-jammer ga ne zazna niti ne moti)
- provida (že deluje nekaj časa - tvoj detektor-jammer ga ne zazna niti ne moti lahko pa te odkrijejo) kazen 120k sit
- tokovne zanke v cesti (že deluje testno, kmalu bo stalno - tvoj detektor-jammer jih ne zazna niti ne moti)

kot vidiš ti tvoj detektor-jammer delno pomaga samo v dveh primerih od devetih sistemov .... zraven pa še reskiraš visoko kazen tud če voziš po predpisih .... še misliš da se splača :lol:

če bom spet kaj delal s laser pištolo te z veseljem kontaktiram ;)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry Pe nov 11, 2005 3:53 pm

Vse lepo in prav.Samo povej mi koliko od teh sistemov se dejansko POGOSTO uporabljajo v Sloveniji.Nism reku da je učinkovit proti vsem zadevam(jasno da ne more bit), ampak proti tem laserskim pištolam pa je.Tut na hrvaškem smo že "sprobal" in niso mogil nč s pištolo.Zdaj ne vem kako se imenujejo?A so to Multanove al kaj že?
Lahko rečeš, da bučke prodajam, ampak jst vem kolkokrat so nas dobil s to zadevo vgrajeno. če misliš da lažem, potem tudi prav, ampak da bi lagal na forumu-kaj pa bi imel od tega? Rajš grem na en pir...

Čisto zares; če boš mel še kdaj priložnost delat s pištolo mi povej in bomo sprobal. Ni problema, mamo na dveh avtih, enga bomo že najdl za sprobat.
Slika

Uporabniški avatar
Lonči
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonči Pe nov 11, 2005 7:32 pm

pa, saj zdej je že vse kaznivo...........

Uporabniški avatar
Mr. S2k
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr. S2k Pe nov 11, 2005 11:02 pm

VET je napisal/-a:pa tud če bi jih imel .... policaju itak takoj pokaže na pištoli napis E14 - JAMMED

Sam sem tudi že meril s pištolo. In mi je pisala le Error za razdaljo in hitrost, če nisem dobro meril (če je nisem imel 100% na miru ali nisem meril v dovolj pokončen del avta ). Ne vem pa več, katera pištola je bila (3 leta nazaj).

Se pravi, da imajo pištole s kat. si ti meril jammer detektor? Mislim da ne.

Zaenkrat še nisem slišal ene same kritike od kakega uporabnika.. Zato me še posebej zanima, ker ga nameravam tudi sam naštimat.
When i got my s2k i though i was getting one of the fastest cars on the street, then i learned what the s2k is about.

So its not called the S 2000 for nothing!!!!

Slika

VET
Novinec

Napisal/-a VET So nov 12, 2005 1:34 pm

@Mr. S2k .... podrobnejšo obrazložitev imaš na PS, ker na forumu ne mislim razlagat določenih detajlov

ko ga boš prebral pa lahko napišeš če si kaj spremenil mnenje in kako se boš odločil ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov