Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po nov 14, 2005 3:30 pm

For je napisal/-a:Glih kar sem poslušal France Kmetiča z AMZS ki pravi da tisti ki trdite(mo) da je letna boljša nimate(mo) prav.

jakaracman je napisal/-a:For: nekateri mediji pač prepisujejo tisto, kar jim naložijo gumarji. Nekateri pa stavri sprobamo (ker pač imamo znanje in opremo za to). Zdaj pa verjemi, komur hočeš.
Slika

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po nov 14, 2005 4:55 pm

res je da so lahko nevarne..... pa hit se radirajo itd. nekteri so tuhtal kako bi spremenil zakon o času menjave gum.... sam to je pa res težko...... datum... temperatura... ne gre... nikol ne morš vedit
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

pele
Novinec

Napisal/-a pele Po nov 14, 2005 7:52 pm

Temperature pri gumah so zelo pomebne.Poleti imamo temperature do +35, pozimi pa do - 20 in to je ogormna razlika.Ne verjamem , da obstajajo gume ,ki bi bile idealne za vse takšne pogoje! Poglejte npr. F-1 (vem da ni čisto primerljivo) , če se tam strokovnjaki le malekost zmotijo pri izbiri gum (temp.razlike,količine dežja)je popolni polom!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 15, 2005 6:56 am

pele je napisal/-a:Temperature pri gumah so zelo pomebne.Poleti imamo temperature do +35, pozimi pa do - 20 in to je ogormna razlika.Ne verjamem , da obstajajo gume ,ki bi bile idealne za vse takšne pogoje! Poglejte npr. F-1 (vem da ni čisto primerljivo) , če se tam strokovnjaki le malekost zmotijo pri izbiri gum (temp.razlike,količine dežja)je popolni polom!

Terenci imajo celo leto gume in BFGoodrich dela take gume, ki so dobre za v sneg in potem greš lahko direktno z istimi gumami iz slovenskih gor v dakar gledat rally pariz dakar. Evo guma je pa taka.

Slika
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To nov 15, 2005 8:48 am

Jaz imam gor nokian hakapelito NRW cez zimo. Sicer dobra guma za zimo ampak rata obupna cim malo topleje rata. Prov spodvijajo se vse, radira jih ko pri norcih. Tako da ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To nov 15, 2005 9:30 am

For je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:mene pa zanima ko je avto magazin delal te teste,a je izmeril temperaturo asfalta,al je izmeril samo temperaturo ozračja ki naj bi bila -5 stopinj (vsaj dozdeva se mi ko sem prebral post od X-Hair-a)

Temperatura ozračja (bila je tja do -15). Glede na to, da gumarji vedno (v reklamah) ropotajo o zunajih temperaturahm, torej temperaturah oizračja, smo se šli tako tudi mi., Sicer pa: kaj pa povprečnemu vozniku pomaga če mu govoriš o temperaturi vozšča. A vsakih par km zleze iz avta pa meri? Pač gledaš, kolk je zunaj temperatura ...

For: nekateri mediji pač prepisujejo tisto, kar jim naložijo gumarji. Nekateri pa stavri sprobamo (ker pač imamo znanje in opremo za to). Zdaj pa verjemi, komur hočeš.

Glih kar sem poslušal France Kmetiča z AMZS ki pravi da tisti ki trdite(mo) da je letna boljša nimate(mo) prav. Je povedal da je slišal za to in da se veliko o tem govori....pravi da tudi takšne teste naredijo in da so zimske boljše. Edino na suhi podlagi so razlike majhne :roll:

Pa morem se jaz napisat :D In kaj je ta Kmetic? Potem na koncu ugotovis, da pa se izpita nima in taki lapajo po TV in majo folk za norca po sloveniji. :? Jaz bi bil takoj za eno testno. Avto si lahko tale Kmetic kar sam izbere. Zimske gume na tisti izbrani avto mu bom pa jaz montiral. Jaz grem s svojim z letnimi, pocakamo prvi dez in stopinje toliko da je nad niclo da ne pada sneg. Pol bi pomoje Kmetic malo spremenil mnenje. In danes bo to pac treba menjat in dat tisti sekret od zimksih gor, ker majo pac dovolj profila in je dobra guma samo zaradi tega. :bonk Stvari se zelo spremenijo, ko mas enkrat ultra high performance letno gumo. ;) Pa da ne bo sedaj se kdo omenil, da je pa Zlender tako rekel, ker ta je pa ....ah nimam besed.... :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To nov 15, 2005 9:39 am

sem danes nabavil nove zimske gume in to samo zato, da miličniki ne bi imeli veselja mene zajebavat... a ste vedeli, da za 165/60 R14 ubistvu sploh ni keten? :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 15, 2005 11:04 am

iohr se dobijo, če za 205/40/17 alu obstajajo :lol: :lol:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To nov 15, 2005 11:07 am

HeP][MeN je napisal/-a:sem danes nabavil nove zimske gume in to samo zato, da miličniki ne bi imeli veselja mene zajebavat... a ste vedeli, da za 165/60 R14 ubistvu sploh ni keten? :lol:

Sej kentne niso na točno določeno dimenzijo. Sej zato pa mjo šponerje. Imajo razpon dimenzij.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Napisal/-a HeP][MeN To nov 15, 2005 11:43 am

Bor je napisal/-a:
HeP][MeN je napisal/-a:sem danes nabavil nove zimske gume in to samo zato, da miličniki ne bi imeli veselja mene zajebavat... a ste vedeli, da za 165/60 R14 ubistvu sploh ni keten? :lol:

Sej kentne niso na točno določeno dimenzijo. Sej zato pa mjo šponerje. Imajo razpon dimenzij.

problem je dopovedat g. miličniku, zakaj za vraga tvoja dimenzija ni napisana v tabelci na škatli... :lol:

no sj vseen, ketne imam pač za rezervo, če bo res kakšn blizzard kje na poti... mam itak že nove gume na svoji karjoli (ijao je grd avto z originalnimi zarustanimi jeklenimi felgami) :lol: :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To nov 15, 2005 11:44 am

nebivedu je napisal/-a:
pele je napisal/-a:Temperature pri gumah so zelo pomebne.Poleti imamo temperature do +35, pozimi pa do - 20 in to je ogormna razlika.Ne verjamem , da obstajajo gume ,ki bi bile idealne za vse takšne pogoje! Poglejte npr. F-1 (vem da ni čisto primerljivo) , če se tam strokovnjaki le malekost zmotijo pri izbiri gum (temp.razlike,količine dežja)je popolni polom!

Terenci imajo celo leto gume in BFGoodrich dela take gume, ki so dobre za v sneg in potem greš lahko direktno z istimi gumami iz slovenskih gor v dakar gledat rally pariz dakar. Evo guma je pa taka.

Slika

In fora je v tem da nimamo vsi terencev in stalnega štirikolesnega pogona, kjer je skoraj vseeno kakšna je guma za na cesto.

LP

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab To nov 15, 2005 12:56 pm

Jest bom pa tko povedal.
Zimske gume so za zimski čas oz. za obdobje kot so to predpisale naše pametne glave, ki se ukvarjajo s prometnim zakonom, se pravi za obdobje od 15-Novembra pa do 15-Marca. In prav je tako!

Imamo na izbiro tudi drugo varijanto in sicer, da imamo naše konjičke obute z letnimi pnevmatikami enake velikosti, vrste in zgradbe, ki imajo lahko najmanj 3mm mesa. V tem primeru mora biti vozilo opremljeno tudi s snežnimi verigami v prtljažniku, kadar na cestišču ni snega. Kadar pa je sneg na cestišču, morajo biti verige nameščene na pogonskih kolesih.

Če nimamo tako opremljenega vozila in nas ustavijo policisti nas kaznujejo z denarno kaznijo od 30.000 do 100.000 tolarjev, za pravne osebe pa celo do 300.000 tolarjev. Kar ni tako malo!

Zimske gume so v snežnih razmerah, veliko bolj učinkovite kot letne, kar vemo vsi. Ker če temu ne bi bilo tako, zimske pnevmatike sploh ne bi obstajale. Mislim, da je najboljša izbira, če svoje vozilo opremimo z zimskimi pnevmatikami (gledano z moje logike, da se razumemo). Pač vsak za sebe izbere firmo pnevmatik, ki mu odgovarjajo po ceni in kvaliteti.

Ker po moje vozniki (večina takih voznikov), ki se odločijo za drugo varijanto, se pravi za varijanto letne gume + verige se skoraj da ne pripravijo, ko zapade sneg nameščati verige na kolesa, razno v skrajnem primeru, ko je res veliko snega na cestišču in vidijo, da ne gre dalje. Verige imajo v bistvu s sabo samo zato, da jih pokažejo policistom, če jih ustavijo. Prav ti vozniki delajo največ problemov na cesti ob zapadlem snegu, ker obstanejo na zasneženi cesti in ob cesti, ko nameščajo verige na pogonska kolesa. Zraven pa še zamudijo v službo ali kamor pač so že namenjeni in s tem ogrožajo še druge ljudi v prometu in so krivi za njihove zamude itd.

TO SO DEJSTVA IN TAKO JE! LAHKO SO ENI ŠE TOLK PAMETNI IN PAMETUJEJO PRI KATERIH STOPINJAH CELZIJA SO DOBRE ZIMSKE GUME IN PRI KATERIH LETNE itd. NA KONCU PA, KO JE RES SNEG NA CESTI IN KO SE GRE ZARES ČIST ZABLUZIJO!

NO MISLIM, DA RAZUMETE KAJ SEM S TEM HOTEL POVEDATI.

Pa varno vožnjo vam želim,
Dejan
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Napisal/-a HeP][MeN To nov 15, 2005 1:34 pm

dskrab je napisal/-a:NA KONCU PA, KO JE RES SNEG NA CESTI IN KO SE GRE ZARES ČIST ZABLUZIJO!

V zadnjih parih letih se ne spomnim, da bi se v času med 15.11. in 15.3. kdaj vozil po nekopni cesti, pa naredim kar veliko kilometrov.

Zabluzijo pa ne vedno tisti z letnimi, ampak tudi tisti z 10 let starimi zimskimi gumami oz. brez profila, pa tudi tisti z ibr novimi tanajnovejšimi ultra grip pnevmatikami, ki še po suhi cesti ne znajo vozt, kaj šele po snegu.

Jaz osebno sem s težkim srcem dal 40 jurjev za nove zimske gume, ker sem se že takoj prvi dan lahko prepričal, kako slabe karakteristike imajo v primerjavi z mojimi leto in pol starimi letnimi gumami. Zimske sem kupil izključno zaradi tega, da mi policaji ne bodo težili, ko na ketnah ne bo napisana dimenzija mojih gum.
:roll:
Pa seveda iz preventivnih razlogov, da me ne bo zavarovalnica tepla, če se slučajno zgodi kakšna nesreča in bo moj avto obut v letne copate...
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 15, 2005 6:26 pm

jakaracman je napisal/-a:
For je napisal/-a:Glih kar sem poslušal France Kmetiča z AMZS ki pravi da tisti ki trdite(mo) da je letna boljša nimate(mo) prav.

jakaracman je napisal/-a:For: nekateri mediji pač prepisujejo tisto, kar jim naložijo gumarji. Nekateri pa stavri sprobamo (ker pač imamo znanje in opremo za to). Zdaj pa verjemi, komur hočeš.

Ja, res...isti odgovor paše.... :?

Kaj bi mogli narediti gumarji, a je sploh možno narediti takšno zimsko gumo ki bi bila boljša od letne, a da ne izgubi dobre lastnosti na snegu i ledu?

Ko bi bilo fajn da se ta Kmetič uključi v to debato, me prav zanima kako bi argumentiral svoje izjave.
Malo sem iskal na AMZS, pa nisem najdel nobenega Kmetiča....prav rad bi mu poslal povezavo od te teme....

Vseeno je treba povedat da večina vas ki trdite da je letna boljša(na suhem in mokrem), imate zimske gume montirane, že zaradi tega ker nikoli ne veš kdaj bo sneg.
Da ne bi zdaj vsi na splošno trdili kako je bolje imeti letne gume po zimi......

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 15, 2005 9:15 pm

debata o zimskih gumah že teče tukaj

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=37545

zaklepam
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov