in sicer me zanima, če se da iz fiat maree weekwnd dat ven mašino 1.6 16v ter dat noter od maree weekwnd 2.0. je pri tej menjavi potrebnega veliko švasanja (varjenja)

hvala za odgovore.
Mojster Miha je napisal/-a:Tako "na pamet" bi rekel, da ni velika umetnost - sem že bil zraven pri nekaterih podobnih "predelavah" (sicer drugih znamk oz modelov), pa tudi sicer je logično, da si tovarna ne bo delala recimo temu velikih preglavic pri montaži oz posledično stroškov, če ponuja več motorjev v isti karoseriji - oz z drugimi besedami "po liniji najmanjšega odpora".
Me pa po drugi strani zanima namen predelave ? Imaš MAREO 1,6 l in hočeš vgratit 2,0 l motor ? Oz ga že imaš doma ?
Osebno bi recimo pri takih željah raje prodal MAREO 1,6 in kupil tako z motorjem 2,0. Stroški bodo manjši, manj bo raznih "glavobolov" (dodatna dela, dodatni deli, "spajanje" ... ), za "piko na i" pa dobiš MAREO 2,0 z najboljšim paketom opreme HLX.
LP
šmeks je napisal/-a:glede mareje z motorjem 2.0, je eden večjih stroškov menjava zobatega jermena,ker je dela vsaj za 10 ur!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov