Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 6:03 pm

Zzooommm je napisal/-a:Resno bi blo za razmislit, da bi moral vsak kjerkoli iz slovenije je, narediti določeno število ur po AC, LJ obvoznici in po LJ ko je gost promet, preden dobi izpit.

To je odvisno od cloveka. Eni majo ze 10let izpit pa je tako kot ga je imel prvo leto. Sam naredil izpit v ponedeljek v petek bi jaz kar sel v LJ brezproblema. Krizisce kot krizisce, gledas table in je. Meni ni bilo nobene panike. Kolega pa neki hudi schumacher po nasih lokalnih cestah, sem mu omenil LJ je pa zmrznu, jaz pa v smeh. Edino eno krizisce v LJ mi ni slo v to slamo eno leto. :? Sedaj je itak ze spremenjeno.

Pa kar se je meni zgodilo, kar sem tudi ze pisal tukaj, se ocitno dobi izpit tudi s fukom. Potem pa modeli spredaj v avtu zacel.
"A je kaj narobe"
"Ja je narobe in to zelo veliko narobe, tukaj za mano je ( sta bili za mano dve bjondi, ko sem se enostavno ustavil pred njima )
"Ja ce je pa komaj nardila uzpit"

Aja se res sedaj ko je pa komej nardila izpit, je pa vse njegovo al kaj. Naj se raje vsede se enkrat z njo in ji malo razlozi, ker z instruktorjem je ocitno samo seksala.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr dec 14, 2005 6:26 pm

sej ni poanta da maš prakso. Maš ljudi ki jim ne pomaga milijon kilometrov mestne vožnje, pa pe zmer ne bojo znal vozit. Sam ker smo pač demokratična država in smo vsi kao enaki lahko pač vsi vozimo. Zato se pa tolkrat dogaja da se kak dedi fura po napačni strani AC, pol pa če se slučajno ne zaleti v koga in pač preživi nima pojma zakaj se je peljal po napačni strani. Pač demokracija je močnejša od zdrave pameti.
Sicer pa nekaj nazaj sem bral, če voziš po avtocesti z več kot 30km prehitro je kazen večja, kot če bi se peljal po nasprotni strani :shock: Poanta tega člena mi ne bo nikol jasna.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr dec 14, 2005 6:36 pm

To je pa zato, ker je vsak NOREC, ki ga po prazni AC žge 170 km/h SMRTNO NEVAREN ZA OSTALE UDELEŽENCE!
Če kdo fura v nasprotno smer se mu pač umakneš in to je to.
Sej to se zgodi... pač spregledaš talne označbe, table za smer vožnje, table za enosmerno, ignoriraš dejstvo, da je odstavni pas na napačni strani in da vsi ostali vozijo v drugo smer... uf, to se ti zgodi takoj! Ne more biti za to neka huda kazen no!
To si mislili tisti, ki so pisali zakon.

proxima
Nov uporabnik

Napisal/-a proxima Sr dec 14, 2005 6:51 pm

Hja.. komu se je v zadnjem letu zgodilo vec nesrec, dedijem, ki so vozili po AC v napacno smer, biondam, ki ne znajo dajat zmigovcev, al vzorno treznim mladenicem v cvetu sposobnosti, s kot britev ostrimi refleksi in briljantnim obvladovanjem avtomobila, ki so zaradi nerodnega spleta okoliscin zleteli s ceste v ovinku? ;)

lp, proxima

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr dec 14, 2005 7:34 pm

statistično je slednjih glih največ na cesti ;)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr dec 14, 2005 7:56 pm

proxima je napisal/-a:Hja.. komu se je v zadnjem letu zgodilo vec nesrec, dedijem, ki so vozili po AC v napacno smer, biondam, ki ne znajo dajat zmigovcev, al vzorno treznim mladenicem v cvetu sposobnosti, s kot britev ostrimi refleksi in briljantnim obvladovanjem avtomobila, ki so zaradi nerodnega spleta okoliscin zleteli s ceste v ovinku? ;)

lp, proxima

Kar se tiče blondink, ki ne znajo dajat žmigovcev, gre zahvala prav tem mladim in tudi malo manj mladim voznikom, ki bodisi z refleksi, bodisi z izkušnjami preprečijo neprijeten izid situacije. Da ne bo pomote, takšne voznice zaradi lastne počasnosti le redko doživijo udeležbo v nesreči, vendar so mnogokrat faktor v njej. Koliko nesreč sem že videl v svojih letih na cesti, ko se je jezno prehitevanje počasnega vozila končalo tragično... Seveda voznik/voznica, ki vozi pod omejitvijo, ni ničesar kriva, saj naj bo vzor vsem nam divjakom, dejstvo da ne pozna osnov CPP (tudi tega ne, ki pravi, da se mora vozilo, ki vozi manj od omejitve in se za njim nabere kolona, ob prvi priliki umakniti na stran) pa se prikladno zamolči. Kar se tiče prepotentnežev s kot britev ostrimi refleksi, bi se takšne situacije najbolje razrešilo s prvima dvema letoma pod nadzorstvom osebe, ki ima izpit že več kot pet let, ali do 21. leta, kar pride prej. Voznicam (in voznikom), ki ne poznajo osnov CPP bi pobral izpit in jih poslal nazaj na Roško, pod budno oko heteroseksualne članice izpitne komisije.

Lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr dec 14, 2005 8:23 pm

Zzooommm je napisal/-a: Jaz se še danes spomnim besed mojega inštruktorja, da nimaš kaj niti spuščati gasa, preden se pomakneš na izvoznega...

Jup! In to, da če že divja naj se nama vsaj odmakne na prehitevalnega, da se vključiva na AC. In verjeli ali ne to res pomaga. :P
Je pa res noro, kaj doživljate na cestah! :?
A ste prebrali danes v Novicah? En 71 letni atek se je po primorski spet vozil po napačni strani. In ker se mu je zdelo čudno, da mu vsi blendajo :lol: je šel ob prvi priliki dol z AC. Pa kaj vse se dogaja po svetu.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr dec 14, 2005 8:27 pm

ja tili ati pa mame so sploh hudi
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 14, 2005 8:32 pm

Symon je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a: Jaz se še danes spomnim besed mojega inštruktorja, da nimaš kaj niti spuščati gasa, preden se pomakneš na izvoznega...

Jup! In to, da če že divja naj se nama vsaj odmakne na prehitevalnega, da se vključiva na AC. In verjeli ali ne to res pomaga. :P
A ste prebrali danes v Novicah? En 71 letni atek se je po primorski spet vozil po napačni strani. In ker se mu je zdelo čudno, da mu vsi blendajo :lol: je šel ob prvi priliki dol z AC. Pa kaj vse se dogaja po svetu.

na enih uvozih maš ogromno tablo s flurestenčno dlanjo narisano, pa gor znak za prepovedano smer, če hočš it u napačno smer
podpis

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr dec 14, 2005 8:39 pm

lublancan je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

na enih uvozih maš ogromno tablo s flurestenčno dlanjo narisano, pa gor znak za prepovedano smer, če hočš it u napačno smer

Morali bi postaviti sistem, ki bi na izvoznem pasu zaznaval če se vozilo namesto oddaljevanja približuje. Tedaj bi se prižgale opozorilne table nekaj kilometrov prej in bi se v centrali sprožil alarm. Takšnim voznikom bi na mestu odvzel izpit. Tisti 71-letnik je imel vsaj toliko pameti, da se je umaknil s ceste, preden bi res povzročil nesrečo...

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Sr dec 14, 2005 8:43 pm

Predlog:

Na vsake 5 do 10 let ponovno pisanje občinskih pol in par ur vožnje v avtošoli!

Pa glede teh tabl a nimajo v nekaterih državah da če zazna da greš v napačno smer ti skočijo bodice iz ceste in porežejo gume(kot imajo policaji)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 8:44 pm

Symon je napisal/-a:

Kje tocno je bilo tole, ker na primorskem sem ze videl table da si v napacni smeri. Ce je spregledal se tole, potem mu tudi okulist ne pomaga vec. Ko sem sel nekje z avtoceste sem se jo se vstrasil pa sem bil na pravi strani. TO ne MORES spregledat. PIKA.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr dec 14, 2005 8:49 pm

X-Hair je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

Kje tocno je bilo tole, ker na primorskem sem ze videl table da si v napacni smeri. Ce je spregledal se tole, potem mu tudi okulist ne pomaga vec. Ko sem sel nekje z avtoceste sem se jo se vstrasil pa sem bil na pravi strani. TO ne MORES spregledat. PIKA.

sm prebral dons u cajtngu ja.sam :shock:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr dec 14, 2005 8:51 pm

PureTNT je napisal/-a:
proxima je napisal/-a:Hja.. komu se je v zadnjem letu zgodilo vec nesrec, dedijem, ki so vozili po AC v napacno smer, biondam, ki ne znajo dajat zmigovcev, al vzorno treznim mladenicem v cvetu sposobnosti, s kot britev ostrimi refleksi in briljantnim obvladovanjem avtomobila, ki so zaradi nerodnega spleta okoliscin zleteli s ceste v ovinku? ;)

lp, proxima

Kar se tiče blondink, ki ne znajo dajat žmigovcev, gre zahvala prav tem mladim in tudi malo manj mladim voznikom, ki bodisi z refleksi, bodisi z izkušnjami preprečijo neprijeten izid situacije. Da ne bo pomote, takšne voznice zaradi lastne počasnosti le redko doživijo udeležbo v nesreči, vendar so mnogokrat faktor v njej. Koliko nesreč sem že videl v svojih letih na cesti, ko se je jezno prehitevanje počasnega vozila končalo tragično... Seveda voznik/voznica, ki vozi pod omejitvijo, ni ničesar kriva, saj naj bo vzor vsem nam divjakom, dejstvo da ne pozna osnov CPP (tudi tega ne, ki pravi, da se mora vozilo, ki vozi manj od omejitve in se za njim nabere kolona, ob prvi priliki umakniti na stran) pa se prikladno zamolči. Kar se tiče prepotentnežev s kot britev ostrimi refleksi, bi se takšne situacije najbolje razrešilo s prvima dvema letoma pod nadzorstvom osebe, ki ima izpit že več kot pet let, ali do 21. leta, kar pride prej. Voznicam (in voznikom), ki ne poznajo osnov CPP bi pobral izpit in jih poslal nazaj na Roško, pod budno oko heteroseksualne članice izpitne komisije.

Lp

Bravo PureTNT, sedaj ne vem ali res tako dobro razmisljas :D ali sva samo na isti valovni. Enkrat bo mogu past :pivo

Sploh ne bom dolgovezil ampak samo :bow
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr dec 14, 2005 11:50 pm

Tud js pravm, da je lepo napisano. Zadnji del o heteroseksualni inštruktorici oz. članici komisije je pika na i :lol: 8)

Aja, da dodam še to... Meni se zdi zelo zanimivo, da se večina udeležencev, ki kolikor toliko vozijo z normalno hitrostjo pomakne na desni rob cestišča, če jih dohiti hitrejši... Mu pač omogočajo, da gre čimprej naprej. Sej konec koncev, če imaš živčnega človeka za sabo, bodisi norca bodisi ne, nimaš popolnoma nič od tega, če se na vse pretege trudi, da mu onemogočiš prehitevanje. Ponavadi ravno največji mečkači vozijo če je možno čimbolj na levi strani, da ja nič ne vidiš naprej. No sej potem pridemo do tega, kar je PureTNT povedal o jeznem prehitevanju itd.
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne Sr dec 14, 2005 11:57 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr dec 14, 2005 11:55 pm

yep, zlo lepo in resnično.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 15, 2005 7:21 am

glede prometnih predpisov oziroma ZVCP, če ga človek podrobno prebere, se vidi, da je bil napisan s strani starčkov za starčke (ni mišljeno kot žalitev starejših sodržavljanov).

Namreč vsi tisti prekrški, ki jih največkrat počnejo starejši vozniki/ce so sankcionirani res blago če ne že smešno nisko na nivo nevarnosti, ki jih predstavljajo. Ravno tako velja, da je določilo do 80 leta brez zdravniškega podaljševanja izpita blagorečeno smešno in skregano z vsako zdravo pametjo. Je pa nekako logično saj pisci tega zakona že ne bodo pljuvali v lastno skledo.

Se pa v tem starostnikom "prijaznem" kaznovalnem sistemu prav dobro znajdejo tudi raznorazni primerki kot ta damica iz naslova tega topica po drugi strani pa se nenormalno visoko sankcionirajo prekrški, ki največkrat sploh niso ne vem kakšen faktor povečevanja nevarnost na cesti a jih največkrat počnejo mlajši vozniki. Ti so po navadi procentualno največ na cesti z največ prevoženimi kilometri in nekako logično je da temu primerno naredijo največ prekrškov in tudi nesreč.

Še enkrat, rad bi videl upokojenca po 60 letu, ki letno naredi več kot 10.000 km (ponavadi par tisoč) medtem, ko je pri mlajših voznikih tudi 30.000 in še mnogo več ni nobena redkost.

Pa še besedica, dve o opravljanju izpita. Poznam primerek ene ženske (v svojih poznih štiridesetih), ki je iz nujnosti morala narediti izpit za avto. Imela je več kot 300 ur vožnje in v 41 (enainštiridesetem) poskusu je uspela opraviti izpit. V tolikih poskusih ni hudič, da se ti enkrat ne posreči v kakšni gužvi, kjer večino časa stojiš, odpeljati tistih 45minut (če jih je sploh toliko) izpitne vožnje brez večjih napak. Pa če ti komisijec malo čez prste pogleda in hopla imaš izpit do svojega 80. leta. Posmeh varnosti, po drugi strani si pa skoraj kriminalec, ki ogrožaš vesoljno Slovenijo ko se čez Trojanske predore pelješ 130km/h.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če dec 15, 2005 8:00 am

Zzooommm je napisal/-a:Sicer pa nam kot voznikom manjka predvsem strpnosti in tu nisem nobena izjema. Recimo pred letom, dvema me je lahko vsak norec sprovociral, precej sem hupal in svetil z dolgimi, ampak se vedno bolj umirjam... ker nima smisla.

Same here .. blendam samo se zaradi luci.
Zzooommm je napisal/-a:Zakaj bi puščal na cesti vse svoje živce in energijo. Na cesti smo zato, da uživamo v vožnji, ne pa da se poskušamo pobiti.

:pivo
Zzooommm je napisal/-a:Ni problema desetim procentom voznikov voziti 200 po AC, zato ker so ostali precej počasnejši oz. vozijo po omejitvi, če bi vsi vozili 200 bi pokalo, da bi se kar kadilo.Sicer pa iz dneva v dan vedno bolj spoznavam modrost inštruktorjevih besed "ko se najdeta dva trmasta, potem je konec".

In iz tukaj izhaja "pametnejsi odneha"

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če dec 15, 2005 11:30 am

debato zaklepam, ker je zašla iz osnovnih tirnic.

LOCKED
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov