m.P. je napisal/-a:Oj!
Sicer o tem debatiramo že v eni drugi debati, ampak ker me tale stvar ful muči bom vprašal še tukaj, da bo vidl čim več folka...
Uglavnem stvar je taka, da sem jst stručko vozil avto z le 1l vode cca. 1 km in da se je v tistem kilometru temperatura povišala ravno na polovico (90 stopinj). Samo glede na to da vode skoraj da ni bilo notr, vprašanje kaj je sploh meril, ker po tem ko sem čekiral vodo je bla malo mlačna.
Od takrat naprej mi zdej najverjetneje mašina žre vodo, ker sem zgleda uničil tesnilo na glavi motorja. Zdej me pa zanima kakšno škodo sem še naredil s tiso vožnjo z litrom vode notr??
*bojci* je napisal/-a:Tesnilo ima poleg lukenj za bate še luknje, kjer se voda pretaka in olje. Torej lahko ti začne še olje trošit (črn dim iz auspuha)... no ponavadi oba gresta med kompresijo.
V hudem primeru lahko tudi kompresija uhaja, kar pomeni, da avto nikam ne gre, ker ti iz dihtunge ven seka.
Ne moreš kar tak videt, če je glava skrivljena. To se opazi na ravni podlagi. Največkrat pa tam kompresija uhaja, zato bi mogoče lahko opazil.
Kak ti ni jasno to pregrevanje?!
Avto lahko brez vode samo vžgeš in recimo minutko pustiš laufat v štandgasu...ti pa si se še peljal....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov