Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr dec 28, 2005 1:46 pm

RegY je napisal/-a:
ziga24 je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme...
Rad bi vprašal, če obstaja tudi bixenon kit za H4 (dolga in kratka v eni žarnici)?
LP, Žiga

ja, obstaja... ko ugotoviš ceno, še jo meni sporoči

Zasledil sem ceno 700 evrov.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Sr dec 28, 2005 9:49 pm

Courage™ mislim, da mas ti edini (od teh ki so v tej debati) xenon kit... 8)
Lahko reguliras snop oz. motis druge avte? :)

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr dec 28, 2005 11:31 pm

Če želiš imeti xenon naknadno vgrajen naj bi bilo potrebno imeti avtomatsko uravnavanje snopa ter pranje žarometov. Za urvnavanje snopa mi ni posebej potrebno pisati zakaj je potreben. Pranje žarometov pa ima funkcijo, da očisti žaromete, ker xenon se blešči, ko so žarometi umazani.

LP

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr dec 28, 2005 11:34 pm

Master7 je napisal/-a:Če želiš imeti xenon naknadno vgrajen naj bi bilo potrebno imeti avtomatsko uravnavanje snopa ter pranje žarometov. Za urvnavanje snopa mi ni posebej potrebno pisati zakaj je potreben. Pranje žarometov pa ima funkcijo, da očisti žaromete, ker xenon se blešči, ko so žarometi umazani.

LP

Po tej logiki morajo imeti vsa vozila z bi/xenon lučmi (naknadno vgrajeno ali serijsko) poleg avtomatskega uravnavanja snopa, tud pranje žarometov..... Pa imajo res?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Sr dec 28, 2005 11:41 pm

Ne nimajo! Nikjer nisem zasledil, da se to dosledno spoštuje, ravno obratno. Po mojem lahko na prste dveh rok naštejem kdo se je pripravljen spustiti v tako investicijo.

LP

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr dec 28, 2005 11:48 pm

Če nimajo, potem to tud zakonsko ni opredeljeno in zgornja trditev ne drži.

Po eni strani bi bilo sicer logično ampak po drugi strani, je pa itak znano, da se je treba pred vožnjo prepričati, da so na vozilu vsa svetila in steklene površine čez svetila ČISTA, tko da če posrbiš za to, mislim da je že neki :)

Problem je predvsem v tem zimskem času, ko lahko v trenutku ves čas dobiš vso umazanijo s ceste na luči...
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če dec 29, 2005 12:57 pm

Lepo od začetka.

AlexM, za spremembo od tebe jaz ne kotalim buč pa ne pišem o stvareh o kerih se mi ne sanja. Mam tak kit not, tak da vem o čem pišem.

Glede avtomatske regulacije pri xenon kitih - not gonna happen. Mam uravnavanje snopa ročno, kot vsi avti, pa sem pač nastavo da mi luči svetijo čisto dol. Do zdaj v teh 2 mescih mi še noben ni blendal da ga kaj moti, noben policaj ni niti vprašal nič o lučeh, se mi pa zdi da ceste tudi niso take da bi ko priletiš v kako lukno z lučjo sveto nekomu v kabino.

Pranje žarometov je pa en vlki JOKE. Je blo v familiji kar nekaj avtov z Xenonom serijsko, pa je to pranje ena tak vlka sala da to res ni. Ce mas ti luc VSRANO ti noben falus ki ti sprica na luc ne bo spral umazanije dol. Glede snega na luceh, ravno pred 2 dnevoma se je zjutraj ko sem sel na siht nasproti mene pripeljal MONDEO ST220, z zaledenelimi lucmi, pa se luci sploh ni vidlo, ampak se je vido samo taki krogec.

To sn napiso že stokrat, pa bom še stoprvič.

Tisti ki se dosti vozi z avtom, še sploh ponoči si bo ta kit nabavo, sprobal, in bo videl razliko. Ne vem kolko od vas se je peljalo že z avti ki imajo xenon. Za taki denar ko si ga lahko zdaj vgradiš (cca 250€ max) je to najbolša investicija na avto.

Sliko avta s xenonom pa mate v drugi (identični) temi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če dec 29, 2005 1:51 pm

glede pranja - ali je vedno tak da mora biti visokotlačno, ali pa je dosti če so gor zmontirani brisalčki? Ker bi človek sicer pričakoval da brisalec lepše spuca steklo? :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Če dec 29, 2005 2:09 pm

Spyker je napisal/-a:Če nimajo, potem to tud zakonsko ni opredeljeno in zgornja trditev ne drži.

Po eni strani bi bilo sicer logično ampak po drugi strani, je pa itak znano, da se je treba pred vožnjo prepričati, da so na vozilu vsa svetila in steklene površine čez svetila ČISTA, tko da če posrbiš za to, mislim da je že neki :)

Problem je predvsem v tem zimskem času, ko lahko v trenutku ves čas dobiš vso umazanijo s ceste na luči...

Za zakon ne vem kaj opredeljuje in kaj ne, tisto kar ne poznam se ne spuščam, vem pa, da imaš lahko problem na tehničnem zaradi tega, seveda tisti, ki ve kaj mora gledati. :D Zna biti zanimivo, ko se na tehničnega pripelje razni, stari BMWji M3 pa ima notri xenon kit, kot vem, takrat te opcije še ni bilo, govorim za letnike 95.
Me pa zanima kako to regulirajo sosednji Avstrijici ter italijani.

LP

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Če dec 29, 2005 2:12 pm

sebaveh je napisal/-a:glede pranja - ali je vedno tak da mora biti visokotlačno, ali pa je dosti če so gor zmontirani brisalčki? Ker bi človek sicer pričakoval da brisalec lepše spuca steklo? :?

Ce pogledaš nekatere Volvote (s80, v70, s60) pa tudi prejšnji model Mercedes S oz. Slon, ML letnik 99,00 imajo mini brisalce.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 29, 2005 3:25 pm

Če z zakonom oziroma kakšnim drugim pravnim aktom (pravilnikom) ni določeno da mora biti avto s xenonskimi žarometi opremljeno z napravo za pranje stekel, lahko oni kekec na tehničnem zarad mene dobi pikice, popizditis in drisko, pa bo moral vseeno izdat homolomo če bo vgrajeno vse tisto kar zahteva pravilnik ki uporabo ter vgradnjo takšnih luči ureja. In ne, mene ne boli falus za nasproti vozeče in nimam xenon kita, samo bedasto se mi zdi če nekdo napiše da nekaj MORA bit, čeprav to ni nikjer napisano...

Ste že slišali da je dovoljeno v državi VSE kar ni izrecno prepovedano???
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če dec 29, 2005 7:17 pm

Master7 je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:glede pranja - ali je vedno tak da mora biti visokotlačno, ali pa je dosti če so gor zmontirani brisalčki? Ker bi človek sicer pričakoval da brisalec lepše spuca steklo? :?

Ce pogledaš nekatere Volvote (s80, v70, s60) pa tudi prejšnji model Mercedes S oz. Slon, ML letnik 99,00 imajo mini brisalce.

nisem točno gledal zraven teh brisalcev če je zraven tudi "naprava za pranje žarometov" ki pa ne rabi imet večjega pritiska...ker tukaj je ista fora kot na vetrobranskm steklu, lahko drgneš na suho samo ni vse skupaj nič če ne zmočiš šipe.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Če dec 29, 2005 10:31 pm

Pa je to res da xenon kao skoduje isntalaciji avta...? Ker sem na renaultu spraseval ce bi bilo ok ce bi si zdej vgradil komplet luci - xenonke ki se jih dobi na avto.netu za 90 000 pa so mi nekaj nakladali o instalaciji, da se bo ne wem kaj pokvarlo itd...kok od tega je res?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če dec 29, 2005 10:36 pm

Clio_16V je napisal/-a:Pa je to res da xenon kao skoduje isntalaciji avta...? Ker sem na renaultu spraseval ce bi bilo ok ce bi si zdej vgradil komplet luci - xenonke ki se jih dobi na avto.netu za 90 000 pa so mi nekaj nakladali o instalaciji, da se bo ne wem kaj pokvarlo itd...kok od tega je res?

Bla bla bla. Če bi ga pa vprašu, kaj treba nardit, da bi mel xenonke, bi ti pa reku, da morš pr njih kupt luči. Te so pa 150 jurjev...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov