Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Vabim mehanike na debato

Napisal/-a sonček Ne dec 25, 2005 4:00 pm

Pozdravljeni mehaniki

Premišljujem da bi v bodočnosti postal mehanik z višjo izobrazbo pa me neki zanima kakšen se vam zdi ta poklic je zahteven ali je naporen.
Seveda me zanima kok se gibljejo plače.
Lahko mi tud na P.S. pište ker me zelo zanima.

Skratka napište vse.

lp srečno

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne dec 25, 2005 4:38 pm

Ce te veseli in glede na to ,da so na uro plačani tudi po 8000 ali vec ,torej vec kot dohtar ( sicer ne vem zakaj ) in ,ce imas svojo firmo -zakaj pa ne ! Pomoje taksni zelo lepo zivijo. Zdaj kot pa navaden delavec v nekem servisu ,to pa je pomoje cist druga pesem, na tak nacin pa vrjetno ne bos lepo zivel LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 25, 2005 4:47 pm

soso je napisal/-a:Ce te veseli in glede na to ,da so na uro plačani tudi po 8000 ali vec ,torej vec kot dohtar ( sicer ne vem zakaj ) in ,ce imas svojo firmo -zakaj pa ne ! Pomoje taksni zelo lepo zivijo. Zdaj kot pa navaden delavec v nekem servisu ,to pa je pomoje cist druga pesem, na tak nacin pa vrjetno ne bos lepo zivel LP

Kok ma jo pa kej plače tisti navadni delavci, ker dons se vsi sam odločajo za pisarne tak laži šiht.
Šu bi pa strojništvo študirat.
Kasneje.

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 25, 2005 4:54 pm

Tisti "navadni" majo plačo kok kje.Bli so primeri ko jim je delodajalec dajal po 60-70 jurjev na mesc...so pa primeri ko majo tut po 130-140 jurjev na mesc.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Ne dec 25, 2005 4:55 pm

Naši fantje imajo plače nekje cca. 230000 SIT, s tem da imajo tudi moznost sluzbenega vozila :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 25, 2005 4:59 pm

Fiat007 je napisal/-a:Naši fantje imajo plače nekje cca. 230000 SIT, s tem da imajo tudi moznost sluzbenega vozila :D

Navadni mehanik al že kakšen z višjo izobrazbo.
Pa je dost iskanja za mehanik sej res sej lahko si sam s.p.

Pa je delo težavno kaj se ponavad največkrat dela.

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 25, 2005 5:14 pm

Za začetek se šraufa :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne dec 25, 2005 6:00 pm

Fiat007 je napisal/-a:Naši fantje imajo plače nekje cca. 230000 SIT, s tem da imajo tudi moznost sluzbenega vozila :D

A to navadni mehaniki? Kr pol pa je delodajalec pravi Božiček ,pa vrjetno eden redkih ,ce ne kr edini. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Ne dec 25, 2005 6:04 pm

a to maš u mislih mehanik kot avtomehanik, al mehanik v strojništvu? ;)
Slika

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Ne dec 25, 2005 7:58 pm

In s tem službenim avtomobilom se odpeljejo ne teren, kjer pri 0°C v snegu ali pri 35°C v sopari 10 ur na dan ležijo pod kakšnim tovornjakom, pol pa mogoče imajo 230000 Sit na mesec.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 25, 2005 8:59 pm

mehanik si lahko če se ti kej sanja od avtomobila če si teoretik kr nehi mislt da boš kdaj mehanik plače so pa čist različne jest mam u državni fermi 8 ur na dan vikendi prosti 150 z malco ,volvo tovorni program 200 glih tko pa tud M A N sam tm se ne dela 8 ur ampak mal več se pa da prežvet tud s 150 jurji dokler si sam pa če še kej popoldne nafušaš če maš varjanto kr lahko shajaš je pa res da majo razni mehaniki pr privatnikih precej nizke plače delajo pa k črnci

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne dec 25, 2005 9:01 pm

Kot mehanik začetnik oz.brez iskušenj boš imel plačo okoli 100k,pol pa se ti lahko podvoji odvisno od interesa in znanja.V prejšnji službi sem začel z 75k na mesec in prišel do 140k osnove brez nadur v 4 letih.Najboljše plače pa imajo v Lj.kolega ma 800eurov osnove.

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Ne dec 25, 2005 9:06 pm

Ok tak....ce te to res ne veseli...stay out.
Sam sem se izsolal meu dost prakse(kar je nujno k v soli te ponavadi ne navadijo
pol tica nic) sam sem rajs pol sel naprej in koncujem faks.
Tud sam sem imel v mislih to delat sam pol sem videl kaj to je....place
so po vecini bolj svoh razn ce nimas svoje delavnice cel cajt si smirast(ok odvisno
kaj sraufas) pa bognedaj da delas kej na terenu.

Jst zdaj sam se ljubiteljsko sraufam,kar je dost bolj lustno(tuning.press :twisted: )

V glavnem odloci si kakor ti pase.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne dec 25, 2005 9:14 pm

Jaz mam še večji problem :D po poklicu sm elektrikar elektronik drugač pa pr prjatlu že nekaj let šraufam avte in moram rečt da mi je ta poklic bolj pisan na kožo kot pa elektrotehnika tko da sm zdej med dvema ognjema k ne vem kako bi postal avtomehanik ko pa sem elektikar :oops: verjetno da bom šu še naprej za elektrotehnika ali pa inženirja elektrotehnike avtomehanika pa bo moj hobi :lol:
....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 25, 2005 10:00 pm

Zahvaljujem se vsem za sodelovanje v tej debati.
Še kakšne odgovore.
Pol na začetku je slaba pol ti jo pa dvigne.
Sam sem začel se ukvarjat z avtomobili kakih 1,5 leta nazaj najprej s prodajo potem mehanik spoznavanje a kaj naj ker sem po poklico ekonomski tehnik in še delam šolo.
Bo veretno mehanik ostal kot HOBI.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 25, 2005 10:46 pm

glej bodisi katerikoli poklic gledaš,boš v njem napredoval,tako da bo tudi plača s časoma višja.

Zdaj vsako delo ki ga opravljaš je na svoj način zahtevno,vedet pa moraš ali te veseli ali ne. Če te ne,nima smisla da se siliš.

Pa lahko še doma kaj doma komu popraviš itd.

Aja vsak misli kako je to umazan poklic pa da imaš full umazane roke. Ja sj ne rečem,si tudi umazan,sam precej je pa tudi takšnega dela pri tem,da se sploh ne umažeš,ali si pa vzameš rokavice pa je.

Glede plače...čist odvidno kje delaš itd. nekaj so nekateri že napisali tko da ne bom o tem.

Aja zdaj je tko,da če želiš odpreti sp. moraš imeti narejeno peto stopnjo izobrazbe.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne dec 25, 2005 10:47 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:Jaz mam še večji problem :D po poklicu sm elektrikar elektronik drugač pa pr prjatlu že nekaj let šraufam avte in moram rečt da mi je ta poklic bolj pisan na kožo kot pa elektrotehnika tko da sm zdej med dvema ognjema k ne vem kako bi postal avtomehanik ko pa sem elektikar :oops: verjetno da bom šu še naprej za elektrotehnika ali pa inženirja elektrotehnike avtomehanika pa bo moj hobi :lol:
jEST ISTO SAM D STROJE ŠRAVFAM
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po dec 26, 2005 7:54 pm

šmeks je napisal/-a:glej bodisi katerikoli poklic gledaš,boš v njem napredoval,tako da bo tudi plača s časoma višja.

Zdaj vsako delo ki ga opravljaš je na svoj način zahtevno,vedet pa moraš ali te veseli ali ne. Če te ne,nima smisla da se siliš.

Pa lahko še doma kaj doma komu popraviš itd.

Aja vsak misli kako je to umazan poklic pa da imaš full umazane roke. Ja sj ne rečem,si tudi umazan,sam precej je pa tudi takšnega dela pri tem,da se sploh ne umažeš,ali si pa vzameš rokavice pa je.

Glede plače...čist odvidno kje delaš itd. nekaj so nekateri že napisali tko da ne bom o tem.

Aja zdaj je tko,da če želiš odpreti sp. moraš imeti narejeno peto stopnjo izobrazbe.

Šmeks:
Mi alhko odgovoriš na tole vprašanje.
Včasih ko vozim po cesti umirjeno in avta nikoli ne tišim se mi je pojavla dilema da je potrebno včasih avto pritisnit do konca saj naj bi se spucal.
Je to res kar sem napisal ali je to bila samo govorica.

lp
Srečno novo leto ti želim pa čim lepše življenje v letu 2006 same dobre stvari in nič negativnih.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po dec 26, 2005 7:59 pm

:D ok bom resen. Ti vozi po predpisih,ne pa da boš divjal. Aja pa če imaš mogoče pod pedalom za plin podložen cegu,ga pa na vsake tolko časa umakni :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew To jan 03, 2006 5:57 pm

jest bi tkole reku:
...dons je zlo pomembno da si DOBER mehanik, ne pa nek pocar k vse nardi naspol...če se boš dost zanimal in boš delal dobro pol boš zaslužu več kt doktor na faxu... 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov